Ν. Γερμανού: "Με κολακεύει να με θεωρούν Μεσσαλίνα"!

19.10.2007
Είναι η πρώτη φορά μετά από μήνες και ειδικότερα μετά την ανάληψη των πολλαπλών τηλεοπτικών καθηκόντων της ως νέας «τηλεπροξενήτρας» στο ανανεωμένο «Ραντεβού στα τυφλά», αλλά και ως κριτή στο πετυχημένο «ΤV stars, παρουσιάστε» που μιλάει για όλους και για όλα.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Είναι η πρώτη φορά μετά από μήνες και ειδικότερα μετά την ανάληψη των πολλαπλών τηλεοπτικών καθηκόντων της ως νέας «τηλεπροξενήτρας» στο ανανεωμένο «Ραντεβού στα τυφλά», αλλά και ως κριτή στο πετυχημένο «ΤV stars, παρουσιάστε» που μιλάει για όλους και για όλα. Η γλυκιά Ναταλία μας εξηγεί τι τρέχει με τον Άνθιμο Ανανιάδη και τον Γιάννη Αϊβάζη, αν έχει θυμώσει με τον Ηλία Ψινάκη, που της έχει βγάλει τη ρετσινιά της «εύκολης», αλλά και με τον Λάκη Λαζόπουλο, που πρόσφατα της επιτέθηκε και λέει «όχι, ευχαριστώ» στο ενδεχόμενο να αντικαταστήσει την Ελένη Μενεγάκη στο πρωινό του Alpha.

Φέτος θα σε δούμε να έχεις διπλό ρόλο στην οθόνη, ως κριτής και ως παρουσιάστρια. Με ποιον από τους δύο ρόλους νιώθεις πιο άνετα;

«Νομίζω με το ρόλο της παρουσιάστριας, αν και μετά από ένα Fame Story και 2 Dream Show θα έπρεπε να νιώθω πλέον επίτροπος κι όχι παρουσιάστρια. Παρ όλα αυτά, προτιμώ να παρουσιάζω. Το να κρίνω άλλους ανθρώπους δεν είναι το καλύτερό μου».

Ποιο είναι το κριτήριο για να περάσεις κάποιον στην πράσινη φάση του «ΤV stars, παρουσιάστε»; Είναι το ίδιο κριτήριο για τους άντρες και για τις γυναίκες υποψηφίους;

«Ναι, είναι το ίδιο. Ψάχνουμε φρέσκα πρόσωπα με γρήγορο λόγο, χιούμορ, λάμψη και αμεσότητα».

Τι πρέπει να έχει κατά τη γνώμη σου κάποιος/-α για να κάνει μεγάλη καριέρα στην TV;

«Όλα αυτά που σου είπα συν την εξυπνάδα να συνεργάζεται με τους σωστούς ανθρώπους, να πατάει στα πόδια του και να αποφεύγει το καλάμι, γιατί αν το καλάμι από οριζόντιο ξαφνικά γυρίσει κάθετο, με εννοείς, θα έχει πρόβλημα».

Η άστατη προσωπική ζωή και οι θυελλώδεις έρωτες ενός παρουσιαστή ή μιας παρουσιάστριας, όταν αυτοί έρχονται στη δημοσιότητα, βοηθάνε στο να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και να ανέβουν τα νούμερα τηλεθέασης;

«Ναι για δύο μέρες Μετά το ενδιαφέρον του κοινού που ευτυχώς δεν είναι ηλίθιο για να πιστεύει όλα όσα λέγονται και γράφονται μετατοπίζεται αλλού. Επίσης, αν εννοείς εμένα για την άστατη προσωπική ζωή και τους θυελλώδεις έρωτες, με κολακεύει να με θεωρούν μια σύγχρονη Μεσσαλίνα, αλλά θα σε απογοητεύσω. Η ερωτική μου ζωή δεν έχει ούτε στο ελάχιστο σχέση με όσα μου έχουν χρεώσει κατά καιρούς. Ωραία θα ήταν, δεν λέω, αλλά δεν!».

