Λεωνίδας Κακούρης: Η αποχώρηση από την παράσταση Βασιλιάς Ληρ, οι αναρτήσεις που σβήστηκαν και η απάντηση του θεάτρου

05.01.2024
Λεωνίδας Κακούρης: Η αποχώρηση από την παράσταση Βασιλιάς Ληρ, οι αναρτήσεις που σβήστηκαν και η απάντηση του θεάτρου
Photos: NDP Photo Agency
Ένα αρκετά παράξενο δεδομένο απασχολεί τα θεατρικά θέματα τις τελευταίες μέρες μετά την απόφαση του Λεωνίδα Κακούρη να αποχωρήσει (για προσωπικούς λόγους ή λόγω υπερκόπωσης, όπως αναφέρθηκε από μερικούς συναδέφλους τους) από την παράσταση Βασιλιάς Ληρ του Εθνικού Θεάτρου όπου πρωταγωνιστούσε.

Την αποκάλυψη έκανε πρώτος ο Άρης Καβατζίκης στην εκπομπή Πάμε Δανάη. Ο Λεωνίδας Κακούρης αποχώρησε από την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, Βασιλιάς Ληρ, για προσωπικούς λόγους και προκλήθηκε «σεισμός» με τον ίδιο τον ηθοποιό να κάνει δυο «ιδιαίτερες» αναρτήσεις τις οποίες αργότερα έσβησε από τα social media.

Τον ρόλο αναλαμβάνει ο Γιάννης Νταλιάνης, ο οποίος έπαιζε ήδη στην παράσταση ως Δούκας του Κεντ. Ο ίδιος ο ηθοποιός, όπως και όλοι οι άλλοι συντελεστές που ρωτήθηκαν ανάλογα δεν θέλησαν να κάνουν το παραμικρό σχόλιο.

Από το Εθνικό Θέατρο υπήρξε η εξής επίσημη ανακοίνωση: «Ανακοινώνεται ότι στην παραγωγή Βασιλιάς Ληρ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, μετά από παραίτησή του για προσωπικούς λόγους ο Λεωνίδας Κακούρης αντικαθίσταται από τον Γιάννη Νταλιάνη. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν ξανά στις 13 Ιανουαρίου»

Ένα βίντεο που ανέβηκε για λίγη ώρα στον λογαριασμό του ηθοποιού αλλά κατέβηκε πολύ γρήγορα (και αναπαράχθηκε από το T-Life), εκείνος ακούγεται να λέει, ενώ περπατά μέσα στο σπίτι του που φαίνεται εμφανώς αναστατωμένο, με πεταμένα πράγματα εδώ κι εκεί: «Λοιπόν αυτός είμαι! Η ζωή μου γαρύφαλλο, πέταλα απλωμένα παντού, έχω ανοίξει τη ψυχή μου στους πάντες. Ορίστε… Εδώ… Αυτά είναι αποτελέσματα πέντε ημερών. Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα… Γιατί δεν αντέχω άλλο τους τοξικούς ανθρώπους. Δεν τους αντέχω! Λοιπόν, θα μαζευόμαστε οι φίλοι, θα έχουμε τον καλύτερο ήχο, την καλύτερη εικόνα, τα καλύτερα γλυκά και τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μας. Και να χ@@σω και τα Μέσα και όλα. Ορίστε εδώ θα είναι το Λινάκι μου (ο σκύλος του Λεωνίδα Κακούρη), θα κάθεται ήρεμο… Ήρεμο… Θέλω ήρεμους ανθρώπους στη ζωή μου, όχι τοξικούς. Έλα Λινάκι μου (δείχνει τον σκύλο του), πες καλή χρονιά γλυκιά μου. Τι φτιάχνουμε εδώ για τους φίλους μας. Ποιος θα έρθει;».

Σε ένα άλλο βίντεο ο Λεωνίδας Κακούρης έγραψε τα εξής, καθώς εξηγούσε πως περίμενε τοςυ φίλους του για να γιορτάσει την επιστροφή του στη ζωή: «Προς φίλους και όλους τους νέους φίλους που θα κάνουμε μέσα στο 2024 και όσους πέρασαν καλά στη γιορτή που έκανα για να γιορτάσω την επιστροφή μου στη ζωή μετά από 4 μήνες ασκητικής για να καταφέρω να αρθρώσω τον βαρύ και αθάνατο λόγο του Βασιλιά Ληρ. Δήλωσα πίστη σε έναν πολύ σκληρό και άτεγκτο Σκηνοθέτη (πλην όμως σπουδαίου και κατά βάθος παιδιού που ψάχνει στοργή και αγάπη ) Αυτά!!! Και απόψε μη πιείτε πολύ. Και σταματήστε να παίρνετε στο λαιμό σας αθώες ψυχές. Καλή μας Χρονιά!!!».

Ο Γιάννης Χουβαρδάς, σκηνοθέτης της παράστασης, ρωτήθηκε από την εκπομπή «Happy Day» για την αποχώρηση Κακούρη, ωστόσο δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες και να δώσει συνέχεια. «Ευχαριστώ πολύ για το ευγενικό σας μήνυμα. Δεν έχω όμως να προσθέσω τίποτε ή να πω κάτι διαφορετικό από την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου. Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση», δήλωσε ο σκηνοθέτης.

6_30.png

Ακόμη το ζήτημα παραμένει ανοιχτό, βέβαια, με τον Λεωνίδα Κακούρη να μην έχει τοποθετηθεί δημόσια επί του θέματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 05.01.2024 - 13:41