10 χρυσές γυναίκες

16.10.2007
Καθημερινά υπογράφουν συμβόλαια με αμοιβές που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη! Οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν πάρα πολλά μηδενικά και το «ειδικό βάρος» και η οικονομική τους άνεση ξεπερνούν κατά πολύ τα πλούτη εγχώριων εφοπλιστών. Κυρίες και κύριοι, ιδού η «χρυσή» δεκάδα των πλουσιότερων γυναικών της showbiz για τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Καθημερινά υπογράφουν συμβόλαια με αμοιβές που αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη! Οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν πάρα πολλά μηδενικά και το «ειδικό βάρος» και η οικονομική τους άνεση ξεπερνούν κατά πολύ τα πλούτη εγχώριων εφοπλιστών. Κυρίες και κύριοι, ιδού η «χρυσή» δεκάδα των πλουσιότερων γυναικών της showbiz για τη χρονιά που διανύουμε, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».

1. Όπρα Γουίνφρεϊ: 1.500.000.000 δολάρια
Σίγουρα αποτελεί τη σταθερή αξία του χρηματιστηρίου της βιομηχανίας του θεάματος. Η διάσημη Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια για μία ακόμη σεζόν κατακτά την κορυφή της συγκεκριμένης λίστας. Φυσικό επακόλουθο της επέκτασης των δραστηριοτήτων της σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως εκδόσεις, δορυφορικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και πολλές άλλες επενδύσεις.

2. Τζ. Κ. Ρόουλιν: 1.000.000.000 δολάρια
Η δημιουργός του «Χάρι Πότερ» μόνο σαν μακρινή ανάμνηση θα θυμάται τις ημέρες που ζούσε ως ανύπαντρη μητέρα με το επίδομα της ανεργίας. Σήμερα θεωρείται πως είναι πιο πλούσια και από τη βασίλισσα Ελισάβετ!

3. Μάρθα Στιούαρτ: 638.000.000 δολάρια
Το επιχειρηματικό της δαιμόνιο και η νοικοκυροσύνη της την έχουν φέρει σε αυτήν τη θέση. Η «ντίβα του νοικοκυριού» όπως την αποκαλούν στις ΗΠΑ μπορεί να πήγε φυλακή, αφού κατηγορήθηκε για οικονομικές ατασθαλίες, δεν έγινε όμως λιγότερο πλούσια. Συνεχίζει να κατέχει αυτοκρατορία πωλήσεων οικιακών ειδών, κανάλια, περιοδικά, εκδόσεις και κερδίζει σήμερα τρελά ποσά.

4. Μαντόνα: 325.000.000 δολάρια
Η πιο πρόσφατη παγκόσμια τουρνέ της βασίλισσας της ποπ της χάρισε τον τίτλο της πιο πετυχημένης οικονομικά γυναίκας της μουσικής βιομηχανίας. Δεν είναι και λίγο να εξακολουθείς έπειτα από 25 χρόνια να βρίσκεσαι στην κορυφή. Η παγκόσμια τουρνέ της απέφερε μεικτά κέρδη 1.000.000.000 δολάρια το μεγαλύτερο ποσό που έχει κατακτηθεί σε τουρνέ από καλλιτέχνη διαχρονικά. Σήμερα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πάντα διατηρείται στην επικαιρότητα. Εξάλλου, κερδίζει αμύθητα ποσά και από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

5. Σελίν Ντιόν: 250.000.000 δολάρια
Εδώ και πολύ καιρό οι θαυμαστές της ανά τον κόσμο δεν έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν σε συναυλίες, μπορούν όμως να πεταχτούν μέχρι το Λας Βέγκας και δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Τα τελευταία τρία χρόνια η βελούδινη φωνή του «Τιτανικού» φιλοξενείται σε ένα από τα μεγαλύτερα καζίνο. Λέγεται ότι το πενταετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει είναι το πιο «ακριβό» όλων των εποχών.

6. Μαράια Κάρεϊ: 225.000.000 δολάρια
Μετά τις πολύ καλές πωλήσεις του τελευταίου της άλμπουμ το χαμόγελο δεν θα μπορούσε να μην επιστρέψει ξανά στο πρόσωπο της σέξι τραγουδίστριας. Σήμερα μπορεί να καυχιέται ότι έχει πουλήσει τρελούς δίσκους, αφού συνολικά έχουν εξαφανιστεί από τα δισκοπωλεία 160.000.000 αντίτυπα των άλμπουμ της. Και δεν ξεχνάμε ότι παίζει επιχειρηματικά και σε γνωστότατη μάρκα αρωμάτων, που έχει «βαφτίσει» μια σειρά της με το όνομα της γνωστής τραγουδίστριας.

7. Τζάνετ Τζάκσον: 150.000.000 δολάρια
Η μεγαλύτερη αδελφή του Μάικλ Τζάκσον φαίνεται να είναι και η μοναδική της θρυλικής οικογένειας μετά και τα στραβοπατήματα του αδελφού της που βγάζει ασπροπρόσωπους όλους τους υπόλοιπους Τζάκσον. Τα δικαιώματα και οι πωλήσεις των δίσκων της, αλλά και οι πολύ πετυχημένες παγκόσμιες περιοδείες την έχουν κάνει σήμερα να θεωρείται η έβδομη πιο πλούσια γυναίκα της παγκόσμιας showbiz σκηνής.

8. Τζούλια Ρόμπερτς: 140.000.000 δολάρια
Επί σειρά ετών θεωρείται η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός της Μέκκας του κινηματογράφου. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τη γλυκιά «Έριν Μπρόκοβιτς», ρόλος που της χάρισε και χρυσό αγαλματίδιο, αφού το κασέ της για κάθε ταινία αγγίζει τα 25.000.000 δολάρια.

9. Τζένιφερ Λόπεζ: 110.000.000 δολάρια
Τα τελευταία χρόνια έχει πετύχει να οικοδομήσει μια εξαιρετικά κερδοφόρα αυτοκρατορία, αφού πέρα από να πουλάει δίσκους και να παίζει σε ταινίες, τα ρούχα και τα αρώματά της σπάνε ταμεία στις χώρες της Ευρώπης. Σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχάσουμε το πολυτελέστατο εστιατόριο ιδιοκτησίας της στην Καλιφόρνια, κάτι που συμπληρώνει και με το παραπάνω το διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημά της.

10. Τζένιφερ Άνιστον: 110.000.000 δολάρια
Η ελληνικής καταγωγής Τζένιφερ Αναστασάκη αυτό είναι το πραγματικό της όνομα εξακολουθεί να κάνει limit up στο χρηματιστήριο της διεθνούς showbiz. Η μετα-Μπραντ Πιτ εποχή βρίσκει την Τζένιφερ να φυλάει στον κουμπαρά της τα χρήματα από την πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά «Φιλαράκια» (σ.σ.: έπαιρνε 1.000.000 δολάρια το επεισόδιο), αλλά και τα 8.000.000 που αμείβεται για κάθε κινηματογραφική της ταινία.