Δ. Μάρκος - Β. Χατζή: "Πέφτουμε στα βαθιά"!

12.11.2007
Η τηλεοπτική τους «χημεία» δοκιμασμένη, αφού το καλοκαίρι τούς απολαμβάναμε στις «Καλοκαιρινές σελίδες» του Alpha. Τώρα επιστρέφουν δυναμικά στην «επικίνδυνη», όπως λένε πολλοί, απογευματινή ζώνη του σταθμού παρουσιάζοντας μια εκπομπή έξυπνη και ενημερωτική για το «Τι παίζει σήμερα».

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Η τηλεοπτική τους «χημεία» δοκιμασμένη, αφού το καλοκαίρι τούς απολαμβάναμε στις «Καλοκαιρινές σελίδες» του Alpha. Τώρα επιστρέφουν δυναμικά στην «επικίνδυνη», όπως λένε πολλοί, απογευματινή ζώνη του σταθμού παρουσιάζοντας μια εκπομπή έξυπνη και ενημερωτική για το «Τι παίζει σήμερα».

Φοβηθήκατε όταν σας πρότειναν την απογευματινή ζώνη ότι δεν θα ευνοηθείτε από την AGB απέναντι από τα πολύ ανταγωνιστικά «Deal», «Έρωτα» και «Μαρία η άσχημη»;

Δημήτρης Μάρκος: «Ποτέ δεν πρέπει να λειτουργείς με φόβο όταν δουλεύεις στην τηλεόραση. Πρέπει να κοιτάς μπροστά και όχι απέναντι. Όπως ο Ολυμπιακός, όταν έπαιζε με τη Ρεάλ. Έπρεπε να το βάλει στα πόδια; Δεν νομίζω».

Βίκυ Χατζή: «Η αλήθεια είναι πως δύσκολα τα βάζει κανείς με τη γοητεία του Φερεντίνου, τους κρυφούς πόθους της Δαλιάνη και τις ερωτικές ίντριγκες του Έρωτα! Αν μπεις σε αυτήν τη σκέψη, όμως, τρελαίνεσαι! Ή το βάζεις στα πόδια και πας σπίτι σου ή πέφτεις στα βαθιά και προσπαθείς να το απολαύσεις».

Η τηλεοπτική σας «χημεία» ήταν εμφανής στις «Καλοκαιρινές σελίδες». Στη θεματολογία της νέας εκπομπής τι θα δούμε;

Β.Χ.: «Με τον Δημήτρη φτιάξαμε μια εκπομπή φρέσκια, δροσερή, με πολλά ρεπορτάζ, χιουμοριστικά βίντεο, πολιτικό παρασκήνιο και ανατρεπτικούς καλεσμένους! Θα μαθαίνεις τι έγινε μέσα στην ημέρα, θα γελάς, θα χαλαρώνεις και θα κολλάς μαζί μας... Ό,τι ακριβώς κάνουμε κάθε πρωί 6-8 στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9».

Δηλαδή, να υποθέσουμε ότι ο ενδεχόμενος πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων της Άννας Βίσση θα απουσιάζει από τη θεματολογία σας;

Δ.Μ.: «Μπορεί να το σχολιάσουμε, αλλά δεν θα κάνουμε και ρεπορτάζ για να αποκαλύψουμε όλο το παρασκήνιο».

Β.Χ.: «Αν κρίνουμε πως μια είδηση αφορά την πλειοψηφία του κοινού μας, ασφαλώς και θα τη σχολιάσουμε... Αν όμως κρίνουμε πως αγγίζει τα όρια του εύκολου κουτσομπολιού, θα την προσπεράσουμε».

Τελευταία όλο και περισσότερα ακούγονται για το κεντρικό δελτίο του Alpha. Εσείς ποια προτιμάτε στην παρουσίαση, την Έλλη Στάη, τη Μάρα Ζαχαρέα ή και τις δύο;

Β.Χ.: «Είναι σαν να μου ζητάτε να συγκρίνω την κλασική μουσική με τη ροκ! Και οι δύο αυτές μουσικές έχουν τη γοητεία τους, αλλά αν τις παίξεις ταυτόχρονα, θα πάθεις σύγχυση».

Δ.Μ.: «Εκτιμώ πολύ και τις δύο δημοσιογράφους. Είναι κορυφαίες. Απλώς λόγω πολυετούς συνεργασίας και γνωριμίας, θα σας έλεγα ότι είμαι πιο κοντά στη Μάρα».

