Η περιπέτεια του Νίκου Κούνδουρου

04.11.2010
Με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται συνεχώς -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- και προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ, αυτό που ζητάει ο Νίκος Κούνδουρος είναι η τιμωρία των δραστών.

Με την κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται συνεχώς -τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- και προσπαθώντας να ξεπεράσει το σοκ, αυτό που ζητάει ο Νίκος Κούνδουρος είναι η τιμωρία των δραστών. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι δικοί του άνθρωποι, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του στη μονάδα εμφραγμάτων στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Ο σκηνοθέτης, στον οποίο επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι του τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης τέσσερις άγνωστοι αλλοδαποί για να τον ληστέψουν, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, γι’ αυτό και παρέμεινε στο νοσοκομείο ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ως προς την αποθεραπεία του.

Όταν τα ξημερώματα της Πέμπτης οι ληστές μπήκαν στο νεοκλασικό του γνωστού σκηνοθέτη στο Μετς, αυτός παρακολουθούσε ανύποπτος τηλεόραση. Η επίθεση ήταν σφοδρή, με χτυπήματα στο πρόσωπο και το σώμα, και παρά την προσπάθεια του σκηνοθέτη να αντισταθεί, τελικά τον έδεσαν και εξακολουθώντας να τον χτυπάνε του ζητούσαν χρήματα. Η λεία τους ήταν 3.000 ευρώ, τα οποία υπήρχαν σε χρηματοκιβώτιο, και δύο βυζαντινές εικόνες. Τις τελευταίες βέβαια θα έχουν πρόβλημα να διαθέσουν, αφού είναι δηλωμένες στη αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Στο «Γ. Γεννηματάς» ο Νίκος Κούνδουρος έχει κοντά του τους δικούς του ανθρώπους, ενώ έχει δεχτεί τα τηλεφωνήματα πολλών φίλων του, οι οποίοι του συμπαραστέκονται σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Αν είναι θυμωμένος; Σίγουρα είναι. Άλλωστε, στην πορεία του μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι δεν άφησε ποτέ κάτι να μείνει έτσι. Και ελπίζει πως κάποια στιγμή οι δράστες θα τιμωρηθούν.