"Έχω το φάρμακο-γιατρειά για τον αρχιεπίσκοπο"

19.10.2007
Ο φαρμακοποιός Χρήστος Καραμέτας ζει στην Πύλη Τρικάλων μια μάλλον ήρεμη ζωή και δεν μιλάει εύκολα σε δημοσιογράφους. Πριν από λίγα χρόνια είχε ταράξει τα νερά της ιατρικής και της φαρμακευτικής κοινότητας

Από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΙΔΗ


Ο φαρμακοποιός Χρήστος Καραμέτας ζει στην Πύλη Τρικάλων μια μάλλον ήρεμη ζωή και δεν μιλάει εύκολα σε δημοσιογράφους. Πριν από λίγα χρόνια είχε ταράξει τα νερά της ιατρικής και της φαρμακευτικής κοινότητας με την ανακάλυψη ενός φαρμάκου που έχει εξαφανίσει καρκινικούς όγκους σε αρκετούς ασθενείς. Σήμερα μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ και βάζει «φωτιά» με τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι έχει το φάρμακο που θα αναστρέψει την κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ότι «έχει θεραπεύσει μέλος μιας πολύ γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που έπασχε από την ανίατη ασθένεια» ο Χρήστος Καραμέτας αλλάζει συνεχώς τηλέφωνα, αφού έχουν πέσει όλοι πάνω του. Εμείς καταφέραμε να τον βρούμε, για να μας... κεραυνοβολήσει με την εξέλιξη της έρευνάς του.

Έχετε ισχυριστεί και στο παρελθόν στα μέσα ενημέρωσης ότι έχετε βρει το φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνο...

«Έτσι είναι. Είμαι σε πολύ καλό δρόμο, αφού μέχρι τα τέλη του μήνα αυτού είναι προγραμματισμένο να φύγω για την Αμερική και το Σικάγο, όπου θα ολοκληρωθεί η τελική φάση των πειραμάτων του θαυματουργού φαρμάκου σε πειραματόζωα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα πειράματα θα αποδείξουν αυτό που φωνάζω εδώ και χρόνια και όλοι με αποκαλούν τσαρλατάνο. Ότι δηλαδή υπάρχει γιατρειά για τον καρκίνο. Στα τέλη του έτους προβλέπω μάλιστα να σκάσει στην Ελλάδα και βόμβα νετρονίου με την ανακάλυψή μου».

Πώς προέκυψε αυτό το ταξίδι;

«Ήθελα μια επιστημονική επιβεβαίωση από τις πιο έγκριτες ιατρικές κλινικές του εξωτερικού, προκειμένου να δώσω μια απάντηση σε όλους εκείνους που μου έκλειναν τη φωνή. Να σας πω ότι το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας είναι ήδη πολύ μεγάλο, αφού παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα, όπως το CNN και το Αl Jazeera, έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία να παρακολουθήσουν και να μεταδώσουν αποκλειστικά τα αποτελέσματα των πειραμάτων».

Ακούγεστε σίγουρος ότι θα σας επιβεβαιώσουν τα πειράματα...

«Είμαι σίγουρος, γιατί το φάρμακο αυτό μου το έχουν ζητήσει ήδη άτομα που έχουν καρκινικές ενδείξεις, το πήραν και τους επόμενους μήνες παρατήρησαν εκπληκτική βελτίωση στην υγεία τους. Το σκεύασμα αυτό ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού απέναντι σε ανίατες ασθένειες».

Υπήρχαν ασθενείς που θεραπεύτηκαν για πάντα;

«Βεβαίως. Το φάρμακο αυτό θεράπευσε άτομα που είχαν να πολεμήσουν όχι μόνο τον καρκίνο, αλλά και το AIDS. Έχω σώσει πολλούς ασθενείς που ήταν καταδικασμένοι».

Αν ο αρχιεπίσκοπος έκανε χρήση του φαρμάκου αυτού στην πρώτη φάση εξέλιξης του καρκινικού όγκου, τι θα συνέβαινε;

«Είναι σίγουρο ότι δεν θα ήταν στο σημείο που έχει δυστυχώς φτάσει. Θα είχε εξαφανιστεί και θα είχε καταπολεμήσει από τη ρίζα το πρόβλημα υγείας που έχει τώρα. Η κατάστασή του τώρα είναι πολύ προχωρημένη».

Στην παρούσα φάση πώς θα τον βοηθούσε το φάρμακό σας;

«Αν πάρει το φάρμακο αυτό, η υγεία του θα βελτιωθεί θεαματικά. Δεν αποκλείω να είναι η γιατρειά του».

Η ιατρική άποψη: «Δεν έχει καμία απόδειξη»

Ζητήσαμε γι αυτό το θέμα την άποψη της έγκριτης ιατρού με ειδικότητα ογκολογίας Μαρίας Βασιλάκη του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General.

Ο κ. Καραμέτας ισχυρίζεται ότι ίσως να κρατάει στα χέρια του το θαυματουργό φάρμακο που καταπολεμά τον καρκίνο και μπορεί να βελτιώσει ραγδαία ακόμη και την υγεία του αρχιεπισκόπου!

«Είναι μια ιστορία όπως όλες οι άλλες που ακούμε καθημερινά. Ο συγκεκριμένος κύριος είχε ξαναβγεί στο παρελθόν και είχε ισχυριστεί κάτι ανάλογο. Δεν μπορεί, όμως, να δίνει έτσι άσκοπα ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Το σκεύασμα αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από προϊόν ομοιοπαθητικής. Δεν έχει ελεγχθεί αν μπορεί να θεραπεύσει και να παραχθεί μαζικά».

Θεωρείτε ότι αν κάποιος ασθενής με το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του αρχιεπισκόπου έκανε χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου του κ. Καραμέτα θα έβλεπε ραγδαία βελτίωση της υγείας του;

«Δεν μπορώ να πιστέψω οτιδήποτε και πόσο μάλλον ένα φάρμακο για το οποίο δεν υπάρχει έως τώρα καμία απόδειξη ότι μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τον οποιονδήποτε ασθενή».