Ελληνίδες fashion icons

20.10.2008
Υπάρχουν μερικές γυναίκες που δημιουργούν μόδα με κάθε τους επιλογή. Όπως οι έξι νέες κυρίες που αναφέρουμε, των οποίων το στυλ αντιγράφεται μετά μανίας.

 Από την ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Υπάρχουν μερικές γυναίκες που δημιουργούν μόδα με κάθε τους επιλογή. Όπως οι έξι νέες κυρίες που αναφέρουμε, των οποίων το στυλ αντιγράφεται μετά μανίας.

Ελενα Ράπτη
Διακριτικά chic
Η ξανθιά βουλευτής έχει λεπτή σιλουέτα, οπότε μπορεί να φοράει ό,τι της αρέσει. Έχει αποδείξει ότι προτιμά διακριτικά ρούχα που ταιριάζουν στη πολιτική της καριέρα για την ημέρα και στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, ενώ για το βράδυ έχει αδυναμία στα κομψά φορέματα που συνδυάζουν το αέρινο και το διακριτικά θηλυκό στυλ. Αγαπάει το εκτυφλωτικό κόκκινο, το φούξια, το κίτρινο, που της πηγαίνουν πάρα πολύ. Δεν τολμάει εκκεντρικότητες που επιτάσσει η μόδα και προσαρμόζει το κάθε ρούχο στο προσωπικό της ύφος. Έχει αδυναμία στα κομψά μεσάτα ταγέρ, τα σακάκια, τα τζην και τα φορέματα συνήθως μέχρι ή πάνω από το γόνατο.

Αξεσουάρ: Έχει μια συλλογή από χαμηλοτάκουνες γόβες και μπότες και εντυπωσιακά βραδινά πέδιλα. Οι τσάντες της είναι μικρές, κυρίως φάκελοι, ενώ έχει αδυναμία στα ρολόγια.

Μαλλιά: Το ξανθό φωτοστέφανο των μαλλιών δεν το αλλάζει. Κόβει τις άκρες για περιποίηση και υγεία και πολλές φορές πιάνει τα μαλλιά της σφιχτά σε σινιόν και αλογοουρά.

Μαρίνα Βερνίκου
Μodel chic
Ικανότατο στέλεχος της Vernicos Yachting, φωτογράφος, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών! Αλλά και κούκλα και καλλίγραμμη σαν μανεκέν. Μοντέρνα γυναίκα της εποχής της που αγαπάει τη ζωή, τις αντιφάσεις της, τις διαφορές της, το φως, τα χρώματα και τις μινιμάλ φόρμες στο σπίτι και στο ντύσιμό της με πολύ μοντέρνες πινελιές στα αξεσουάρ. Τα τζην και τα μπουφάν είναι το φετίχ της. Δερμάτινα, μάλλινα, γούνινα... διαθέτει μια τεράστια συλλογή. Ως εργένισσα φορούσε συνεχώς παντελόνια. Τελευταία τα φορέματα έχουν καταξιωθεί στην γκαρνταρόμπα της. Στις βραδινές της εμφανίσεις μεταμορφώνεται σε πριγκίπισσα με την ίδια άνεση φορώντας ένα πολύ ιδιαίτερο φόρεμα της αγαπημένης της σχεδιάστριας, της Λουκίας.

Αξεσουάρ: Έχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από μεγάλες τσάντες και μικρά τσαντάκια γνωστών οίκων, όπως Dior, Vuitton, αλλά έχει αδυναμία σε ένα ροζ που της πήρε δώρο η μαμά της στο Παρίσι. Η συλλογή της με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα είναι ζηλευτή. Στα κοσμήματα οι επιλογές της είναι πολύ μινιμάλ: μαργαριτάρια και μπριγιάν σε διακριτικά μεγέθη.

Μαλλιά: Φυσική καστανή με υπέροχα μαλλιά. Τα αφήνει συνήθως ελεύθερα, που της πάνε άλλωστε πολύ, αφού συνδυάζει το στυλ της γιάπισσας αλλά και της chic χίπισσας.

Τζίνα Αλοιμόνου-Βαρδινογιάννη
Η ομορφιά θέλει τόλμη
Με την κομψότητα ενός πρώην μανεκέν, τον αέρα της ηθοποιού με πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές εμφανίσεις και τη σιγουριά μιας ευτυχισμένης προσωπικής ζωής δίπλα στο σύζυγό της Παύλο Βαρδινογιάννη, η Τζίνα Αλοιμόνου συγκαταλέγεται στις πιο καλλίγραμμες και όμορφες γυναίκες. Επομένως, πρέπει πρώτα απ όλα να διαθέτετε τη σιλουέτα της για να ακολουθήσετε το στυλ της. Παντρεύει με την ίδια άνεση και κομψότητα ένα απλό τζην με ένα βραδινό σακάκι και ένα βραδινό φόρεμα των αγαπημένων της MI-RO με πολύ εξαντρίκ μποτίνια, γεγονός που δείχνει μια πολύ δυναμική άποψη για τη μόδα.

Αξεσουάρ: Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα παπούτσια και στις τσάντες, τα οποία είναι πάντα πιο έντονα από το ρούχο σε χρώματα και σχήματα, για να του δώσουν ακριβώς αυτό που ζητάει: μια πιο δυναμική προσωπική της άποψη για το στυλ. Λατρεύει το μπλε, το πράσινο, το μοβ. Τόλμησε πρώτη τις ψηλές πλατφόρμες, τις μπότες πάνω από το γόνατο, τα τεράστια γυαλιά ηλίου και τα πέδιλα του μονομάχου.

