Ο Tom Hanks στην πρώτη ανάρτηση ως Έλληνας πολίτης - Το πολύ ελληνικό σχόλιο της γυναίκας του

03.01.2020
Ο Tom Hanks στην πρώτη ανάρτηση ως Έλληνας πολίτης - Το πολύ ελληνικό σχόλιο της γυναίκας του
Λίγο πριν φύγει το 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε τιμητική πολιτογράφηση του πολυβραβευμένου ηθοποιού κι εκείνος αντέδρασε σχετικά μέσω social media.

Η σχέση του Tom Hanks με τη χώρα μας είναι γνωστή και... μακρά, καθώς η επί 32 χρόνια σύζυγός του, Rita Wilson, έχει ελληνική καταγωγή την οποία τιμά ανελλιπώς και δημοσίως.

Το διάσημο ζεύγος περνά μεγάλο μέρος των διακοπών τους κάθε χρόνο στην Αντίπαρο όπου έχουν σπίτι, αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι είχε προσφέρει σημαντική βοήθεια στους πυρόποπληκτους μετά τη φονική φωτιά στο Μάτι.

Στις 27 Δεκεμβρίου, λοιπόν, και μετά -όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ- από το έντονο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εμπεριστατωμένη εισήγηση για την τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού ηθοποιού και φιλέλληνα όπως και της οικογένειάς του. Όπερ και εγένετο.

Και ιδού η πρώτη ανάρτηση του Hanks στο Instagram με τη νέα του ιδιότητα.

Τη σκιά του επάνω σε ένα ελληνικό άγαλμα μοιράστηκε ο Tom με ένα μήνυμα που κατέληγε στις ευχές του στα greeklish.

"Ξεκινώντας το 2020 ως επίτημος πολίτης της Ελλάδας. Kronia pola! (πάνω κάτω "Ευτυχισμένη Χρονιά")", γράφει ο Hanx (όπως υπογράφει όλα τα posts του) ενώ μεταξύ των πάμπολλων σχολίων που ακολούθησαν ξεχωρίζουμε αυτό της Rita Wilson, με την πιο ελληνική λέξη -ή μάλλον... το πιο ελληνικό επιφώνημα- που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει!

Ιδού:


Starting 2020 as an Honorary citizen of all of Greece! Kronia pola! ( more or less, “happy year!”). Hanx

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Hanks (@tomhanks) στις 2 Ιαν, 2020 στις 8:23 πμ PST