Τι θα δούμε στην ΤV το 2009;

19.12.2008
Μπορεί να έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από την πρεμιέρα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, ωστόσο τα κανάλια ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, βγάζουν άσους από το μανίκι τους

ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΝΣΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Μπορεί να έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από την πρεμιέρα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, ωστόσο τα κανάλια ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους, βγάζουν άσους από το μανίκι τους και μπαίνουν χοντρά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού. Τι ετοιμάζουν για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά; Ποιοι επιστρέφουν στα τηλεοπτικά λημέρια και ποιοι ετοιμάζονται να μας πουν «αντίο»; Σε 12 μέρες από σήμερα θα υποδεχτούμε το 2009. Ανάμεσα στα υψηλά στελέχη των καναλιών, όμως, επικρατεί αναστάτωση, αφού πρέπει τώρα να ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια της τηλεοπτικής χρονιάς. Όλοι οι τηλε-άνθρωποι ετοιμάζονται να μας σερβίρουν το δεύτερο πιάτο του τηλεοπτικού μενού που έχουν ετοιμάσει για μας από πέρυσι το καλοκαίρι. Ή μήπως όχι;

Γιατί η αλήθεια είναι πως πράγματα και θάματα βρίσκονται στα συρτάρια των καναλιών για τον Ιανουάριο, όμως η πιθανότητα να παραμείνουν εκεί είναι μεγάλη. Αυτό γιατί η διεθνής οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την ελληνική τηλεόραση. Επόμενο είναι λοιπόν και από τη στιγμή που όλα τα κανάλια είναι κατ ουσίαν επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει σε όλες τις επιχειρήσεις, οι μειώσεις των μπάτζετ να αποτελούν επιτακτική ανάγκη.

Έτσι, υπάρχει πιθανότητα σειρές και τηλεπαιχνίδια που σημείωσαν απογοητευτική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης της AGB να μας κουνήσουν το μαντίλι μέχρι τον Ιανουάριο. Βέβαια, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αντικατασταθούν από άλλα, καινούργια, όπως γινόταν συνήθως στο παρελθόν. Κι επειδή τηλεοπτικό πρόγραμμα που να θυμίζει γραβιέρα Μετσόβου, με κάτι τρύπες νααα με το συμπάθιο δεν μπορεί να υπάρξει, οι τρύπες που θα δημιουργηθούν σε όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα θα καλυφθούν, όπως ίσως φαντάζεστε, με επαναλήψεις, ξένες σειρές και ταινίες. Παρ όλα αυτά όμως, κάποια νέα προγράμματα έχουν ήδη πάρει έγκριση και θα βγουν σίγουρα στον αέρα με τη νέα χρονιά. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε τα στο ΛΟΙΠΟΝ.

Μegaλες προτάσεις
Ξεκινώντας, λοιπόν, αυτό το διακαναλικό μας ταξίδι, ας κάνουμε την πρώτη στάση μας στο Mega, που είναι το πρώτο κανάλι που έχει να μας κάνει νέες τηλεοπτικές προτάσεις. Με μεγάλη ανταπόκριση και υψηλές τηλεθεάσεις υποδέχτηκε το τηλεοπτικό κοινό το... νέο κανάλι που φιλοξενεί το Mega με τον τίτλο «Μπελάς ΤV». Ο Σάκης Μπουλάς και ο Σωτήρης Καλλυβάτσης κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα της τηλεθέασης και να γίνουν από την πρώτη τους κιόλας εκπομπή μια πολύ ευχάριστη τηλεοπτική συντροφιά. Οι «Γλυκές αλχημείες», πάλι, του Στέλιου Παρλιάρου γλύκαναν ακόμη περισσότερο τα Σαββατοκύριακά μας. Ο γνωστός σεφ επέστρεψε στα παλιά του τηλεοπτικά λημέρια πανέτοιμος να μας σοκολατο-συγκλονίσει.

Ζήτημα ημερών είναι, όμως, και η πρεμιέρα των γευστικών ντοκιμαντέρ του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν. Ο Ηλίας Μαμαλάκης μάλιστα εκτελεί χρέη αφηγητή στη σειρά, ενώ παράλληλα ετοιμάζει ένα σούπερ γιορτινό επετειακό «Μπουκιά και συχώριο». Ο Ηλίας μπορεί να μη θέλησε φέτος να κάνει το «Μπουκιά και συγχώριο» για να ξεκουραστεί, ωστόσο οι σχέσεις του με το Mega παραμένουν άριστες.

