Η Rita Wilson τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα στον Λευκό Οίκο - Η απίθανη ατάκα του Tom Hanks για τους Έλληνες

30.03.2023
Η Rita Wilson τραγούδησε Σταμάτη Κόκοτα στον Λευκό Οίκο - Η απίθανη ατάκα του Tom Hanks για τους Έλληνες
(Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Το διάσημο χολιγουντιανό ζευγάρι παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την 25η Μαρτίου.

Την Τετάρτη 29/3/2023 ο Jo Biden παρέθεσε μια εκδήλωση για την εαρινή μας εθνική γιορτή, ως αναγνώριση της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Ο αμερικανός πρόεδρος ήταν πολύ ευδιάθετος και αρχικά δικαιολόγησε την απουσία της συζύγου του, Jill, η οποία "δεν λείπει ποτέ από εκδηλώσεις για την ελληνική κοινότητα", όπως είπε, όμως αυτή τη φορά βρίσκεται στο Τενεσί κοντά στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς το ανθρώπους από το πιο πρόσφατο περιστατικό επίθεσης σε σχολείο στην περιοχή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης και αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο αμερικανός πρόεδρος.

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Στην Αντίπαρο με το ζεύγος Tom Hanks και Rita Wilson

Οι αναφορε΄ς του Jo Biden στην Ελλάδα και του Έλληνες ήταν ιδιαίτερα θερμές και σίγουρα ξεχωρίζουμε το αστείο με το παρατσούκλι "Μπαϊντενόπουλος" που του έχουν προσδώσει στην πολιτεία του Ντέλαγουερ, αλλά και την αποκάλυψη ότι, παρότι καθολικός, κάνει τον σταυρό του περνώντας το χέρι πρώτα στον δεξί του ώμο, όπως οι ορθόδοξοι, σαφώς επηρεασμένος από "τους πολύ δικούς του Έλληνες".

"Σήμερα τιμούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων που πάλεψαν για την ανεξαρτησία του για πάνω πριν από περισσότερους από δύο αιώνες και γιορτάζουμε την ιερή ιδέα που ένωνε ανέκαθεν τα δυο έθνη μας: ότι 'εμείς ο λαός' έχουμε τη δύναμη να ορίσουμε το δικό μας πεπρωμένο", είπε μεταξύ άλλων ο Biden ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε στη σκηνή τη Rita Wilson, η οποία τιμά με υπερηφάνεια την ελληνική της καταγωγή, να ανέβει στη σκηνή με την μπάντα της όπου ήταν προγραμματισμένο να ντύσει μουσικά την εκδήλωση.

Επικό βίντεο: «Ελάτε στην Ελλάδα» προσκαλούν όλο τον κόσμο ο Tom Hanks και η Rita Wilson

Η 66χρονη ηθοποιός, παραγωγός και, τελευταία, τραγουδίστρια ερμήνευσε μερικές από τις επιτυχίες της και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της με ένα ελληνικό τραγούδι. Ήταν η πρώτη φορά που τραγουδούσε στα ελληνικά και είχε λίγο τρακ, όμως, τα πήγε περίφημα, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Μια παρένθεση και μόνο" του Σταμάτη Κόκοτα.

{https://twitter.com/lenaargiri/status/1641199409747591172}

Όταν ο Αντώνης (Ρέμος) γνώρισε τη Rita (Wilson) - Στην Ίο η "υψηλή" συνάντηση

Μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ο Jo Biden ευχαρίστησε θερμά τη Wilson, τονίζοντας πως "Ένα πράγμα έμαθα για την ελληνική κοινότητα τα τελευταία 50 χρόνια και αυτό είναι αφοσίωση, αφοσίωση, αφοσίωση. Και σας λέω πως νιώθω ότι η αδελφή μου, κι εγώ και η οικογένειά μου, την επιστρέψαμε! Υπήρξατε, όμως, απίστευτα πιστοί!"

Στο μεταξύ ο πρόεδρος είχε καλέσει στη σκηνή και τον Tom Hanks ο οποίος συνόδευε τη σύζυγό του και βρήκε ευκαιρία να κάνει το αστειάκι του τιμώντας με τον τρόπο του (ακόμη μία φορά) τόσο εκείνη, αλλά και τους Έλληνες. "Έλληνας δεν είμαι, όμως είχα την εξυπνάδα να παντρευτώ Ελληνίδα".

Για την ιστορία, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έχει λα΄βει τιμητικά τον τίτλο του Έλληνα πολίτη και έχει δηλώσει απίστευτα περήφανος γι' αυτό.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείς να δεις όλη την εκδήλωση και στο 33:43 το κόμμάτι με τη Rita Wilson να τραγουδά Κόκκοτα!

{https://www.youtube.com/watch?v=LklbwD6QHDQ&ab_channel=PBSNewsHour}

Τελευταία τροποποίηση στις 30.03.2023 - 12:24