Μια φιλία με ιστορία

22.09.2008
Τalk of the town αποτελεί μια νέα φιλία στην κοσμική Αθήνα. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, μια φιλία που ξεκίνησε από τα παιδικά χρόνια και των δύο και τώρα απλώς ήταν η κατάλληλη συγκυρία ώστε να βρεθούν πιο κοντά. Ο λόγος για τον Πάρη Κασιδόκωστα και τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου
Τalk of the town αποτελεί μια νέα φιλία στην κοσμική Αθήνα. Ή μάλλον, για να ακριβολογούμε, μια φιλία που ξεκίνησε από τα παιδικά χρόνια και των δύο και τώρα απλώς ήταν η κατάλληλη συγκυρία ώστε να βρεθούν πιο κοντά. Ο λόγος για τον Πάρη Κασιδόκωστα και τη Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, που τους ενώνουν διάφορες κοινές δραστηριότητες και απόψεις για τη ζωή, αλλά και η μακρά φιλία μεταξύ της Μαριάννας Λάτση, του Γρηγόρη Κασιδόκωστα και του ζεύγους Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Ζωής Λάσκαρη.

Πάρης και Μαρία-Ελένη γνωρίζονταν από μικρά παιδιά, ωστόσο ποτέ μέχρι το πρόσφατο παρελθόν δεν έκαναν κολλητή παρέα, παρά το γεγονός πως έχουν πολλούς κοινούς επιστήθιους φίλους. Ο Πάρης έλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ η Μαρία-Ελένη είχε κάποια στιγμή αποτραβηχτεί από τις κοσμικές δραστηριότητες, προτιμώντας να περνάει αρκετές ημέρες με την οικογένειά της στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί μάλιστα ασχολούνταν και με το περιβάλλον, καθώς πάντα της άρεσε να βρίσκεται κοντά στη φύση. Παράλληλα, στα προσωπικά της υπήρχε μια σταθερή σχέση με γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, η οποία τελείωσε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η Μαρία-Ελένη μετά το τέλος αυτής τη σχέσης, μάλιστα, χρειάστηκε να μείνει αρκετό καιρό μόνη μέχρι να ξεπεράσει το χωρισμό.

Το φετινό καλοκαίρι πολλά άλλαξαν... Οι δύο νέοι, μαζί με καλούς τους φίλους, συναντήθηκαν πολλές φορές στην πριβέ παραλία αλλά και στις πισίνες του «Αστέρα», προκειμένου να χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα. Οι βόλτες με το σκάφος του Πάρη τα απογεύματα, τα θαλάσσια σπορ και οι ώρες που πέρασαν στην παραλία συζητώντας μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα έφεραν τους δύο νέους πιο κοντά. Αυτό ήταν κάτι που έβρισκε σύμφωνο και τον πατέρα του Πάρη, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, ο οποίος ήταν μαζί τους στον «Αστέρα» και έβλεπε με πολύ θετικό μάτι την παρέα τους. Από τη μία η Μαρία-Ελένη είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη στο δήμαρχο της Βουλιαγμένης, ενώ εξαιτίας της παρουσίας της, απομακρύνθηκαν από τον Πάρη διάφορες καιροσκόπες κυρίες που τον πολιορκούσαν.

Από την άλλη πλευρά, η Ζωή Λάσκαρη αλλά και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είδαν πολύ θετικά τη φιλία Πάρη και Μαρίας-Ελένης, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έτυχε να φάνε όλοι παρέα σε γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Οι πρώτες κοινές έξοδοι των δύο νέων πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες και η αλήθεια είναι ότι συζητήθηκαν ποικιλοτρόπως από την κοσμική Αθήνα.

Επισφράγιση της καλής σχέσης μεταξύ τους ήταν και η εμφάνιση της Μαρίας-Ελένης στο πάρτι του Πάρη Κασιδόκωστα για την πρώτη του ταινία «Ο κύριος Κανένας» ως κινηματογραφικού παραγωγού με τη νεοσύστατη εταιρεία 1821 Films.