Η αυλαία άνοιξε

29.09.2008
Με κέφι, επισημότητα, αλλά και πολλούς νέους γιορτάστηκε πριν από λίγες μέρες η έναρξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Με κέφι, επισημότητα, αλλά και πολλούς νέους γιορτάστηκε πριν από λίγες μέρες η έναρξη του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X. Η πρεμιέρα τα είχε όλα: από διάσημους καλεσμένους και μαθητές μέχρι Χρυσό Φοίνικα και διασκέδαση με ποτό και μουσική. Η αυλαία άνοιξε με την προβολή της ταινίας «Ανάμεσα στους τοίχους» του Λοράν Καντέ, που τον περασμένο Μάιο βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ των Κανών με το Χρυσό Φοίνικα.

Όμως, λίγο πριν από την προβολή μπήκαν οι μαθητές της θεατρικής ομάδας γνωστών εκπαιδευτηρίων, που μίλησαν για τις ανησυχίες τους για το μέλλον και έδωσαν σε όλους «Διαγωγή μηδέν», όπως είναι και ο τίτλος του αφιερώματος στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας Conn-Χ.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Conn-X Πέτρου Αντωνιάδη και στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης έκανε μια σύντομη περιγραφή για όσα περιμένουν τους θεατές. Ακολούθησαν οι μαθητές, που κάλεσαν στη σκηνή τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη μέσα σε χειροκροτήματα, αλλά και δέχτηκε μεγαλόφωνα αιτήματα από την αίθουσα για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στον ελληνικό κινηματογράφο. Μετά την προβολή παρατέθηκε πάρτι στο «Ρasaji», με προσκεκλημένους λαμπερά ονόματα από την ελληνική σόουμπιζ, αλλά και την πολιτική σκηνή.