Βλέπω με τα μάτια της ψυχής μου

18.12.2006
Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με ένα χάρισμα που είναι θείο δώρο. Ξεχωρίζουν από μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας καταφέρνουν να διακριθούν, βοηθώντας το συνάνθρωπο με το δικό τους τρόπο.

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με ένα χάρισμα που είναι θείο δώρο. Ξεχωρίζουν από μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας καταφέρνουν να διακριθούν, βοηθώντας το συνάνθρωπο με το δικό τους τρόπο. Έτσι και η Μπέτυ Μιχαλέα καλλιέργησε εδώ και πολλά χρόνια το χάρισμά της στη μελλοντολογία και βοήθησε αρκετούς ανθρώπους επώνυμους και μη να βρουν λύσεις στα αδιέξοδά τους. Χωρίς έπαρση αλλά με βαθιά πίστη στο Θεό και τον άνθρωπο, εδώ και δέκα χρόνια η Μπέτυ Μιχαλέα έχει καταφέρει με τις προβλέψεις της να δώσει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους και να τους κάνει να ξαναπιστέψουν στη δύναμή τους. Αρκεί, όπως υποστηρίζει η ίδια, να κοιτάξει ίσια στα μάτια έναν άνθρωπο για να περάσει από μπροστά της όλη η ζωή του. Τι έχει περάσει και τι θα του συμβεί στο μέλλον.

«Αυτά που λέω δεν τα βλέπω ούτε στις αστρολογικές αναλύσεις ούτε στα χαρτιά ούτε στον καφέ», σημειώνει η κ. Μιχαλέα. «Εγώ βλέπω με τα μάτια της ψυχής μου. Νιώθω τη δύναμη, τον πόνο, τον καημό, κάθε συναίσθημα που κουβαλάει μέσα του ο άνθρωπος που έρχεται να με δει. Καταφέρνω να τον φέρνω σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό του. Όλα αυτά δεν τα έχω καταφέρει τυχαία», προσθέτει η ίδια. «Κατάλαβα μεν από πολύ μικρή ότι διέθετα αυτό το χάρισμα, αλλά με τον καιρό με τη βοήθεια της προσευχής και της νηστείας κατάφερα να το απογειώσω. Πιστεύω πολύ στο Θεό και τη θεία δύναμη κι αυτό με βοηθάει να έρχομαι πιο κοντά στους ανθρώπους και να νιώθω τα προβλήματά τους».

«Η ψυχή μου είναι ανοικτή και με σεβασμό ακούω τα προβλήματά τους και προσπαθώ να δώσω λύσεις, ώστε να φύγουν από εμένα ανάλαφροι και σίγουροι ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους».

Πιστεύετε δηλαδή ότι μπορεί κάποιος να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο;

«Φυσικά, και υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορώ να τα αποκαλύψω για τις αναγνώστριες του Λοιπον. Η προσευχή και η νηστεία μπορούν να μας βοηθήσουν. Κάθε άνθρωπος έχει το φύλακα-άγγελό του. Όταν θελήσετε βοήθεια, μπορείτε να προσευχηθείτε με ειλικρίνεια σ' αυτόν, στον ανώτερο εαυτό σας, και το Θεό. Αγοράστε ένα τετράδιο που σας αρέσει πάρα πολύ και ένα κουτί που σας αρέσει πάρα πολύ για να το χωρέσει. Ξεκινήστε να γράφετε αναλυτικά ένα όνειρό σας, βάζοντας μια μελλοντική ημερομηνία. Στο τέλος θα γράψετε το εξής: Κύριε Θεέ μου, είτε το αξίζω είτε δεν το αξίζω, δώσε μου το και σου υπόσχομαι από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί για τρία χρόνια να κάνω ελεημοσύνες σε όλους που θα ζητούν τη βοήθειά μου, να ψάχνω για φτωχούς και να τους βοηθάω με όλη μου την ψυχή. Και από σήμερα υπόσχομαι να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Αμήν. Αυτό είναι σαν προσευχή που πηγαίνει στο Θεό σαν επίκληση.

Στη συνέχεια μπορείτε να τοποθετήσετε το δεξί σας χέρι στο λαιμό σας, να κλείσετε τα μάτια, να οραματιστείτε ότι σας λούζει ένα δυνατό γαλάζιο-χρυσό φως και να πείτε δυνατά: Τώρα αλλάζω, γίνομαι καλύτερη, γίνομαι νέα, με ακτινοβολία, με τέλειο κορμί και απόλυτα υγιής. Τώρα αλλάζω, γίνομαι καλύτερη και ο άγιοι άγγελοι του Θεού με οδηγούν στην Αγάπη και τη Φώτιση. Αμήν. Μπορείτε να πείτε ακριβώς αυτό που θέλετε να σας συμβεί και, αν το πείτε με πίστη, τότε ο ανώτερος εαυτός σας θα σας ακούσει. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο για τον άνθρωπο. Όλα μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια του Θεού και της πίστης. Μ αυτή την επίκληση εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δει καλό. Άλλοι βελτίωσαν τη συναισθηματική τους ζωή, άλλοι τα επαγγελματικά τους.