Πρεμιέρα έκανε και το άκρως νεανικό παιχνίδι «Μια τρύπα στο νερό» με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο, ενώ το πολυσυζητημένο concept «Η εκδίκηση της ξανθιάς» με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα, όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα θα κάνει ποδαρικό στο κανάλι της Μεσογείων την Πρωτοχρονιά.

Οι τηλεοπτικές εκπλήξεις του Mega, όμως, δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά. Από τον Ιανουάριο και μετά έχει κι άλλες τηλεοπτικές προτάσεις, αν και αυτή τη στιγμή είναι εντελώς αβέβαιο καθώς οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη παρθεί για το αν θα τις δούμε τελικά να κάνουν πρεμιέρα στους δέκτες μας. Ο λόγος για την καινούργια και πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Τέσσερις». Τα γυρίσματά της έχουν ήδη ξεκινήσει και λέγεται ότι θα είναι ένα πολύ δυναμικό comeback to TV για τον Χριστόφορο, που αυτή τη φορά έχει στο πλευρό του τη Ζέτα Μακρυπούλια αλλά και ένα πολύ δυνατό καστ. Το ίδιο ισχύει και για τη δραματική σειρά «Αγνοούμενη», με τη Μαρία Καβογιάννη, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας.

Μπαίνει στον ΑΝΤαγωνισμό
Και στον ΑΝΤ1, όμως, υπάρχουν ακόμα «άσοι» κρυμμένοι στο μανίκι που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και μόνο ένας Θεός και ο Θοδωρής Κυριακού ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι.

Απ ό,τι έχει ακουστεί, για την ώρα μόνο δύο θα είναι οι σειρές που έχει αποφασιστεί ότι θα προβληθούν φέτος, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, ενώ για τις άλλες δύο, που υποτίθεται πως θα έκαναν πρεμιέρα με το νέο έτος κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει.

Πρεμιέρα λοιπόν θα κάνει το «Εργαζόμενο κορίτσι» με την Ελένη Ράντου. Το συγκεκριμένο σίριαλ βρίσκεται στην αναμονή από πέρυσι. Πρεμιέρα και για την κωμωδία του Δημήτρη Αποστόλου «Το σόι μου μέσα», με ένα πολύ δυνατό καστ, που αποτελούν η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Απόστολος Γκλέτσος, η Σοφία Βογιατζάκη κ.ά.

Ποιοι θα μείνουν στην αναμονή; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η δραματική σειρά του Στράτου Μαρκίδη «Χωρίς όρια» με τον Άλκη Κούρκουλο. Στην ίδια «θέση» βρίσκεται και η νεανική σειρά «Steps» με τον Αντώνη Φραγκάκη και πλειάδα νέων ηθοποιών να κρατάνε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Θολό τοπίο στον Αlpha
Στο κανάλι της Κάντζας, πάλι, τίποτα δεν είναι οριστικό και συγκεκριμένο. Στη φετινή χρονιά και μετά την ανάληψη της διοίκησης από τους Γερμανούς έχει δημιουργηθεί ένα εντελώς θολό τηλεοπτικό τοπίο.

Η «γερμανική κατοχή», όπως λένε χαριτολογώντας και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του Alpha, έχει τα δικά της σχέδια και το δικό της στόχο για το πρόγραμμα του καναλιού. Έτσι, ενώ από τη μία έχει ακουστεί έντονα πως σχεδιάζουν να επενδύσουν στην ψυχαγωγία του σταθμού περί τα 100.000.000 ευρώ, από την άλλη υπάρχει οδηγία περικοπών. Άβυσσος η ψυχή της γερμανοελληνικής διοίκησης...

Τα μόνα προγράμματα που έχουν πάρει στάνταρ εισιτήριο για τον ερχόμενο ΙανουάριοΦεβρουάριο είναι το ψυχαγωγικό τηλεπαιχνίδι «Βig in Japan» με την Καλομοίρα, η εκπομπή επικίνδυνων σπορ «Εxtreme Σόμμερ» με τον Κώστα Σόμμερ και οι «Κηπουροί» βεβαίως, βεβαίως, γιατί όλα τα χαμε στην ελληνική τηλεόραση, τα τηλε-ραπανάκια για την όρεξη μας έλειψαν με οδηγίες για να έχουμε ωραίους κήπους και περιποιημένες γλάστρες. Αν κρίνω, βέβαια, από τις τηλεοπτικές γλάστρες, που όσο πάνε και θεριεύουν, μάλλον θα τους εμπιστευτώ.