Για εσένα ποια είναι η κορυφαία παρουσιάστρια που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση;

«Επειδή εγώ την επιτυχία τη μετράω με τη διάρκεια και τη διαχρονικότητα, θα σας πω αναμφίβολα τη Ρούλα Κορομηλά. Δημιούργησε ένα τηλεοπτικό μοντέλο, στο οποίο μετά πατήσαμε όλοι μας. Η Ρούλα είναι και θα είναι μια κλασική αξία για την τηλεόραση. Τα έκανε όλα πρώτη και έκανε νούμερα τηλεθέασης που τώρα πια τα βλέπουμε με τα κιάλια».

Ο πατέρας σου υπήρξε από τους δασκάλους για όλους εμάς τους νεότερους. Ποιες συμβουλές του έκανες πράξη; Έχεις επηρεαστεί καθόλου από εκείνον όσον αφορά τον τρόπο παρουσίασης;

«Όλες τις συμβουλές του τις κάνω πράξη. Μου έλεγε χαρακτηριστικά να σέβομαι τους συναδέλφους μου, να μην προσποιούμαι ποτέ στο γυαλί και να μη στεναχωριέμαι με τις κακεντρεχείς επιθέσεις που θα μου γίνονται, γιατί η κακία, κοριτσάκι μου, μου έλεγε, προέρχεται πάντα από ανθρώπους με στερημένη ερωτική ζωή, οπότε να μην τους θυμώνεις, να τους λυπάσαι».

Θεωρείς ότι θα έπρεπε να συμμετέχει η Ρούλα στο «ΤV stars, παρουσιάστε» και πιστεύεις ότι λείπει από την ελληνική τηλεόραση;

«Το ρωτάς; Εννοείται! Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που δικαιούται εκ των πραγμάτων να κρίνει τη νέα γενιά παρουσιαστών, αυτή είναι η Ρούλα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα την έχουμε μαζί μας στα live. Θα είναι πολύ τυχερά τα παιδιά που συμμετέχουν στο talent show αν έχουν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα από τη Ρούλα».

Για ποιον κυρίως λόγο διαφωνείς με τους υπόλοιπους κριτές της επιτροπής του talent show και ποια ήταν η τελευταία φορά που τα «τσούγκρισες» με τον Ηλία Ψινάκη;

«Δεν διαφωνούμε, απλώς εγώ είμαι λιγότερο αυστηρή, εξ ου και δεν κάνω για κριτής όπως σας έλεγα! Με τον Ηλία δεν τα τσουγκρίσαμε ποτέ, αν και ομολογώ ότι κάποιες φορές με έφερε άθελά του σε δύσκολη θέση με κάποια αστεία του. Ξέρω όμως ότι δεν είχε πρόθεση, απλώς μάλλον με θεωρούσε ο άνθρωπος πιο ανοιχτόμυαλη ίσως απ ό,τι είμαι τελικά».

Παράλληλα, θα σε δούμε και ως «προξενήτρα» στο «Ραντεβού στα τυφλά». Τη δεκαετία του 90, όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά με παρουσιάστρια τη Βάσια Τριφύλλη, το παρακολουθούσες;

«Ήμουν τρελή φαν του παιχνιδιού, κυρίως λόγω της Βάσιας! Ας είμαστε ρεαλιστές, δεν νομίζω ότι θα μπορέσει ποτέ καμία άλλη παρουσιάστρια να κάνει το Ραντεβού καλύτερα απ τη Βάσια. Είχε τέτοια εκρηκτική παρουσία και τόσο χιούμορ, που θα ήταν βλακεία μας ακόμη και να προσπαθούσαμε να συγκριθούμε μαζί της, πόσο μάλλον να τη συναγωνιστούμε! Η Βάσια ήταν θεά στο Ραντεβού στα τυφλά. Η Ναταλία θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Θα έπαιρνες το ρίσκο αν δεν το παρουσίαζες να συμμετέχεις για να γνωρίσεις έναν έρωτα στα τυφλά;

«Γιατί όχι; Καμιά φορά ο μεγάλος έρωτας έρχεται εκεί που δεν τον περιμένεις».

