Ρομπ Σνάιντερ: "Αγαπώ τον Κώστα Σόμμερ"

06.10.2008
Ο Ρομπ Σνάιντερ είναι από τους διασημότερους Αμερικανούς κωμικούς και τον συνάντησα στο Λος Άντζελες με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ζόχαν: πράκτορας υψηλής κομμωτικής».

Από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ-ΡΩΜΑΝΟ ΛΙΖΑΡΔΟ

Ο ρομπ Σνάιντερ είναι από τους διασημότερους Αμερικανούς κωμικούς και τον συνάντησα στο Λος Άντζελες με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ζόχαν: πράκτορας υψηλής κομμωτικής». Στην κουβέντα μας μίλησε για όλους και όλα, από τον Κώστα Σόμμερ και τη Μαντόνα μέχρι την πολιτική και τη Μαράια Κάρεϊ!

Πριν προλάβω να τον χαιρετήσω πήρε εκείνος το λόγο:

Από πού είσαι;

Από την Ελλάδα, του απάντησα.

Θα ξέρεις λοιπόν και τον Κώστα Σόμμερ; συνέχισε.

Ναι, γνωριζόμαστε.

Είναι υπέροχο παιδί. Θα του πεις ένα «γεια» από εμένα;

Θα του το πω...

Και συνέχισε με ένα μήνυμα προς τον Κώστα Σόμμερ: «Κώστα, να σκηνοθετείς τις δικές σου ταινίες. Μην περιμένεις να σε σκηνοθετήσουν άλλοι. Αφού μπορείς να το κάνεις!».

Πώς ήταν η συνεργασία σας, αφού αναφέρθηκες στον Κώστα Σόμμερ;

«Είναι υπέροχος, τον αγαπώ. Όταν είσαι κοντά του, είναι σαν να είναι κάθε μέρα Πρωτοχρονιά».

Τον θεωρείς περισσότερο «Ευρωπαίο» ή «Αμερικανό» ζιγκολό;

(Γέλια.) «Συνδυάζει και τις δύο αρετές. Είναι πλήρης στη ζωή του και αυτό εκπέμπει. Κάνει πλάκα και περνάει καλά, όπου κι αν βρίσκεται. Τον ευχαριστώ πολύ, θα ήθελα να συνεργαστούμε ξανά μαζί».

Η Μαράια Κάρεϊ σε ονομάζει στην ταινία «κοντοπίθαρο κ..λιάρη». Το θεωρείς κομπλιμέντο;

«Φυσικά. Μεγάλο κομπλιμέντο. Θα ήθελα πολύ να της διαφημίσω αυτό το στοιχείο της προσωπικότητάς μου, που αναγνώρισε και η ίδια».

Η Μαντόνα είχε πει κάποτε ότι αν ήταν η Μαράια Κάρεϊ, έστω για μία μέρα, θα προτιμούσε να αυτοκτονήσει. Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν η Μαράια Κάρεϊ;

«Θα στεκόμουν μπροστά στον καθρέφτη για αρκετές ώρες και θα αυτοθαυμαζόμουν και, φυσικά, θα έκανα ένα ντους για να με αυτοθαυμάσω πάλι».

Θα αγγιζόσουν λοιπόν...

«Γιατί όμως η Μαντόνα είναι τόσο κακιά; Είναι απαίσιο να σχολιάζεις με τέτοιον τρόπο συναδέλφους. Κάποτε βγαίναμε σε κοινές παρέες με τη Μαντόνα και δεν περνούσα καλά με τον τρόπο που συμπεριφερόταν».

Επίσης, ο αδερφός της έγραψε ένα μη κολακευτικό βιβλίο για εκείνη.

«Ας το θέσω διακριτικά: δεν είναι το πιο ευχάριστο άτομο για να περάσεις μια βραδιά μαζί της».

Τελικά, ο μέσος Αμερικανός έχει γνώση για τις σχέσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων;

«Κάτι γνωρίζει, αν και η πληροφόρησή του είναι μονομερής. Όμως, θεωρώ ότι δεν τον αγγίζει πλέον τίποτα. Ίσως τα οικονομικά προβλήματα να προκαλούν αίσθηση απομόνωσης, ιδιαίτερα στις κόκκινες πολιτείες, στο κέντρο της Αμερικής, όπου σπάνια μαθαίνεις τα πραγματικά γεγονότα. Το κακό είναι ότι δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και από τις δύο πλευρές. Είναι ένα πολύπλοκο θέμα».

Πώς αισθάνθηκες όταν σε εξευτέλισαν στην ταινία «South Ρark» ως καρότο, συνδετήρα κ.ά.;

(Γέλια.) «Νομίζω ότι μάλλον μου έκαναν πλάκα».

Αυτό λοιπόν.

«Αυτό με βρίσκει σύμφωνο και το βρίσκω αστείο. Όταν σε μιμούνται ή όταν καταφέρνεις κάτι στον τομέα σου, γίνεσαι στόχος για πλάκα. Εγώ αισθάνομαι κολακευμένος, βρίσκω και το σόου αστείο. Πολλοί γέλασαν με το επεισόδιο».

Πώς αποφάσισες με τη σειρά σου να μιμηθείς τη Λίντσεϊ Λόχαν;

«Ήταν λίγο άβολο. Τα παπούτσια, το φόρεμα. Έχω σωσίβιο και αυτή μεσούλα. Πρέπει να ξεκινήσω πάλι γυμναστήριο».

Έχεις έρθει στην Ελλάδα;

«Όχι, αλλά θα ήθελα πολύ. Πρέπει να μιλήσω με τον Κώστα για να μου πει πότε είναι η καλύτερη εποχή. Δεν μου αρέσει ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού, αλλά θα ήθελα να σας επισκεφτώ οπωσδήποτε».

Έλα φθινόπωρο, που ο ήλιος καίει λιγότερο.

«Θα το κάνω. Πες του Κώστα ότι θα έρθω».