Θα κρατήσει;

30.08.2007
Τον συνάντησες στην πλαζ και φορούσε τιρκουάζ σέξι μαγιό. Αμέσως μαγνήτισε το βλέμμα σου, καθώς κυνηγούσε δεξιά - αριστερά, πάνω - κάτω το μπαλάκι με την ξύλινη ρακέτα. Και δώς του να διαγράφονται ανάγλυφα οι κοιλιακοί και τα σφριγηλά του μπράτσα σε κάθε χτύπημα. Αυτό ήταν! Ερωτεύτηκες! Το ίδιο δείχνει κι εκείνος. Για πόσο όμως;

Από την Αλεξία Καλογεροπούλου

Συνήθως οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι ακαριαίοι. Σε βρίσκουν εκεί που δεν το περιμένεις: εκεί που κάθεσαι χαλαρή, τρώγοντας με λαιμαργία το αγαπημένο σου παγωτό, ή καθώς χαζεύεις αδιάφορα τον κόσμο που πάει κι έρχεται. Όλες τις προηγούμενες μέρες που προσπαθούσες να πετύχεις την πόζα και το βλέμμα της Σαρλίζ Θερόν σε εκείνη την ταινία που τόσο σου άρεσε, με την ελπίδα πως κάποιος θεόκουκλος θα σε παρατηρήσει και θα πει «ουάου, τι γυναίκα είναι αυτή», τίποτα δεν συνέβη. Τον κούκλο τον γνώρισες στην πιο άσχετη στιγμή!

Και ναι, μιλάτε, χορεύετε, γελάτε, κάνετε έρωτα και λες «Επιτέλους, ο άντρας των ονείρων μου!». Είναι όμως έτσι; Ή μήπως στις διακοπές έχουμε την τάση να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά που πάνε πακέτο με τη ρομαντική και ξέγνοιαστη διάθεση του καλοκαιριού;

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του θέρους
Στις διακοπές, όλα είναι διαφορετικά. Είσαι σχεδόν συνέχεια έξω, φοράς λιγότερα ρούχα, είσαι πιο χαλαρή, πιο χαμογελαστή, ανοίγεις πιο εύκολα συζήτηση. Η λίμπιντό σου (η ερωτική σου διάθεση, ντε!) είναι ανεβασμένη. Νιώθεις πιο σέξι, ε, πίνεις και κανένα ποτηράκι και βοηθάει κι αυτό. Η φύση, το φεγγάρι, η θάλασσα, σε κάνουν πιο ρομαντική, τα ελαττώματα αμβλύνονται και εμφανίζεις τον καλύτερο εαυτό σου, τον πιο ευχάριστο. Η απομάκρυνση από τις υποχρεώσεις και τα «πρέπει» που σε ακολουθούν σαν ουρά στην πόλη, σου επιτρέπει να ζεις ξέγνοιαστα, ανάλαφρα. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο σ' εσένα, αλλά και στον άνθρωπο που γνώρισες. Θα είναι όμως όλα ίδια όταν επιστρέψεις στην πόλη;

Τι να προσέξεις:
Φρόντισε να μάθεις κάποια βασικά πράγματα γι αυτόν εκτός απ το όνομά του, όπως, πού μένει, με τι ασχολείται και αν είναι δεσμευμένος.

Τσέκαρε τους φίλους του για να βγάλεις ένα πρώτο συμπέρασμα για τι άνθρωπο πρόκειται.

Αν για κάποιο λόγο νιώσεις ανασφάλεια, ή ότι κινδυνεύεις όταν είσαι μαζί του, μην τον ξανασυναντήσεις.

Στις πρώτες σας συναντήσεις φρόντισε να είναι και οι φίλοι σου μαζί. Μπορεί εκείνοι να βλέπουν κάτι που εσύ δεν μπορείς να δεις.

Μην κάνεις έρωτα χωρίς προφυλακτικό. Μπορεί να βάλεις σε κίνδυνο τη ζωή σου.

Μην πίνεις τόσο, ώστε να μην ξέρεις τι κάνεις. Δεν είναι καλό για σένα.

Μην εναποθέτεις πολλές ελπίδες σε αυτόν τον έρωτα. Απόλαυσέ τον όσο κρατήσει και αν είναι για περισσότερο, θα δείξει.

Και μετά, τι;
Αν είναι να κρατήσει θα κρατήσει, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι περισσότερο ή διαφορετικό. Η επιστροφή στην πόλη και στην καθημερινή ζωή, θα αποκαλύψει όλο το παζλ της προσωπικότητας του άλλου. Κάποια σημάδια, ωστόσο, μπορεί να σε προϊδεάσουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και να σε βάλουν σε σκέψη:

Εξακολουθεί να φλερτάρει ακόμα και τη θηλυκή γάτα που πέρασε δίπλα από το τραπέζι σας.

Είναι ήδη δεσμευμένος.

Μένει στο Τιμπουκτού και εσύ στην Αθήνα: η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον, εκτός κι αν κάποιος από τους δύο μετακομίσει.

Δεν ξέρεις τίποτ άλλο γι αυτόν πέρα απ το σχήμα του κορμιού του.

Πέφτει σε αντιφάσεις: τη μία λέει ότι μένει σε δυάρι στο Παγκράτι και την άλλη μιλά για το σοφέρ και τον προσωπικό του μπάτλερ.

Δεν ζητάει το τηλέφωνό σου και δεν μιλάει για την επιστροφή στην πόλη. Από την άλλη, μπορεί να κάνει και τα δύο και στο τέλος να εξαφανιστεί.

Ό,τι και να συμβεί πάντως, μην εξαρτάς την προσωπική σου αξία από τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής αγάπης. Εξάλλου, στην πλειοψηφία τους οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν διαρκούν. Ε, και; Θα έχεις ζήσει κάτι πολύ όμορφο.