Πιστεύεις σε τέτοιους έρωτες στα τυφλά; Σου έχει συμβεί ποτέ;

«Ναι, μου συνέβη πριν από λίγα χρόνια... Μια φίλη μου έστησε ολόκληρη πλεκτάνη για να με φέρει σε επαφή με κάποιον που πίστευε ότι θα ταίριαζα απόλυτα. Όχι μόνο τα κατάφερε, άλλα έμεινα και 2,5 χρόνια μαζί του! Γι αυτό σου λέω, πιάνει».

Έχει υπάρξει φορά που δέχθηκες να παίξεις το ρόλο «προξενήτρας» και να «κάνεις κατάσταση» σε κάποιον/-α γνωστό ή γνωστή σου;

«Όχι, αλλά τώρα με το Ραντεβού θα είναι η πρώτη μου φορά».

Γιατί θεωρείς ότι σου καταλογίζουν τόσους έρωτες με κατά πολλά χρόνια νεότερούς σου ηθοποιούς; Τον Άνθιμο Ανανιάδη, τον Γιάννη Αϊβάζη κ.ά.;

«Γιατί κάνεις αυτή την ερώτηση σ' εμένα και όχι στους συναδέλφους σου, που μου τα χρεώνουν και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να με ρωτήσουν αν ισχύουν ή όχι; Δεν ισχύει τίποτα, λοιπόν, απ όσα έχουν γραφτεί τους τελευταίους μήνες, αλλά τίποτα όμως! Εγώ ξέρω καλά την προσωπική μου ζωή, είχα 7 σοβαρές σχέσεις, εκ των οποίων μόνο οι 2 ήταν με άντρες πιο νέους από μένα. Αλλά αυτό που πουλάει φύλλα και ανεβάζει νούμερα τηλεθέασης δεν είναι ποτέ η αλήθεια, είναι τα σκανδαλάκια, τα ψέματα και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. ΟΚ, έτσι παίζεται το παιχνίδι, το μάθαμε πια.

Αλλά το έμαθε κι ο κόσμος, ευτυχώς». Σε ενοχλεί όλη αυτή η παραφιλολογία για την προσωπική σου ζωή;

«Όχι, δεν με ενοχλεί, γιατί, σου είπα, ο καθένας κάνει τη δουλειά του σ' αυτήν τη ζωή. Αρκεί που ό,τι συμβαίνει πραγματικά στη ζωή μου το ξέρω μόνο εγώ κι όσοι θα ήθελα να το ξέρουν! Ο κόσμος γελάει πια. Με πετυχαίνουν στο σούπερ μάρκετ φορτωμένη με ψώνια και μου λένε μπα, μόνη;, πού είναι ο Αϊβάζης, ο Ανανιάδης και ο Οικονομόπουλος να κουβαλήσουν κι αυτοί κάτι;».

Ζούμε σε ρυθμούς που οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν δικαίως και εντελώς απενοχοποιηθεί. Εσύ θα έκανες, αν ένιωθες την ανάγκη, κι αν ναι, θα ντρεπόσουν να το παραδεχθείς δημόσια;

«Καλά, δεν θα έδινα και συνέντευξη Τύπου για να το ανακοινώσω, αλλά αν είχα κάνει ένα λίφτινγκ και φαινόμουν αγνώριστη και κάποιος με ρωτούσε, δεν θα ήταν ηλίθιο να πω ψέματα; Το νυστέρι δεν είναι κακό πράγμα, αρκεί να ξέρεις πότε και πώς να το χρησιμοποιήσεις, άρα αν ένιωθα ότι κάτι δεν μου άρεσε πάνω μου, θα το διόρθωνα ευχαρίστως».

