Γρηγόρης Βαλτινός: Αυτό που είπε για τους γιους του είναι κάτι που νιώθει κάθε γονιός με μεγάλα παιδιά

11.01.2024
Γρηγόρης Βαλτινός: Αυτό που είπε για τους γιους του είναι κάτι που νιώθει κάθε γονιός με μεγάλα παιδιά
Photos: NDP Photo Agency
Καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός και εκτός από τις επαγγελματικές, απάντησε και σε προσωπικές ερωτήσεις.

Στην τηλεόραση θα τον δούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν τον Γρηγόρη Βαλτινό - εκτός από το θέατρο όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση Da. Ο γνωστός ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην πολυαναμενόμενη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, Famagusta, η πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου στο Mega.

Με αφορμή αυτό, λοιπόν, ο Γρηγόρης Βαλτινός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Πάμε Δανάη και μίλησε με τη Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη για όλα, ενώ έχουμε και το πρώτο πλάνο στον νέο του ρόλο, η προετοιμασία για τον οποίο, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος του παίρνει 4 ώρες!

{https://www.instagram.com/p/C14jyw1N9B0/}

«Έχω τρομερό άγχος. Είναι ένα ιστορικό πρόσωπο ο Εθνάρχης Μακάριος που έχει και θετικά και αρνητικά βάρη πάνω του. Καλούμαι να ενσαρκώσω αυτό το ιστορικό πρόσωπο, και αυτό είναι τρομερά αγχωτικό για όλους όσους το έχουν κάνει. Είχα τρομερό δίλημμα. Έβλεπα λόγους, ντοκιμαντέρ, συμπεριφορά, συνεντεύξεις. Το δίλημμα μου ήταν αν πρέπει να κάνω μία φωτογραφική αναπαράσταση ή αν θα πρέπει να πιάσω την ψυχή αυτού του ανθρώπου. Δεν ήθελα να είμαι απόλυτα πιστός γιατί θα φανεί σαν καρικατούρα. Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι κοροϊδεύω την γλώσσα. Με ηρέμησε ο Αντρέας. Έτρεμα στο γύρισμα. Ακόμα έχω το δίλημμα μέσα μου για το πώς έπρεπε να ενσαρκώσω τον ρόλο μου στο “Famagusta”. Ήμουν άυπνος την Δευτέρα, και είχα συντροφιά την κόλλα και τις τρίχες – που μισώ στο θέατρο. Η προετοιμασία του Μακάριου θέλει 4 ώρες κάθε μέρα πριν το γύρισμα. Μοιάζω οπτικά με τον Εθνάρχη Μακάριο», είπε σχετικά ο ηθοποιός, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τους ανθρώπους πίσω από αυτή την παραγωγή.

«Το Famagusta είναι γυρισμένο με την τελευταία τεχνολογία, είναι εντυπωσιακό το σενάριο, η έρευνα που έχει γίνει γύρω από το σενάριο. Η Βάνα Δημητρίου και ο Κώστας Καπώνης και όλη η συγγραφική ομάδα, είναι συντονισμένοι με έναν θαυμαστό τρόπο. Η παραγωγή μας δίνει όλη τη χαρά να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. εγώ ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με τον εαυτό μου, πάντα λέω ότι θα μπορούσα να το κάνω καλύτερα. Θα ήθελα άλλες 20 λήψεις. Ο Αντρέας Γεωργίου ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με εμένα. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, το πώς ένα νησί, πολύ πιο μικρό από την Ελλάδα, πώς κατάφεραν αυτά τα παιδιά από την παραγωγή, να φτιάξουν ένα τέτοιο αριστούργημα στη μυθοπλασία. Είναι ζηλευτοί», είπε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Η συζήτηση γύρισε και στα προσωπικά του και μίλησε για τους δυο γιους του με τρόπο που σίγουρα αγγίζει όλους τους γονείς που έχουν μεγάλα παιδιά. Ως καλλιτέχνης, έχασε αρκετο΄ καιρό από εκείνα μεγαλώνοντας και αυτή την «ενοχή» την έχει μέσα του. Παραδέχτηκε όμως τι του λείπει και η Δανάη με τον Άρη δάκρυσαν!

6_16.jpg

Ο Γρηγόρης Βαλτινός και οι γιοι του, Νικηφόρος (32) και Γιάννης (28) το 2014

«Μου λείπει το να γίνουν για μία φορά 5 ετών, και να τα αγκαλιάσω όπως όταν ήταν μικρά, έτσι για λίγο, και μετά να γίνουν ξανά μεγα΄λοι. Είναι μια ανάγκη που έχω», είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός και τον καταλαβαίνουμε!

Μίλησε και για τη σύζυγό του, Εύα Μπίθα: «Πιστεύω ότι δεν καταπιέσαμε ο ένας τον άλλον. Είναι πολύ ώριμο άτομο και με ωρίμασε η σύζυγός μου. Εγώ είχα τον ναρκισσισμό που έχουν όλοι στην αρχή αλλά από την Τέχνη ωριμάζεις».

Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Εύα Μπίθα είναι μαζί πάνω από 30 χρόνια και γνωρίστηκαν όταν είχαν συναντηθεί για να του πα΄ρει μία συνέντευξη.

6_15.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις 11.01.2024 - 13:01