Αναβάλλονται οι αγώνες

31.08.2007
Πού μυαλό για μπάλα; Οι οδηγίες για ντρίμπλα, πάσα και όλα τα συναφή, που αποτελούν καθημερινό «μενού» για ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, δεν ήταν δυνατό να φτάσουν στ αφτιά ορισμένων Ελλήνων αθλητών.

Πού μυαλό για μπάλα; Οι οδηγίες για ντρίμπλα, πάσα και όλα τα συναφή, που αποτελούν καθημερινό «μενού» για ποδοσφαιριστές και μπασκετμπολίστες, δεν ήταν δυνατό να φτάσουν στ αφτιά ορισμένων Ελλήνων αθλητών. Αλήθεια, πώς, όταν το μυαλό τους ήταν στραμμένο στις περιοχές εκείνες απ όπου περνούσε η πύρινη λαίλαπα; «Το χωριό μου περικυκλώθηκε από τις φλόγες μέσα σε 10 λεπτά», έλεγε ο άσος της ΑΕΚ Γιώργος Αλεξόπουλος στους συμπαίκτες του, που ενημερώθηκε ότι ο τόπος καταγωγής του, η Κουτσοχέρα του Δήμου Ωλένης, είχε παραδοθεί στις φλόγες και τα συγγενικά του πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η γιαγιά του, είχαν σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή! Και δεν ήταν ο μόνος που είχε συνεχώς στο χέρι του το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να μαθαίνει νέα από τα συγγενικά του πρόσωπα.

Στην ίδια μοίρα και ο διεθνής μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που όσο και αν πάλευε δεν μπορούσε να ακούσει ξεκάθαρα τις εντολές του ομοσπονδιακού προπονητή Παναγιώτη Γιαννάκη. Πώς να το κανε, άλλωστε, το παιδί, όταν γνώριζε ότι η γενέτειρά του, το Κάτω Σαμικό Ηλείας, ήταν μέσα στον «κλοιό» της φωτιάς και πολλά συγγενικά του πρόσωπα ζούσαν δραματικές ώρες; Εύλογα ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ δεν τον πίεζε ούτε φυσικά είχε απαίτηση να μπορεί να συγκεντρωθεί 100% στις προπονήσεις, παρόλο που ο διεθνής παίκτης πάλευε με τον εαυτό του για να ξεπεράσει το σοκ που αισθανόταν.

Και φυσικά, δεν ήταν οι μόνοι, καθώς αρκετοί αθλητές κατάγονται από περιοχές που πλέον έχουν σβηστεί από τον ελληνικό χάρτη και, όπως ήταν επόμενο, ζούσαν τις δραματικές ώρες με έκδηλη ανησυχία για τους δικούς τους ανθρώπους.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξάλλου, είναι συγκλονισμένο, καθώς «μετράει» και ένα θύμα από τις φωτιές στην Ηλεία. Ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν καταμετρηθεί μέχρι τώρα είναι και ο 26άχρονος Κώστας Κωστάκης, που μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν την εστία της ομάδας ΠΑΟ Βάρδας (σ.σ.: αγωνίζεται στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα).

Ο άτυχος ποδοσφαιριστής εργαζόταν ως ψυκτικός και είχε μεταβεί στη Ζαχάρω Ηλείας για δουλειά, αλλά εκεί εγκλωβίστηκε και έχασε τη ζωή του

Οι αγώνες, φυσικά, όλων των πρωταθλημάτων αναβλήθηκαν, διότι ως γνωστόν ο αθλητισμός πρέπει να είναι χαρά και στις τόσο δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα πώς είναι δυνατόν κανείς να διασκεδάζει;

Ν.Ζ.