Η συγγνώμη του Σάκη

22.12.2006
Λίγα 24ωρα πριν από τη γέννηση του Θεανθρώπου ο Σάκης Ρουβάς μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων ζήτησε ταπεινά συγγνώμη από έναν απλό σερβιτόρο από τις Καρυές του Άθω για τον άθλιο τρόπο που του φέρθηκε κατά την πρόσφατη ολιγοήμερη παραμονή του στο Άγιον Όρος.

Ο σερβιτόρος έμεινε άφωνος όταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής αναγνώρισε τη φωνή του Σάκη Ρουβά. «Ξέρω ότι δεν σου φέρθηκα καλά και υπόσχομαι να επανορθώσω. Ήθελα να το πω για να μην το έχω άγιες μέρες που έρχονται βάρος στη συνείδησή μου. Τα λέμε σύντομα».

Στο τελείωμα αυτής της συνομιλίας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Λ., ο αποδέκτης της, ένας απλός σερβιτόρος ενός τύπου εστιατορίου στις Καρυές του Άθω, κοίταξε σαστισμένος ψηλά στον ουρανό και σταυροκοπήθηκε. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι αυτή η συγγνώμη ερχόταν από το σούπερ σταρ της εγχώριας ποπ Σάκη Ρουβά!

Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια ο δημοφιλής καλλιτέχνης ξεκλέβει λίγο χρόνο και επισκέπτεται τακτικά τον πνευματικό του στο Άγιον Όρος και τη μονή Αγ. Διονυσίου, τον πατέρα Εφραίμ. Λίγο πριν συνεχίσουν τα γυρίσματα της πρώτης του ταινίας «Αlter ego», που αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τα μέσα Γενάρη, βρέθηκε στη Χερσόνησο του Άθω.

Κατά την ολιγοήμερη παραμονή του επισκέφτηκε τις μονές Κουτλουμουσίου, Αγίου Διονυσίου και το Σεράι του Αγίου Ανδρέα και φυσικά τον πατέρα Εφραίμ, από τον οποίο ζήτησε να τον ευλογήσει για την επιτυχία του νέου του επαγγελματικού άλματος. Αυτή τη φορά δεν επέλεξε να μείνει στο κελί κάποιας από τις μονές, αλλά στο δωμάτιο ενός υποτυπώδους ξενοδοχείου των Καρυών, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ένα εστιατόριο. Εκεί ο Σάκης απολάμβανε τον καφέ του και ένα πιάτο φασολάδα κάθε μέρα, με το σερβιτόρο στην κυριολεξία να σκίζεται να τον εξυπηρετήσει, μέχρι που ανεβοκατέβαινε ακόμα και στο δωμάτιο του γνωστού καλλιτέχνη για να βεβαιωθεί ότι δεν λείπει τίποτα και ότι δεν χρειάζεται κάτι.

Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που κάποιοι συνάδελφοί του πίστεψαν ότι έπαιρνε γενναίο πουρμπουάρ για τις υπηρεσίες του αυτές. Όταν όμως από περιέργεια ζήτησαν να μάθουν το ποσό που του άφηνε πουρμπουάρ ο δημοφιλής τραγουδιστής, έπεσαν από τα σύννεφα, αφού αυτό σπάνια υπερέβαινε τα 20 λεπτά του ευρώ. Βέβαια, ο σερβιτόρος δεν παραπονέθηκε ποτέ, καθώς σκέφτηκε πως ο Σάκης Ρουβάς μπορεί και να μην ήταν στα καλύτερά του. Και από ό,τι φαίνεται, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έτσι ήταν, μια και ο Σάκης ήταν λιγομίλητος και μοναχικός και έδειχνε κάτι να τον προβληματίζει έντονα.

Εν όψει όμως των εορταστικών ημερών άρχισαν να κυριαρχούν οι ευαισθησίες του και αποφάσισε να τηλεφωνήσει στο σερβιτόρο.