Δεμένοι... για το ΑIDS

22.12.2010
Μήνας κατά του AIDS ο Δεκέμβριος και πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό ημερολόγιο με 13 επωνύμους από την Κίνηση Υποστήριξης Φορέων του AIDS - ΚΥΦΑ.

Μήνας κατά του AIDS ο Δεκέμβριος και πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα εξαιρετικό ημερολόγιο με 13 επωνύμους από την Κίνηση Υποστήριξης Φορέων του AIDS - ΚΥΦΑ. Οι Έλληνες επώνυμοι πόζαραν γυμνοί στο φωτογραφικό φακό με μοναδικό αξεσουάρ ένα σκοινί!

Τα έσοδα από την πώληση του ημερολογίου θα διατεθούν για σημαντικές πρωτοβουλίες της ΚΥΦΑ, με πρώτη το χτίσιμο του κέντρου ημέρας και φιλοξενίας για οροθετικά άτομα.

Η επιμέλεια του ημερολογίου είναι του Στράτου Δημητρίου, όπως και το hair styling. Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο Φρέντι Καλομπράτσος και τη φωτογράφηση ο Βασίλης Ζαχαριάδης σε styling του Νίκου Ευταξία. Το concept της φωτογράφησης ήταν ιδέα του γνωστού στυλίστα, ο οποίος μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για το ημερολόγιο: «Είναι η δεύτερη φορά που μου πρότειναν να κάνω το ημερολόγιο της ΚΥΦΑ και το δέχθηκα με μεγάλη χαρά. Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Αθήνα και μάλιστα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, γιατί έπρεπε να τους μαζέψω από τις διακοπές. (Γέλια.) Χάρηκα πολύ για την ανταπόκριση των φίλων μου, γιατί πραγματικά ήταν για πολύ καλό σκοπό. Όσο για το concept, ήταν ένα σκοινί. Είναι συμβολικό, γιατί μας "δένει". Η δύναμη των ανθρώπων προκύπτει από την ομαδικότητα και όχι μεμονωμένα. Ελπίζω του χρόνου να είναι ακόμη μεγαλύτερη η ανταπόκριση. Αυτή την περιόδο επεξεργάζομαι το concept της επόμενης φωτογράφησης».

Για το ημερολόγιο του 2011 που κυκλοφορεί το ΚΥΦΑ φωτογραφήθηκαν οι: Δούκισσα Νομικού, Χρήστος Λούλης, Ιωσήφ Μαρινάκης, Νάντια Μπουλέ, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Κώστας Μαρτάκης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Στέλλα Δημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Όλγα Φαρμάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Άντζελα Ευρυπίδη, Χριστίνα Δημητρίου, Οδυσσέας Καρούσης.