Οι εκπλήξεις της μικρής οθόνης

11.09.2007
Η μία την προηγούμενη σεζόν υπήρξε ταξιτζού και η άλλη βαθύπλουτη επιχειρηματίας, ενώ οι χαρακτήρες που ενσάρκωναν η Βίκυ Σταυροπούλου και η Σμαράγδα Καρύδη ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι.

Βίκυ Σταυροπούλου - Σμαράγδα Καρύδη: Τις ενώνει η εργατιά
Η μία την προηγούμενη σεζόν υπήρξε ταξιτζού και η άλλη βαθύπλουτη επιχειρηματίας, ενώ οι χαρακτήρες που ενσάρκωναν η Βίκυ Σταυροπούλου και η Σμαράγδα Καρύδη ήταν εκ διαμέτρου αντίθετοι. Την ερχόμενη σεζόν, όμως, όπως όλα δείχνουν, θα βρουν περισσότερα κοινά σημεία μεταξύ τους. Και αυτό γιατί πλέον, πέρα από το γεγονός ότι θα βρίσκονται στην ίδια τηλεοπτική στέγη, τον ΑΝΤ1, πρόκειται να υποδυθούν και οι δύο υπηρέτριες. Η μεν Βίκυ θα ενσαρκώσει την πιο πιστή σύντροφο της ζωής του θρυλικού «Γιούγκερμαν». Θα είναι λοιπόν η υπηρέτρια του πρώην αξιωματικού του ρωσικού στρατού, τον οποίο θα ακολουθεί σε όλα τα βήματα και στους σταθμούς της ζωής του. Από την άλλη, η πανέμορφη Σμαράγδα, πρώην «Ντάλια», θα παίξει το ρόλο της υπηρέτριας ενός ξενοδοχείου που θα επισκεφθεί ο φιλόδοξος πολιτικός Θοδωρής Αθερίδης και θα ερωτευτούν ο ένας τον άλλο κεραυνοβόλα. Η αμοιβαία έλξη τους θα γίνει δειλό φλερτ, για να καταλήξει σε μια μεγάλη αγάπη. Μέχρι να συμβεί, όμως, αυτό οι δύο ήρωες θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ταξικές τους διαφορές, να μάθουν να αγνοούν τους συμβουλάτορές τους και να μείνουν όρθιοι στις κωμικές τρικλοποδιές που τους βάζει το σενάριο.

Μέμος Μπεγνής - Γιάννης Αϊβάζης: Τσακωμός στο Λουτράκι
Είκοσι χιλιόμετρα έξω από το Λουτράκι, σε μια μαγική τοποθεσία όπου δεσπόζει το απέραντο γαλάζιο, συγκεκριμένα σε έναν πέτρινο φάρο του Πολεμικού Ναυτικού, γίνονται τα γυρίσματα της νέας σειράς του ΑΝΤ1 «Ο φάρος». Η ιστορία της Κάκιας Ιγερινού γυρίζεται ήδη από τις 20 Ιουλίου στο Λουτράκι, το Σούνιο, το Ναό του Ποσειδώνα, το Λαιμό της Βουλιαγμένης και στην Αθήνα, ενώ σε λίγες ημέρες οι συντελεστές της σειράς θα πετάξουν για τη Ρόδο. Ο Μέμος Μπεγνής και ο Γιάννης Αϊβάζης διεκδικούν σύμφωνα με το σενάριο την ίδια γυναίκα, την οποία θα υποδυθεί η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, τη στιγμή που και οι δυο τους διαψεύδουν σε συνεντεύξεις τους τις φήμες που τους θέλουν να έχουν μαλλιοτραβηχτεί στα γυρίσματα. Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής μεταξύ τους, ενώ μάθαμε ότι και οι δύο έκαναν μαθήματα κατάδυσης για χάρη των γυρισμάτων. Βρέθηκαν μάλιστα 10 μέτρα κάτω από το νερό με μπουκάλες οξυγόνου για μια ολόκληρη μέρα. Μάλιστα, συντελεστές των γυρισμάτων μας είπαν ότι ο Γιάννης Αϊβάζης έπαθε υποθερμία, καθώς αν και η ιστορία τον θέλει να είναι εξπέρ στις καταδύσεις, εκείνος έκανε βουτιά στο βυθό χωρίς στολή!

Κατερίνα Καραβάτου: Σε διπλό ταμπλό!
Από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου «επανακάμπτει» δριμύτερο το «Κους Κους το μεσημέρι», με την Κατερίνα Καραβάτου στις επάλξεις! Η βασική παρουσιάστρια της μεσημεριανής εκπομπής του Alpha θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά θα «κλέψει» τη θέση της ωραίας Ελένης, η οποία θα αποσυρθεί λόγω εγκυμοσύνης.

Έτσι έχουν τα πράγματα για το πρωινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα της Κάντζας, που με αυτόν τον τρόπο θα κάνει πραγματικότητα ένα από τα όνειρα της Κατερίνας, η οποία έχει δηλώσει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της ότι θα ήθελε να παρουσιάσει πρωινάδικο. Όλο αυτό το διάστημα, πάντως, ούτε λόγος δεν έγινε για το όνομα του Ανδρέα Μικρούτσικου ως πιθανού αντικαταστάτη της Ελένης, όπως είχε γίνει στον ΑΝΤ1. Και αυτό μάλλον γιατί η παρεξήγηση του Ανδρέα και της Ελένης με αφορμή το περσινό «Dream Show» δεν λύθηκε ποτέ.

Τηλεθέαση

  • 43,2% Κόκκινα βάφτηκαν τα μηχανάκια της AGB, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, στο κυριακάτικο ματς των δύο «αιωνίων», Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
  • 25% Εκεί κυμαίνονται τα καθημερινά ποσοστά από την προβολή των επαναλήψεων του «50-50». Φαίνεται πως οι τρελοπενηντάρηδες «ζαλίζουν» με τα καμώματά τους και την AGB, γι αυτό και οι υπεύθυνοι του σταθμού σκέφτηκαν να δίνουν διπλή παρακαλώ καθημερινή δόση από την πετυχημένη σειρά.
  • 20% Αυτό είναι το ποσοστό που δωρίζει σε καθημερινή βάση στο Star η ξένη τηλεοπτική σειρά «Νip Τuck» με θέμα τη μανία για πλαστικές επεμβάσεις. Λέτε αυτό να ήταν που έκανε τον Alpha να εντάξει τη βραζιλιάνικη σειρά «Χωρίς αυτά δεν υπάρχει παράδεισος» με παρόμοιο θέμα στο πρόγραμμά του;

Δελτίο ειδήσεων
Στην τραγική καταστροφή προτίμησαν Μega
Από τα στοιχεία της τηλεθέασης για μία ακόμη φορά προκύπτει ότι, όταν στην επικαιρότητα κυριαρχούν σοβαρά γεγονότα, οι τηλεθεατές δείχνουν την πρότιμησή τους στο Mega, το οποίο από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου συγκέντρωσε και το πιο υψηλό ποσοστό τηλεθέασης (18,3%). Αξίζει να πούμε, πάντως, ότι οι πυρκαγιές ανέβασαν την τηλεθέαση όλων των καναλιών, που μέχρι τότε ήταν βυθισμένα στο ναδίρ λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης. Δεύτερο έρχεται το κανάλι του Αμαρουσίου (17,6%), ενώ ο Alpha τρίτος με 14%, ακολουθώντας το Star με 11,3%, το Αlter με 8,3%, η ΝΕΤ (8,8%), η ΕΤ-1 (4,3%), ο ΣΚΑΪ (3,3%) και η ΕΤ-3 (2,3%).