«Αντανακλάσεις» στη Θεσσαλονίκη

15.11.2010
Μια υπέροχη αφορμή για να επισκεφτούμε τη Θεσσαλονίκη ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη «Αντανακλάσεις της Πόλης-The City Reflections».

Μια υπέροχη αφορμή για να επισκεφτούμε τη Θεσσαλονίκη ήταν τα εγκαίνια της έκθεσης της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη «Αντανακλάσεις της Πόλης-The City Reflections». Φυσικά, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκλησή της, αφού, πέρα από μία από τις πιο ταλαντούχες εικαστικούς, είναι και ιδιαίτερα αγαπητή στους κοσμικούς κύκλους. Και για την ίδια όμως η Θεσσαλονίκη είναι τόπος έμπνευσης, αφού από εκεί έχει εμπνευστεί το θέμα των έργων της «Γερανοί-Λιμάνια».

Η έκθεση στην γκαλερί «Artion» είχε γίνει από καιρό θέμα συζήτησης στους κύκλους της Θεσσαλονίκης (πρέπει να αναφέρω ότι οι κοσμικές κυρίες της συμπρωτεύουσας είναι ιδιαίτερα large και αγαπητές) κι έτσι τη βραδιά των εγκαινίων η γκαλερί γέμισε ασφυκτικά από γνωστά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής και του επιχειρηματικού χώρου. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε η παρουσία των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, της βουλευτού Εύας Καϊλή αλλά και της τοπικής πολιτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης. Tην έκθεση προλόγισε η γνωστή τεχνοκριτικός και Ιππότης των Γραμμάτων & Τεχνών Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, η οποία ανέλυσε το έργο της ζωγράφου στο κοινό. Δεξί χέρι της Μίνας και αρωγός στην εικαστική παρουσία της ήταν η Αθανασία Παπουτσίδη, η οποία φρόντισε και την παραμικρή λεπτομέρεια.