Πιστεύετε ότι έχει έρθει ο καιρός να φυσήξει νέος άνεμος στα κανάλια; Μήπως πρέπει να επιτρέψουν να μπουν περισσότερα νέα παιδιά στην τηλεόραση;

Β.Χ.: «Αναμφισβήτητα! Αλλά όχι οποιαδήποτε νέα πρόσωπα. Πιστεύω ακράδαντα πως η νέα γενιά παρουσιαστών βρίσκεται στην αίθουσα σύνταξης των δελτίων ειδήσεων των καναλιών. Είναι τα παιδιά που βρίσκονται όλη μέρα στο ρεπορτάζ, όπως εγώ και ο Δημήτρης, τα παιδιά που έδιναν ώρες ολόκληρες ανταποκρίσεις από τα καμένα το καλοκαίρι, τα παιδιά που λείπουν μέρες απο το σπίτι τους σε αποστολές για να φέρουν θέματα στο δελτίο, τα παιδιά που δεν διστάζουν να πάνε ακόμα και σε εμπόλεμες χώρες Αυτά τα παιδιά είναι οι παρουσιαστές του αύριο και αυτά τα παιδιά δικαιούνται μια ευκαιρία».

Η τηλεοπτική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα τηλεοπτικά δίδυμα δύσκολα μακροημερεύουν. Εσείς δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να έχετε τσακωθεί μεταξύ σας; Και όταν συμβαίνει αυτό, πώς το αντιμετωπίζετε;

Δ.Μ.: «Το καλό με μας είναι ότι τσακωνόμαστε άπειρες φορές την ημέρα, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μετά τα βρίσκουμε».

Β.Χ.: «Με τον Δημήτρη έχουμε κάνει συμφωνία... Δεν αφήνουμε απωθημένα, εγωισμούς και σταριλίκια να τινάξουν στον αέρα μια φιλία ετών και μια προσπάθεια για την οποία κουραστήκαμε πολύ και οι δύο».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του ενός και του άλλου;

Β.Χ.: «Ο ασυγκράτητος, χειμαρρώδης και εκρηκτικός λόγος του, σε βαθμό... πονοκεφάλου! Κοινώς, δεν βάζει γλώσσα μέσα του! Αυτός είναι ο Δημήτρης όμως, είναι στο DNA του. Απο την άλλη, μεγαλύτερες αρετές του είναι η ντομπροσύνη και η μεγάλη καρδιά του».

Δ.Μ.: «Το πλεονέκτημά της είναι ότι είναι μια πολύ όμορφη παρουσία και συνάμα πολύ καλή δημοσιογράφος. Το μειονέκτημά της είναι ότι τώρα τελευταία έχει αρχίσει και γίνεται πάρα πολύ καλή δημοσιογράφος κι εμένα δεν με συμφέρει». (Γέλια.)

Ποια προσωπικότητα από την οποία έχετε πάρει συνέντευξη σας κατέπληξε θετικά και από ποιον/ποια θα θέλατε οπωσδήποτε κάποια στιγμή στην καριέρα σας να πάρετε μία;

Δ.Μ.: «Με είχε εντυπωσιάσει η ανθρώπινη πλευρά του σκληρού επαγγελματία Νίκου Κακαουνάκη, όταν του πήρα συνέντευξη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του σε νοσοκομείο στη Γερμανία την περίοδο που αντιμετώπιζε το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του. Με φωνή τρεμάμενη μου είχε εκμυστηρευτεί πως η ζωή τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά πράγματα... Από τις συνεντεύξεις που θα ήθελα είναι με τον Κώστα Καραμανλή. Θα ήθελα να φωτίσω την άγνωστη ανθρώπινη πλευρά του πρωθυπουργού μας».

Β.Χ.: «Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να πάρω συνέντευξη από πολλούς ξένους καλλιτέχνες και ο καθένας ήταν από μόνος του μοναδικός. Θα ξεχώριζα τον Φιλ Κόλινς, τον Μόργκαν Φρίμαν, τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, τη Βανέσα Μέι, τους Scorpions, την Κέιτι Χολμς και τον Μάικλ Κέιν, που ήταν πραγματικός τζέντλεμαν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, που κρύφτηκε πίσω από μια πόρτα στη Σαντορίνη για να με αποφύγει και στο τέλος με έβρισε».