Η πιο ακριβή πόζα

05.02.2008
"Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στη «Λόλα», αλλά πού να φανταζόταν ο «μαύρος» τότε πόση σημασία θα αποκτούσε η φράση του μερικά χρόνια αργότερα! Διότι τα χρήματα που δίνονται για μία φωτογραφία (εσχάτως και για ένα DVD!) είναι πάρα πολλά.

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ


Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στη «Λόλα», αλλά πού να φανταζόταν ο «μαύρος» τότε πόση σημασία θα αποκτούσε η φράση του μερικά χρόνια αργότερα! Διότι τα χρήματα που δίνονται για μία φωτογραφία (εσχάτως και για ένα DVD!) είναι πάρα πολλά. Και μπορεί στην Ελλάδα αυτό να έχει αρχίσει να γίνεται της μόδας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο στις ΗΠΑ είναι πολύ συνηθισμένο εδώ και καιρό πολλά έντυπα να πληρώνουν αδρά για τα αποκλειστικά δικαιώματα κάποιων συγκεκριμένων φωτογραφιών

Σιλό, Τζολί - Πιτ
Τον Ιούνιο του 2006 το περιοδικό «Ρeople» αποφάσισε να προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό τη φωτογραφία της νεογέννητης κόρης της Αντζελίνας Τζολί και του Μπραντ Πιτ. Η μικρή Σιλό απαθανατίστηκε, παρέα με τους δύο διάσημους γονείς της, να απολαμβάνει το αγκάλιασμα του Μορφέα. Το περιοδικό για τη συγκεκριμένη φωτογραφία κατέβαλε στους ευτυχισμένους γονείς περισσότερα από 3,5 εκατ. ευρώ! Ένα ποσό που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα!

Παξ Τιέν, Τζολί - Πιτ
Ήταν, βέβαια, να μην κάνουν την αρχή Από τη στιγμή που την έκαναν, έδειξαν ότι είχαν πάρει το κολάι! Έτσι, λίγο καιρό μετά την οριστικοποίηση της υιοθεσίας του μικρού Παξ Τιέν, το ζευγάρι αποφάσισε να προσθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ποσό της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ, προσφέροντας στο «Ρeople» (και πάλι) φωτογραφίες από στιγμές με το νέο μέλος της οικογένειας το Μάρτιο του 2007. Το περιοδικό, εξάλλου, είχε πληρώσει τον Ιανουάριο του 2006 άλλες περίπου 500 χιλ. ευρώ για τις φωτογραφίες της φουσκωμένης κοιλίτσας της Τζολί, ενώ η «US Weekly» είχε εξασφαλίσει την αποκλειστικότητα καταβάλλοντας ανάλογο ποσό τον Απρίλιο του 2005 των φωτογραφιών που επισημοποιούσαν τη σχέση της Αντζελίνας με τον Μπραντ.

Αν-Νικόλ Σμιθ - Χάουαρντ Στερν
Η πολυσυζητημένη κληρονόμος του Τζον Μάρσαλ Σμιθ, βέβαια, μπορεί να είχε αρκετά χρήματα, αλλά ποτέ δεν έλεγε «όχι» στην αύξηση του τραπεζικού της λογαριασμού. Έτσι, δέχτηκε την πρόταση του «Ρeople» το Σεπτέμβριο του 2006 να δώσει στο περιοδικό τις φωτογραφίες του γάμου της με τον Χάουαρντ Στερν έναντι του ποσού των 900 χιλ. ευρώ περίπου.

Σχεδόν τα μισά λεφτά, εξάλλου, πήρε η Αν-Νικόλ Σμιθ από το «Ιn Τouch» για τη φωτογραφία της με τη νεογέννητη κόρη της και το γιο της Ντάνιελ. Μία φωτογραφία που έμελλε να είναι η τελευταία για τον 20χρονο, καθώς λίγες ώρες αργότερα πέθανε.

Ντάνιελιν Σμιθ - Μπίρκχεντ
Η μάχη ήταν ομηρική, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγνώριζαν τη νεογέννητη Ντάνιελιν, την κόρη της πολυσυζητημένης (στη ζωή αλλά και στο θάνατο) Αν-Νικόλ Σμιθ, ως δικό τους παιδί. Ο κλήρος ή, για να ακριβολογούμε, η εξέταση DNA έδειξε ως μπαμπά της μικρής τον Λάρι Μπίρκχεντ, πρώην ρεπόρτερ σε κουτσομπολίστικα περιοδικά. Η μικρή Ντάνιελιν είναι η μοναδική κληρονόμος της περιουσίας της Σμιθ, που ανέρχεται σε 500 εκατ. δολ. Ποσό το οποίο, πάντως, δεν πτόησε τον Μπίρκχεντ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση περιοδικού το Μάρτιο του 2007 για να του παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη ως μπαμπάς της μικρής. Έτσι, τσεπώνοντας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, φωτογραφήθηκε με την κορούλα του και φυσικά μίλησε στο περιοδικό και για το μέλλον τους.

Ντέμι Μουρ - Άστον Κάτσερ
Η απόφαση για το γάμο τους ελήφθη εν ριπή οφθαλμού και πραγματοποιήθηκε με την παρουσία περίπου 100 προσκεκλημένων. Πολλοί, ωστόσο, ήταν εκείνοι που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τη γαμήλια τελετή που έγινε στη βίλα της Μουρ στο Μπέβερλι Χιλς. Γνωστό αμερικανικό περιοδικό αποφάσισε να τους ικανοποιήσει την περιέργεια, προσφέροντάς τους πέρα από την πρώτη συνέντευξη του ζεύγους και μία αποκλειστική φωτογραφία του γεγονότος που έλαβε χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου 2005. Φυσικά, οι ιθύνοντες του περιοδικού χρειάστηκε να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στο ταμείο, αφού οι νιόπαντροι κοστολόγησαν την κίνησή τους αυτή στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Σον Πρέστον
Κάποτε όλα ήταν μέλι-γάλα. Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και ο Κέβιν Φεντερλάϊν περνούσαν υπέροχα και τίποτε (ή σχεδόν τίποτε) δεν προδίκαζε τις τωρινές κόντρες και «μονομαχίες». Εκείνη, λοιπόν, την όχι και τόσο μακρινή εποχή, το Νοέμβριο του 2005, το ζευγάρι αποφάσισε να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του «Ρeople» και να παραχωρήσει μία συνέντευξη για τα μελλοντικά του σχέδια. Με τον νεογέννητο Σον Πρέστον αγκαλιά, η Σπίαρς και ο Φεντερλάϊν φωτογραφήθηκαν και έδωσαν και μια «ζουμερή» συνέντευξη για τις ανάγκες του περιοδικού. Το οποίο, βέβαια, είχε φροντίσει να καταθέσει στο λογαριασμό τους ένα ποσό της τάξεως των 500 χιλ. ευρώ γι αυτή την αποκλειστικότητα.