Πρέπει να εκπαιδεύουμε το πνεύμα μας διαβάζοντας αρχαίους φιλοσόφους. Όλη η σοφία του κόσμου κρύβεται σ' αυτά που έγραψαν και διακήρυξαν ο Πλάτων, ο Σωκράτης και τόσοι άλλοι. Αυτοί είχαν για μέτρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο Χρυσός Αιώνας του Περικλή δεν είναι παρελθοντολογία. Είναι οι ρίζες μας. Μπορούμε να τον ξαναβιώσουμε. Μόνο όμως αν πλημμυρίσει η καρδιά μας αγάπη για το συνάνθρωπο και τον πλανήτη μας. Πρέπει να φτιάξουμε το σήμερα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το αύριο πάνω στις αρχές που μας έδωσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι».

Η κ. Μιχαλέα μιλάει από την ψυχή της κι έχει ως στόχο ζωής να βοηθήσει το συνάνθρωπο. Ο ρόλος της είναι πολλές φορές δύσκολος, καθώς όταν έχει δίπλα της έναν άνθρωπο, μπορεί να δει στο βάθος της ψυχής του και να «διαβάσει» το σήμερα και το αύριο.

Όταν δείτε κάτι δυσάρεστο για έναν άνθρωπο, έχετε έναν ειδικό τρόπο να του το παρουσιάσετε για να μην τον πληγώσετε;

«Φυσικά. Πρέπει να ξέρεις πώς θα του το σερβίρεις και πόσο είναι έτοιμος να το ακούσει. Αυτό εξαρτάται από το πόσο θέλει ο άλλος να μάθει αυτό που πραγματικά θα του συμβεί ή απλώς και μόνο να του πεις κάτι που να τον παρηγορήσει. Πολλές φορές μου έχει συμβεί πελάτες μου να μου πουν: Αν δεις κάτι πολύ άσχημο, μη μου το πεις. Δεν θέλω να το γνωρίζω. Τότε σέβεσαι και ακολουθείς τη δική του τακτική. Αν όμως καταλάβω ότι είναι έτοιμος να μάθει την αλήθεια, του λέω τι βλέπω, φροντίζοντας πάντα να τον υποστηρίξω ψυχικά, να του δώσω δύναμη και θάρρος για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του».

Έχετε «δει» ποτέ θάνατο και τι κάνατε σ' αυτή την περίπτωση;

«Ναι. Δυστυχώς δύο φορές συνέβη κι αυτό. Τη μια φορά ήταν για την πεθερά μιας πελάτισσάς μου και της το είπα. Τη δεύτερη φορά το είδα στα μάτια ενός παλικαριού, αλλά σ' αυτή την περίπτωση δεν μπόρεσα να το πω. Είναι ποτέ δυνατόν να πεις σ' έναν άνθρωπο ότι θα πεθάνει; Αδύνατον. Κατάφερα να το κρύψω, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο καιρό έμαθα από ένα φίλο του ότι η πρόβλεψή μου βγήκε αληθινή. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά και λυπάμαι πολύ όταν δεν μπορώ να προσφέρω κάτι».

Και όταν μια άσχημη πρόβλεψη αφορά εσάς ή κοντινά σας πρόσωπα, πώς αντιδράτε;

«Σε προετοιμάζει ο Θεός για ό,τι κακό είναι να έρθει. Ο Ίδιος, αν πιστεύεις βεβαίως, σου δίνει τη δύναμη για να ξεπεράσεις το κακό και να πεις ότι, αφού είναι κάτι που έρχεται από ψηλά, θα το περάσεις και θα το αντέξεις. Άλλο το πεπρωμένο κι άλλο το μοιραίο. Το πεπρωμένο το προδιαγράφουμε εμείς οι ίδιοι. Το μοιραίο είναι αυτό που θα έρθει και θα μας βρει, όπου κι αν είμαστε».

Πιστεύετε στα τυχερά και στα άτυχα άτομα;

«Πιστεύω στο Θεό και στη δύναμη του ανθρώπου που μπορεί να κάνει πολλά. Η τύχη και η ατυχία είναι σχετικά. Κάτι που μπορεί να φαίνεται ατυχία μπορεί να μας βοηθήσει και να μας φέρει μπροστά σε κάτι άλλο που είναι πολύ καλό».

Έχετε φοβηθεί ανακαλύπτοντας τις έμφυτες δυνατότητές σας;

« Όχι, γιατί γνωρίζω τα όριά μου. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι ανήκουμε σε μια οικογένεια. Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να διδάξουμε, να εξελιχθούμε. Το κλειδί είναι η αγάπη. Το συστατικό του σύμπαντος είναι η αγάπη.Με το να είμαστε μικρόψυχοι κλείνουμε το δρόμο μας. Μικραίνουμε τα όριά μας».

Και πώς μπορείτε να περάσετε αυτή την αντίληψη της αγάπης στους άλλους, σε μια εποχή που κάθε άλλο παρά για αγάπη σκεφτόμαστε και μιλάμε;

«Πάντα υπάρχει η αγάπη, αρκεί να τη νιώθουμε και να τη βλέπουμε γύρω μας. Να τη δίνουμε απλόχερα για να γυρίζει σ' εμάς. Αυτό προσπαθώ κι εγώ να δείξω στον κόσμο που ζητάει τη βοήθειά μου. Ότι για να υπάρχει αρμονία πρέπει να υπάρχει αγάπη. Πρόθεσή μου είναι να βιώνω την υγεία και την ενέργεια που με οδηγούν σε δημιουργικές περιπέτειες. Να μεταδώσω όλα αυτά που νιώθω και σε άλλους ανθρώπους, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Και δεν είναι ουτοπία αυτά που λέω. Το πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4288280 & 6972535858, διεύθυνση: Μητρώου 27, Φρεατίδα.