VIPs incognito

17.09.2008
Πολλοί και διάσημοι οι επισκέπτες της χώρας μας το φετινό καλοκαίρι. Τελευταίοι, αλλά πολύ σημαντικοί ήταν οι δύο γυναίκες και ο άντρας που πέρασαν τις διακοπές τους σε θαλαμηγό που έκανε κρουαζιέρα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλοί και διάσημοι οι επισκέπτες της χώρας μας το φετινό καλοκαίρι. Τελευταίοι, αλλά πολύ σημαντικοί ήταν οι δύο γυναίκες και ο άντρας που πέρασαν τις διακοπές τους σε θαλαμηγό που έκανε κρουαζιέρα στα βόρεια νησιά του Ιονίου, στα Διαπόντια νησιά και στους Παξούς και που κατάφεραν να μην τους αναγνωρίσει κανείς, εκτός φυσικά από τους φανατικούς φίλους του ΛΟΙΠΟΝ...

Σοκ έπαθε ο ιδιοκτήτης του μπαρ «Remeggo», που βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο του νησιού των Παξών και συγκεκριμένα του Γάιου, όταν εξακρίβωσε από ένα φίλο του ότι οι τρεις πολύ απλά ντυμένοι, σχεδόν ατημέλητοι, τουρίστες που είδε να καταφθάνουν με ένα απίστευτου ντιζάιν καταμαράν ήταν τρία από τα μεγαλύτερα ονόματα-σταρ του παγκόσμιου κινηματογράφου και του τραγουδιού. Ο Τζόνι Ντεπ, η Τζούλιαν Μουρ και η Βανέσα Παραντί, διάσημοι καλλιτέχνες με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, επέβαιναν στο καταμαράν που εκτελούσε χρέη tender μιας τεράστιας θαλαμηγού που είχε ρίξει άγκυρα κοντά στο νησάκι της Παναγίας των Βελλιανιτών.

Όμως, το μεγάλο καταμαράν δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την ακτή, λόγω του μικρού βάθους των νερών, και ο καπετάνιος του έστειλε σήμα για να στείλουν από τη θαλαμηγό ένα μικρότερο tender, που θα αποβίβαζε τους διάσημους επιβάτες στο νησί.

Αθόρυβα και διακριτικά οι τρεις τους απομακρύνθηκαν γρήγορα για μια βόλτα στη Χώρα, συνοδεία αντρών που εμφανώς ήταν οι σωματοφύλακές τους, ενώ άρχισε να σκοτεινιάζει. Προφανώς επέλεξαν να επισκεφθούν τους Παξούς βράδυ, γιατί στο φως της ημέρας, όσο ατημέλητοι και ελαφρά καμουφλαρισμένοι και αν ήταν, σίγουρα θα τους αναγνώριζαν αμέσως.

Οι διάσημοι τουρίστες κατέπλευσαν στο νησί με τη δεύτερη μεγαλύτερη θαλαμηγό στον κόσμο, τη «Rising Sun», ιδιοκτησίας του Λάρι Έλισον, πρώην προέδρου και συνιδρυτή του κολοσσού της πληροφορικής ORACLE CORPORATION, και του Ντέιβιντ Γκέφεν, μεγιστάνα της showbiz. Οι διάσημοι φιλοξενούμενοί τους κινήθηκαν άνετα στα 8.000 τ.μ. της πολυτελέστατης θαλαμηγού, παρακολούθησαν ταινίες στην τεράστια κινηματογραφική αίθουσά της και χάρηκαν τις ανέσεις στις υπερσύγχρονες πλωτές σουίτες της. Το σκάφος, που έχει μήκος 138 μέτρα, διαθέτει και spa, αλλά και χώρο στάθμευσης για 4 τζετ σκι, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι το γκαράζ, στο οποίο μεταφέρονται δύο ογκώδη 4x4 τζιπ, τα οποία χρησιμοποιούν οι φιλοξενούμενοι και οι ιδιοκτήτες του όταν θέλουν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα των προορισμών τους.

Τόσο ο Τζόνι Ντεπ όσο και η Τζούλιαν Μουρ απέφευγαν να κάθονται στα καταστρώματα του πλοίου, ενώ όταν η θαλαμηγός κατέπλευσε στα νερά των Αντιπαξών, εμφανίστηκαν στο πρώτο κατάστρωμα με τα μαγιό τους και βούτηξαν στα σμαραγδένια νερά του Ιονίου από την κινούμενη πλωτή εξέδρα. Χάρηκαν το μπάνιο τους για αρκετή ώρα και όταν ανέβαιναν, κυρίες με στολές τους περίμεναν κρατώντας τεράστιες πετσέτες για να σκουπιστούν και να ξαπλώσουν χαλαρά στον ήλιο. Έδειχναν ήρεμοι και χαρούμενοι, ανταλλάσσοντας συνέχεια αστεία και τρυφερές κινήσεις, τόσο το ζεύγος Ντεπ όσο και η Τζούλιαν Μουρ με το σύζυγό της. Το πλήρωμα, όπως μάθαμε, είχε εντολές να μην τους λείψει τίποτα και να ικανοποιείται κάθε τους επιθυμία. Ωστόσο, οι γενικές εντυπώσεις ήταν εξαιρετικές, αφού, παρά τα συνήθη καμώματα των σταρ, εκείνοι ήταν τόσο απλοί και ολιγαρκείς, που δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι πάνω στη θαλαμηγό βρίσκονταν διάσημα αστέρια του καλλιτεχνικού στερεώματος.

Όσο για τη βόλτα τους στο Γάιο, ήταν πολύ σύντομη και μέσα από τα πιο ήσυχα σοκάκια, για περισσότερο privacy. Με τα κεφάλια χαμηλωμένα πέρασαν απαρατήρητοι από τον περισσότερο κόσμο, εκτός από το σινεφίλ και πολύ καλό μας φίλο Χαράλαμπο. Όπως το επιθυμούσαν, έτσι κι έγινε τελικά. Γι αυτό και σας δίνουμε την είδηση αφού αναχώρησαν από την Ελλάδα. Βέβαια, όταν διασταυρώθηκε η είδηση και ταυτοποιήθηκαν τα πρόσωπα, όπως ήταν φυσικό, επικράτησε πανικός στους κατοίκους, που δεν είχαν την τύχη να δουν από κοντά τον τρομερό κύριο Ντεπ.