Μαλλιά: Θυσίασε τα πανέμορφα μακριά μαλλιά της για ένα στυλάτο κοντό καρέ και έκανε την έκπληξη. Θα μπορούσε να μεταμορφώνεται συνεχώς, αφού τόσο τα ξανθά, οι καστανοκόκκινες ανταύγειες αλλά και τα καστανόξανθα μαλλιά της ταιριάζουν.

Ελμίνα Κοπελούζου
Κομψότητα χαμηλών τόνων
Η αγαπημένη κόρη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου, που απέκτησε πρόσφατα παιδί από το γάμο της με τον Κωνσταντή Σπυρόπουλο, είναι ένα κορίτσι πολύ χαμηλών τόνων στο ντύσιμό της καθρεφτίζεται η προσωπικότητά της. Με εξαιρέσεις κάποιες λαμπερές εκδηλώσεις με επίσημο βραδινό χαρακτήρα, προτιμά τις σπορ εμφανίσεις, με αθλητικά ρούχα, φόρμες και τζην, που την κάνουν να νιώθει άνετα. Εκτός από τις υποχρεώσεις της στις οικογενειακές επιχειρήσεις, η Ελμίνα αφιερώνει πολύ από το χρόνο της στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, επειδή θεωρεί ότι οι ευνοημένοι πρέπει και οφείλουν να προσφέρουν σε εκείνους που έχουν την ανάγκη μας. Για αυτές τις περιστάσεις προτιμά απλά καθημερινά ρούχα, παντελόνια, φούστες με μπλούζες και πουκάμισα, ζακέτες, μπουφάν και χαμηλά παπούτσια. Στις κοινωνικές υποχρεώσεις της επιλέγει φορέματα σε κομψή, αλλά πάντα μίνιμαλ γραμμή, όπως τα μικρά μαύρα φορέματα της Chanel και του Dior, και μόνο στις βραδινές εξόδους της φοράει κάτι πιο εντυπωσιακό και λαμπερό ανάλογα με την περίσταση. Αξέχαστο θα μείνει το νυφικό της, του οίκου Λάσκαρη.

Αξεσουάρ: Μεσαίου μεγέθους τσάντες με χερούλια, βολικές για όλες τις ώρες, και μπότες, αλλά και μικροί φάκελοι και τσαντάκια για το βράδυ. Όπως και κλασικές γόβες ή ψηλοτάκουνα πέδιλα στις βραδινές εμφανίσεις της.

Μαλλιά: Ξανθά, που παίζουν στο μήκος χωρίς μεγάλες αλλαγές. Η Ελμίνα νιώθει βολικά με τα μακριά μαλλιά, που την κολακεύουν άλλωστε πολύ, λόγω του οβάλ προσώπου της.

Καρολίνα Παρθένη
Μεταξύ κλασικού και μοντέρνου
Έχει επηρεαστεί αρκετά από τη μητέρα της Γιάννα Αγγελοπούλου και παρά τη μικρή ηλικία της, δείχνει να προτιμά τις πιο κλασικές φόρμες, υιοθετώντας μια μάλλον συντηρητική chic στάση. Τα ρούχα της υπογράφουν οι διασημότεροι οίκοι μόδας, μεταξύ των οποίων η Chanel.

Αξεσουάρ: Κι εδώ η προτίμησή της στρέφεται στα διαχρονικά κλασικά κομμάτια σε μαύρο, λευκό, μπεζ με διακριτικές φόρμες. Γενικά προτιμά οι εμφανίσεις της να μην κάνουν «θόρυβο». Επιλέγει κλασικές γόβες με μέτριο τακούνι, αλλά και ψηλοτάκουνα πέδιλα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μαλλιά: Σταθερή στο χρώμα και στην κουπ των καστανών σκούρων μαλλιών της, που πέφτουν πάντα λίγο πιο πάνω ή πιο κάτω από τους ώμους της.

Δωροθέα Μερκούρη
Κομψή θηλυκότητα
Η πανέμορφη ηθοποιός έχει μια πληθωρική ομορφιά αλά Λόρεν. Θηλυκές καμπύλες και έντονα χαρακτηριστικά, που δεν χρειάζονται έντονα ρούχα και αξεσουάρ, γιατί κινδυνεύουν να δώσουν ένα φτηνό δεύτερο αποτέλεσμα σαν εικόνα. Η εξαιρετικά καλόγουστη Δωροθέα το γνωρίζει αυτό και με την έμφυτη κομψότητα που τη διακρίνει έχει κάνει τις επιλογές που χαρακτηρίζουν το προσωπικό της στυλ. Δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα φορέματα, μακριά ή κοντά, που θα έχουν πάντα κάτι ιδιαίτερο, αλλά όχι κραυγαλέο. Της πάνε τα ιδιαίτερα χρώματα σε συνδυασμό με το κλασικό μαύρο για να μη «φωνάζουν» επάνω στο εντυπωσιακό κορμί της. Λατρεύει το μαύρο, το άσπρο, το κόκκινο, το μοβ, το λιλά.

Αξεσουάρ: Έχει μια όμορφη συλλογή από ψηλοτάκουνες γόβες, ψηλά πέδιλα, χαμηλά σανδάλια και δερμάτινες μπότες. Δεν είναι φανατική των κοσμημάτων και δεν φοράει σχεδόν ποτέ.

Μαλλιά: Οι φυσικές καστανές μπούκλες που περιβάλλουν άτακτα το αισθησιακό της πρόσωπο είναι τόσο τέλειες, που σπάνια κομμωτής επιλέγει να την κουρέψει σε άλλον τύπο. Μοιάζει να έχει βγει από την εποχή του μεσοπολέμου και ως τέτοια μπορεί να φοράει ακόμη και κοντές περούκες. Φροντίζει πολύ τα μαλλιά της με μάσκες και δεν αλλάζει το φυσικό τους χρώμα.