Για βιο-λογικό αδυνάτισμα

24.10.2008
Αυτή την εβδομάδα μπήκαμε στον πειρασμό να επισκεφθούμε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στου Ζωγράφου, στην οδό Αλ. Παναγούλη 25, όπου και ανακαλύψαμε πραγματικούς «θησαυρούς»,

Αυτή την εβδομάδα μπήκαμε στον πειρασμό να επισκεφθούμε ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στου Ζωγράφου, στην οδό Αλ. Παναγούλη 25, όπου και ανακαλύψαμε πραγματικούς «θησαυρούς», όχι μόνο για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αλλά και για να χάσουμε τα περιττά κιλά έξυπνα, υγιεινά και πάνω απ όλα βιολογικά. Βότανα, φρούτα, δημητριακά, τσάγια μας προσφέρουν πολύτιμες ουσίες που βοηθάνε στη μάχη κατά των περιττών κιλών. Χωρίς χημικά συντηρητικά, χωρίς παρενέργειες, με απόλυτο σεβασμό στη φύση και την υγεία μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωστή διατροφή και τη λειτουργία του μεταβολισμού και του πεπτικού συστήματος. Σας προτείνουμε μερικά από τα πιο δοκιμασμένα και αποτελεσματικά.

Οι ριζογκοφρέτες περιέχουν λίγες θερμίδες και χορταίνουν όπως το ψωμί, το οποίο μπορούν να αντικαταστήσουν συνοδεύοντας τις σαλάτες ή και σαν ένα ελαφρύ σνακ. Τιμή: Από 1,25 έως 1,35 ευρώ το πακέτο.

Μια γλυκιά γεύση που βοηθάει να χάσουμε κιλά, οι καραμέλες «Βio Slim», χωρίς συντηρητικά και χημικά συστατικά, που περιέχουν ταραξάκο και λουίζα, συστατικά που βοηθάνε στη δίαιτα. Τρώτε μία καραμέλα μία ώρα πριν από το φαγητό ή όταν αισθανθείτε πείνα. Τιμή: 3,80 ευρώ το πακέτο.

Ένα υγιεινό ρόφημα από λουίζα, ταραξάκο ή μαντζουράνα έχει λιποδιαλυτική και διουρητική δράση και βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες. Τιμή: Από 2,20 έως 2,40 ευρώ.

Πράσινο τσάι με γιασεμί και τζίντζερ, γλυκόριζα, ανθό λεμονιού και μαύρο πιπέρι της σειράς «Υogi tea». Πίνεται ζεστό ή κρύο και τονώνει τον οργανισμό στη διάρκεια της δίαιτας. Τιμή: 4,25 ευρώ το κουτάκι.

Το τσάι του Dr Κατσός είναι ένα μείγμα βοτάνων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν συμπλήρωμα την περίοδο της δίαιτας βοηθώντας τον οργανισμό να ανταποκριθεί στη μειωμένη τροφή. Ένα φυσικό συμπλήρωμα για στη δίαιτά σας από σμεουριά και φουντουκιά. Τιμή: 8,40 ευρώ το κουτάκι.

Ο χυμός αλόης τονώνει το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμάει τη δυσκοιλιότητα, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες. Τιμή: 24 ευρώ το μπουκάλι των 750 ml.

Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας

Επιστροφή στη λίστα
Ξεχάστε τις εποχές που πηγαίνατε στο σούπερ μάρκετ μες στην καλή χαρά και γεμίζατε χωρίς πολλή σκέψη ολόκληρα καρότσια. Και μάλιστα με τα περισσότερα από αυτά που αγοράζατε να είναι περιττά. Καιρός να μαζευτείτε και να αποφεύγετε τις περιττές αγορές. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν για το σούπερ μάρκετ καλό είναι να ελέγχετε τα ντουλάπια σας για να δείτε τι σας λείπει και να συμπληρώσετε τη λίστα σας με τις σωστές ποσότητες. Μην αγοράζετε όμως μεγάλες ποσότητες τροφίμων, γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να αλλοιωθούν πριν καταναλωθούν.

Προσοχή στα λαχανικά
Τις περισσότερες φορές βάζετε τα λαχανικά στο ψυγείο μέσα στη νάιλον σακούλα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνονται ευκολότερα και γρηγορότερα. Τι μπορείτε να κάνετε για να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερες μέρες; Πρώτα απ όλα να τα βγάλετε από τη νάιλον σακούλα. Αν έχετε τη συνήθεια να τα πλένετε πριν τα βάλετε στο ψυγείο, θα πρέπει να περιμένετε πρώτα να στεγνώσουν καλά, γιατί διαφορετικά θα αλλοιωθούν πολύ γρήγορα, λόγω υγρασίας. Στη συνέχεια φροντίστε να είναι στεγνό και καθαρό το καλάθι λαχανικών του ψυγείου. Μπορείτε επίσης να βάλετε χαρτί κουζίνας στον πάτο του, για να απορροφά την υγρασία. Αν θέλετε να τα βάλετε σε σακούλες, φροντίστε να είναι χάρτινες και όχι νάιλον.

Για φρέσκο άνηθο και μαϊντανό
Πηγαίνει παντού και δεν λείπει από κανένα ψυγείο. Για να τον διατηρήσετε όμως φρέσκο και για αρκετό καιρό, καλό είναι να τυλίξετε το ματσάκι σε χαρτί κουζίνας και μετά να τον τοποθετήσετε στο ψυγείο. Επίσης, μπορείτε να πλύνετε το μαϊντανό ή τον άνηθο, να τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια να τα ψιλοκόψετε και να τα βάλετε σε ένα μπολ ή τάπερ που να κλείνει καλά.

Μικρά και χρήσιμα
Για να μην πρασινίζουν οι πατάτες, αποφεύγετε να τις έχετε εκτεθειμένες στο φως. Φροντίστε να τις έχετε σε ένα σκοτεινό μέρος και εκτός νάιλον σακούλας.

Για τα άλατα του βραστήρα μπορείτε να τον γεμίσετε με νερό (μέχρι τη μέση περίπου), να ρίξετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ξίδι και να το αφήσετε να βράσει. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν τα άλατα που συγκεντρώνονται κυρίως στη βάση του.

Για να απαλλαχτείτε εύκολα από τους λεκέδες λάσπης, που είναι συχνοί ιδιαίτερα στα ρούχα των παιδιών, μπορείτε να πάρετε 30 ml σόδα, να τη διαλύσετε σε 250 ml ζεστό νερό και με το διάλυμα αυτό να τρίψετε καλά το λεκέ.

Εξυπνες λύσεις

Περίσσεψε μπρόκολο;
Μπορείτε να το βάλετε σε ένα ταψάκι, να ρίξετε λίγο βούτυρο, να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί, να ρίξετε αν θέλετε και λίγο μοσοχκάρυδο και να το ψήσετε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.Αν θέλετε, μπορείτε να το περιχύσετε με κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως θα έχετε χτυπήσει με ένα αβγό. Στη συνέχεια θα το ψήσετε μέχρι να πήξει η κρέμα με το αβγό.