Το Σχολείον της τέχνης

21.10.2010
Μια έκθεση με ιδιαίτερο κοσμικό ενδιαφέρον εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Ακροάματος «Το Σχολείον» της Ειρήνης Παπά.

Μια έκθεση με ιδιαίτερο κοσμικό ενδιαφέρον εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Ακροάματος «Το Σχολείον» της Ειρήνης Παπά. Ο γνωστός Βενετός γλύπτης Cesare Barro παρουσίασε τα ιδιαίτερα έργα του, που αποτελούν την έκθεση «Ειμαρμένη». Πρόκειται για ένα φόρο τιμής από το σπουδαίο καλλιτέχνη στον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και στη γλώσσα του Ομήρου, που τόσο έχει αγαπήσει.

Τα γλυπτά σε πίνακες έχουν εμφανή στοιχεία της αρχαίας Ελλάδας, όπως γράμματα της αλφαβήτου και μορφές. Την ιδιαίτερη κοσμική πινελιά έδωσε ο Γιάννης Στασινόπουλος της χορηγού εταιρείας Leadership Group, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους κοσμικούς κύκλους. Τα έργα θαύμασαν γνωστά πρόσωπα του επιχειρηματικού και του καλλιτεχνικού κόσμου και, φυσικά, των ΜΜΕ. Μάλιστα, αρκετοί από τους καλεσμένους ταξίδεψαν από το εξωτερικό για να παραστούν στα εγκαίνια, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι αριστοκρατικών οικογενειών.