Η ξεματιάστρα του Internet αποκαλύπτει...

09.12.2010
Ψάχνετε εναγωνίως κάποιο άτομο να σας ξεματιάσει; Είναι περασμένη η ώρα, γυρίσατε σπίτι και σας έχει διαλύσει το «κακό μάτι»; Αρκεί ένα «κλικ» στον υπολογιστή σας ?και μάλιστα δωρεάν? στο www.paretria.gr για να? επέμβει η πρώτη Ιnternet-ική ξεματιάστρα Μαρία Τουμπέλη!

Από τη ΣΙΣΣΥ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ

Πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα; Ποια είναι η σύγχρονη Γεωργία Βασιλειάδου που «πολεμάει» το... κακό μάτι μέσω Internet κι έχει γίνει θέμα συζήτησης στη Θεσσαλονίκη; Για όλα «φταίει» μια ανήσυχη νεαρή ομάδα διαφημιστών με δημιουργούς τη Λία Καραμπατάκη και τον Γιώργο Χρήστογλου, που ζουν και δραστηριοποιούνται στη συμπρωτεύουσα κι έχουν... τρέλα με το Internet. Ήθελαν να χαρίσουν ένα χαμόγελο, να? ξορκίσουν την κρίση και το «κακό μάτι» με το «ηλεκτρονικό ξεμάτιασμα». Τυχαίο ή όχι, η ιδέα έπιασε και έχει γίνει θέμα συζήτησης όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλά sites.

«Έχουμε τρέλα με το Internet. Θεωρούμε ότι εκεί είναι το μέλλον της αγοράς», είπε στο ΛΟΙΠΟΝ η Λία Καραμπατάκη. «Ψάχνουμε "φρέσκες" ιδέες και σκεφτήκαμε να το κάνουμε για πλάκα. Τελικά, έπιασε. Μέσα σε 8 μήνες πάνω από 30.000 άτομα έχουν "ξεματιαστεί" ηλεκτρονικά. Και μάλιστα, απ’ ό,τι μας γράφουν στα μηνύματα, η ξεματιάστρα μας, την οποία επιλέξαμε ανάμεσα σε 20 υποψήφιες, κάνει θαύματα».

Ποια είναι η ξεματιάστρα
Μέχρι πριν από λίγους μήνες κάποιοι ήξεραν τη Μαρία Τουμπέλη ως ηθοποιό. Μάλιστα, φέτος παρουσιάζει τη stand up comedy «Murlen Rooz» στο Θέατρο «Φλέμινγκ». Με το που αποφάσισε και βγήκε στο video με το «ηλεκτρονικό ξεμάτιασμα» η ζωή της άλλαξε. Πλέον οι περισσότεροι την αποκαλούν «ξεματιάστρα του Internet», ενώ οι κυρίες της ζητάνε τη μυστική προσευχή για το ξεμάτιασμα.

«Στην αρχή δεν το πίστευα», μας είπε η ίδια. «Είμαι μερικά χρόνια στο θέατρο και το πάλευα να γίνω γνωστή. Τελικά, αρκούσε αυτή η "τρέλα" των παιδιών για να με μάθει ο κόσμος. Τα τηλέφωνά μου έπαιρναν φωτιά όλες τις ώρες. Όπου πήγαινα να ψωνίσω μου ζητούσαν να τους ξεματιάσω, η σελίδα μου στο Facebook είχε γεμίσει. Ξέρω να ξεματιάζω, το έχω μάθει από τη γιαγιά μου και πιστεύω στο κακό μάτι. Άλλωστε, το πιστεύει και η θρησκεία μας. Μου αρέσει αυτό που ζω, γιατί δίνω χαρά στον κόσμο χωρίς να πληρώνει τίποτα. Αν ήμουν στην Αθήνα, σίγουρα θα είχα αξιοποιήσει διαφορετικά αυτή τη δημοσιότητα. Δουλεύω ως τοπογράφος, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το θέατρο και η συγγραφή. Γράφω νούμερα για επιθεώρηση και πιστεύω πως αν ήμουν στην Αθήνα, θα μπορούσα να κάνω πράγματα σ’ αυτό που αγαπώ. Πάντως, το διασκέδασα και ευχαριστώ τον κόσμο για τα καλά του λόγια».