Μουσικοί διάλογοι

06.11.2007
Για να πετύχετε στον βαθμό που θέλετε, θα πρέπει να εργαστείτε όχι μονάχα ευσυνείδητα και με συνέπεια, αλλά και σκληρά. Mην αφήνετε, λοιπόν, τον καιρό να περνά χωρίς να τον αξιοποιείτε κατάλληλα, γιατί κάποια στιγμή θα το μετανιώσετε. Kάθε αναβολή θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως τη σιδηρά κυρία των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας, όμως η Λόλα Νταϊφά, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της με τίτλο «Μουσικοί διάλογοι», ξεδίπλωσε μια ακόμη πτυχή της προσωπικότητάς της. Προφανώς, για να πάρεις μια ουσιαστική και σημαντική συνέντευξη από σπουδαίους δημιουργούς, απαιτείται μαεστρία και δεξιοτεχνία στην επικοινωνία, κάτι που η κ. Νταϊφά διαθέτει και αξιοποιεί στο έπακρο ακόμη και σήμερα.

Το βιβλίο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες», θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας, για να δουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι πώς γίνονται οι καλές συνεντεύξεις, που δεν προκύπτουν με αφορμή την κυκλοφορία ενός δίσκου ή μια συναυλία, αλλά επειδή οι συνεντευξιαζόμενοι έχουν πραγματικά κάτι να πουν και να πάνε την τέχνη τους ένα βήμα παραπέρα. Είκοσι τέσσερις δημιουργοί, συνθέτες και στιχουργοί διαφορετικοί ηλικιακά και καλλιτεχνικά, εκπροσωπώντας διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και παραδόσεις, μεταξύ των οποίων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Κακουλίδης κ.ά. μιλάνε στη Λόλα για τη μουσική, την κοινωνία και την πολιτική με λόγια καρδιάς, που ταξιδεύουν τον αναγνώστη στον προσωπικό και μουσικό κόσμο τους, αλλά και στο κλίμα της διετίας 1986-1987, όσο διήρκεσε η επιτυχημένη εκπομπή της συγγραφέως στην κρατική ραδιοφωνία.

Την έκδοση συνοδεύει ηχητικό ντοκουμέντο με τη μορφή CD με αποσπάσματα των συνεντεύξεων, όπου μπορούμε να ακούσουμε τις φωνές των σπουδαίων αυτών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και ο Μάνος Χατζιδάκις.