Ο Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας στον Γιώργο Λάνθιμο - Ακόμη ένας θρίαμβος για τον έλληνα σκηνοθέτη

09.09.2023
Ο Χρυσός Λέοντας του Φεστιβάλ Βενετίας στον Γιώργο Λάνθιμο - Ακόμη ένας θρίαμβος για τον έλληνα σκηνοθέτη
Η τελετή λήξης της βραδιάς των βραβείων του 80ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε, και η ταινία «Poor Things», το φαβορί των κριτικών τιμήθηκε με τον Χρυσό Λέοντα.

Τεράστια νίκη για τον Γιώργο Λάνθιμο ο οποίος, το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου τιμήθηκε με το μεγαλύτερο βραβείο του Διεθνούς κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας. Η ταινία του με τίτλο «Poor Things» κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τα υπόλοιπα βραβεία της χρονιάς και, φυσικά, τα Όσκαρ.

20_8.jpg

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνιστικού μέρους την 1η Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ και έλαβε διθυραμβικές κριτικές εκτός από το 10λεπτο standing ovation του κοινού. Ο κόσμος την αγκάλιασε και υποκλίθηκε στο υποκριτικό ταλέντο της Emma Stone, η οποία είναι, χωρίς αμφιβολία, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου και εδώ, φαίνεται ότι ξεπερνά τον εαυτό της (μέχρι την επόμενη φορά) .

33.jpg

Μαζί με τη Stone σε αυτή την παραλλαγή του μύθου του Φράνκεσταϊν, οι εξαιρετικοί Willem Dafoe και Mark Ruffalo, ο οποίοι έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι στο μεταξύ, και ποζάρουν σε φωτό στα social media.

{https://www.instagram.com/p/Cw8DgsjrKJB/}

Στην Ελλάδα, η ταινία αναμένεται στις 4 Ιανουαρίου 2024 από την Feelgood Entertainment. Μέχρι τότε, ιδού μια γεύση από Poor Things.

{https://www.youtube.com/watch?v=RlbR5N6veqw}

Τελευταία τροποποίηση στις 09.09.2023 - 22:39