Η ιδέα να εμφανιστείς στο τρέιλερ με super sexy εμφάνιση ως παρουσιάστρια δελτίου καιρού ήταν δική σου; Θα ένιωθες άνετα αν σου ζητούσαν να παρουσιάσεις και την εκπομπή με τόσο αποκαλυπτική εμφάνιση;

«Η ιδέα ήταν του σκηνοθέτη μας στο TV stars, παρουσιάστε, του Μάνου Καμπίτη. Και η ιδέα και το στήσιμο και όλα! Είχε πλάκα γιατί το είδα σαν ρόλο και μάλιστα κωμικό ρόλο. Στην εκπομπή, πάντως, λέω να μη φτάσω σε τέτοιες ενδυματολογικές ακρότητες, άλλωστε δεν ψάχνει γαμπρό η παρουσιάστρια, οι παίκτες ψάχνουν».

Είσαι ερωτευμένη αυτόν τον καιρό;

«Όχι, αλλά δεν πειράζει! Αλήθεια σας λέω, είναι από τις λίγες φορές στη ζωή μου που απολαμβάνω τόσο πολύ τη μοναξιά μου και την ελευθερία μου κι έχω πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Είναι ακριβώς αυτό που είχα ανάγκη αυτή την εποχή».

Πώς είναι στα μάτια σου ο ιδανικός άντρας;

«Δεν υπάρχει ιδανικός άντρας. Υπάρχουν ιδανικές συνθήκες και ιδανικό timing. Σίγουρα, πάντως, δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που δεν θα ήταν πεντακάθαρος, έξυπνος και με πολύ χιούμορ, για να με αντέχει!»

Η κουμπάρα και κολλητή σου φίλη Άννα Βίσση σε λίγο καιρό θα παντρευτεί για δεύτερη φορά. Εσύ θα παντρευόσουν ξανά αν έβρισκες τον τέλειο άντρα και σύζυγο;

«Μόνο αν με ξαναπάντρευε η Άννα! Αστειεύομαι Ποτέ μη λες ποτέ και ποτέ μη λες για πάντα. Δεν νομίζω ότι ο γάμος προσθέτει τίποτα περισσότερο σε μια σχέση απ ό,τι η συμβίωση, τουλάχιστον όταν δεν υπάρχει η προοπτική μιας οικογένειας με παιδιά. Από την άλλη, ποιος ξέρει, πάνω στην τρέλα ενός μεγάλου έρωτα μπορεί να το έκανα».

Θα έκανες ποτέ πρωινή εκπομπή, έστω κι αν σου το ζητούσε σαν προσωπική χάρη η Ελένη Μενεγάκη για να την αντικαταστήσεις τις 43 ημέρες που θα λείπει από το πόστο της λόγω τοκετού;

«Δεν είμαι, ξέρεις, πολύ πρωινός τύπος. Θα αντικαθιστούσα την Ελένη μόνο αν μου το ζητούσε σαν προσωπική χάρη με βουρκωμένα τα γαλαζοπράσινα μάτια της! Αλλά επειδή ξέρω ότι με αγαπάει, δεν θα μου το ζητήσει!».

Τrivia

  • Από το 1988 έως σήμερα παραμένει, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, από τις πιο διάσημες και πετυχημένες ραδιοφωνικές παραγωγούς.
  • Ως στιχουργός έχει στο ενεργητικό της 30 πλατινένιους και 50 χρυσούς δίσκους.
  • Αισθάνεται νησιώτισσα, αφού η καταγωγή της είναι από τη Μυτιλήνη, που αγαπάει μέχρι και σήμερα και στην οποία φροντίζει να πηγαίνει συχνά.
  • Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας θέλει να ξαπλώνει στον καναπέ και να βλέπει DVD ή να πηγαίνει βόλτα με το αμάξι προς παραλία.
  • Μυστικά ομορφιάς: - Κοιμάται όσο περισσότερο μπορεί. - Κάνει για πολλή ώρα γυμναστική. - Προσέχει τη διατροφή της. - Μια φορά στις 15 πηγαίνει στην αισθητικό της και κάνει καθαρισμό προσώπου και μάσκες ενυδάτωσης.