Σάκης Ρουβάς: Και κλάμα οι ρουβίτσες

22.11.2006
«Κύμα» απογοήτευσης έχει παρασύρει τις φανατικές θαυμάστριες του Σάκη Ρουβά. Ο Σάκης είχε υποσχεθεί ότι πολλές νεαρές fans του θα έπαιζαν στην πρώτη του ταινία, το «Alter Ego», αλλά εδώ και δύο μήνες οι πρόβες γίνονται με άκρα μυστικότητα, ενώ αυτές τις μέρες άρχισαν και τα γυρίσματα με τον τραγουδιστή, αλλά χωρίς τις μικρές ρουβίτσες που τον ακολουθούν παντού.

Πού βρίσκεται λοιπόν ο Σάκης; Πέπλο μυστηρίου καλύπτει όλες τις κινήσεις του, αφού υπάρχουν αυστηρές ρήτρες σε όλους τους συντελεστές της ταινίας, ώστε να μη διαρρεύσουν πληροφορίες. Εμείς όμως καταφέραμε να ανακαλύψουμε κάποια κλειδιά του μυστηρίου όπως ότι το σενάριο που γράφουν η Βάνα Δημητρίου και ο Νίκος Δημητρόπουλος άλλαξε γιατί είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ.

Επίσης, ότι οι τυχερές που θα κάνουν αυτό που επιθυμούν διακαώς χιλιάδες κορίτσια σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή να αγγίξουν και να παίξουν ακόμη και ερωτικές σκηνές με τον Σάκη, θα είναι η Ντορέτα Παπαδημητρίου και η Δανάη Σκιάδη, ενώ το υπόλοιπο κάστινγκ συμπληρώνουν οι: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Δημήτρης Κουρούμπαλης και Κωστής Καλλιβρετάκης.

Σε αντίθεση λοιπόν με τις χιλιάδες θαυμάστριες του Σάκη Ρουβά, οι συμπρωταγωνίστριες του γνωστού καλλιτέχνη δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους. Για παράδειγμα, η Ντορέτα Παπαδημητρίου: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα δουλέψω με τον Σάκη, όχι επειδή είναι το είδωλο που λατρεύουν χιλιάδες κοπέλες και όταν τον βλέπουν γίνεται χαμός, αλλά γιατί θεωρώ ότι θα γίνει πολύ καλή δουλειά, που δεν θα έχει ξαναγίνει στο ελληνικό σινεμά. Πιστεύω ότι ο Σάκης μπορεί να είναι καλύτερος ηθοποιός από πολλούς επαγγελματίες. Ο Σάκης είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σ' αυτό που κάνει, έχει φοβερό ζήλο και προσπαθεί να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερος. Δεν έχει καμιά σχέση με αυτό το σταριλίκι που έχει βγει προς τα έξω. Είναι μαθητής όπως όλοι μας και ακούει με ευλάβεια το σκηνοθέτη μας Γιώργο Κοργιανίτη».

Όσον αφορά τις ερωτικές σκηνές που περιλαμβάνονται στο σενάριο, η Ντορέτα Παπαδημητρίου μας είπε: «Όλα είναι θέμα σεναρίου. Το συζητάς με το σκηνοθέτη και, αν πρέπει κάποια πράγματα να γίνουν, θα γίνουν. Δεν μπορείς να πεις όχι». Όσο για τη Δανάη Σκιάδη, την άλλη κοπέλα του Σάκη στην ταινία, φαίνεται έκπληκτη με την ξαφνική δημοσιότητα που έχει μπει για τα καλά στη ζωή της με το «Alter Ego». Νέα ηθοποιός και χαμηλών τόνων, η Δανάη έχει ήδη κάνει αρκετές δουλειές, όπως η δραματική ταινία «Hardcore», που παίχτηκε και στο εξωτερικό, το σίριαλ «Μοβ-Ροζ» και τα θεατρικά «Βασιλιάς Ληρ», «Μια νύχτα με τον Σαίξπηρ» κ.ά. Φέτος συμπρωταγωνιστεί με την Κατερίνα Μαραγκού στα «Ιερά τέρατα» του Ζαν Κοκτό στο θέατρο «Άλμα», ένα έργο όπου εμφανίζεται και ο νεαρός Κωστής Καλλιβρετάκης, ο οποίος επίσης θα παίξει στο «Alter Ego».

Η έκπληξη και η αμηχανία της για τη δημοσιότητα που έχει κερδίσει με τη συμμετοχή της στην ταινία δίπλα στον Σάκη Ρουβά επιβεβαιώθηκε όταν τη ρωτήσαμε για το πώς αισθάνεται μ αυτή την εμπειρία και περιορίστηκε να μας πει πολύ ευγενικά: «Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ παράξενο, δεν μου έχει ξανασυμβεί».

Πάντως, έκπληξη προκάλεσε η απουσία του Γιώργου Καραμίχου από την ταινία, καθώς ο ίδιος είχε μιλήσει για τη συμμετοχή του. «Όντως δεν θα είμαι», μας είπε. «Τα γυρίσματα άργησαν να αρχίσουν κι εγώ έχω άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Επίσης, άλλαξε το σενάριο και ήθελαν κάποιον μελαχρινό, ενώ εγώ είμαι καστανός».

το «Alter Ego» θα είναι από τις ακριβότερες ελληνικές παραγωγές, με συνολικό budget 2.000.000 ευρώ, ενώ το μοντάζ της θα γίνει στο εξωτερικό και δεν αποκλείεται μετά την Ελλάδα η ταινία να κυκλοφορήσει και στη διεθνή αγορά. Τα γυρίσματά της θα διαρκέσουν περίπου 10 εβδομάδες και έχουν επιλεγεί νέοι ηθοποιοί, «φρέσκα» πρόσωπα, κάτι που επέβαλε την αλλαγή του αρχικού σεναρίου, όπου δεν προβλέπεται όμως η συμμετοχή του fan club του δημοφιλούς καλλιτέχνη, προκαλώντας έντονη απογοήτευση σε όλη την Ελλάδα.