Γιώργος Θεοφάνους: Η αντίδρασή του στην ερώτηση για τη Νατάσα Θεοδωρίδου και το Φεγγάρι μας ξάφνιασε

27.03.2023
Γιώργος Θεοφάνους: Η αντίδρασή του στην ερώτηση για τη Νατάσα Θεοδωρίδου και το Φεγγάρι μας ξάφνιασε
(Photo: NDP Photos)
Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία για τη διασκευή (παρωδία για πολλούς) της μεγάλης επιτυχίας του Γιώργου Θεοφάνους που έχει ταυτιστεί άρρηκτα με τη μοναδική ερμηνεία της Νατάσας Θεοδωρίδου. Σήμερα είχαμε συνέχεια στο "καυτό" σίριαλ!

Η φετινή διαφήμιση του Jumbo ενόψει Πάσχα άναψε φωτιές (σκόπιμα, φυσικά). Με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπουγά (a.k.a. Πλανητάρχης) το κλιπ υπό τους ήχους του τραγουδιού Φεγγάρι του Γιώργου Θεοφάνους έχει γίνει viral από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσής του, όμως όχι απαραίτητα με την καλή έννοια.

Η διασκευή της τεράστιας επιτυχίας που είναι ταυτισμένη στο μυαλό όλων με τη μοναδική φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου έχει στρέψει (χωρίς λόγο και αιτία) προς την κοινότητα των Vegan οι οποίοι, φυσικά και έχουν αντιδράσει ήδη.

"Φεγγάρι εδώ θα ψήσω τον αμνό, γιατί οι vegans με 'διωξαν απ’ τη Γη μου. Ελάτε κόσμε μου εγώ κερνώ, γιατί είμαι φύλακας και άγγελος του εθίμου. Moon-dance. Γι’ αυτούς η τσίκνα είναι ντεμοντέ, για μένα eau de cologne πολυτελείας. Ελάτε ψήστες μου, καμάρια του λαού μες το ντουμάνι να πνιγεί ο γαλαξίας", τραγουδά ο Μπουγάς, αντί του πολυτργουδισμένου "Φεγγάρι μου να ψάξεις να τον βρεις, και να του πεις πως δε θ’ αντέξω δε θα ζήσω. Φεγγάρι μου στο δρόμο του να μπεις και να του δείξεις πωςνα 'ρθει σε μένα πίσω. Μα αν αυτός φεγγάρι μου αρνηθεί μη ξημερώσεις άσε τη νύχτα να με πάρει, θα φύγουμε μαζί πριν την αυγή κι ας τον κοιτάζω από ψηλά σαν το φεγγάρι…" που έχουμε αγαπήσει από τη Θεοδωρίδου.

Μάλιστα.

Ρώτησαν την τραγουδίστρια και εκείνη αρκέστηκε να πει "Είμαι στενοχωρημένη πάρα πολύ, γιατί έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο τραγούδι, σε αυτό που κάνω. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που μου δείχνει αυτή την αγάπη όλα αυτά τα χρόνια", ενώ σύμφωνα με τη Ναταλία Γερμανού, η Νατάσα έχει αφαιρέσει το συγκεκριμε΄νο τραγούδι από το πρόγραμμά της.

{https://www.instagram.com/p/CqSdDrxIzG7/}

Ρώτησαν και τον Γιώργο Θεοφάνους, και μάλιστα ρεπόρτερ δύο εκπομπών. Και εκείνος απάντησε με τον ίδιο τρόπο, λέγοντας απολύτως τίποτα επί του θέματος.

Στο breakfast@star είδαμε τη ρεπόρτερ να πετυχαίνει τον δημιουργό λίγο πριν πάει στη δουλειά του . "Παιδί μου ήμαρτον, πάω δουλειά" είπε αρχικά ο συνθέτης ενώ στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε αν άκουσε το τραγούδι πριν κυκλοφορήσει, απλά, δεν απάντησε.

Σοβαρό ατύχημα για τον Γιώργο Θεοφάνους (φωτογραφία)

Και στο Πρωινό, όμως, ο Γρηγόρης Μπάκας πέτυχε τον Θεοφάνους στο αεροδρόμιο και εκείνος απάντησε με τον ίδιο τρόπο μιλώντας, απορώντας μάλιστα πω΄ς ενώ έχουμε τόσα άλλα σοβαρά πρα΄γματα για να ασχοληθούμε όπως η τραγωδία στα Τέμπη, για παράδειγμα, ασχολούμαστε με το Φεγγάρι. Αυτό το τελευταίο προκάλεσε την οργή του Γιώργου Λιάγκα ο οποίος δεν κρατήθηκε!

{https://www.youtube.com/watch?v=CrWX-7ProDU&ab_channel=TlifeVideo}

"Έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο;" έρχεται η πρώτη ερώτηση. "100% αν τους δωθεί η άδεια από τον δημιουργό", είναι η απάντηση. Εν προκειμένω ο Γιώργος Θεοφάνους, που υπογράφει μουσική τε και στίχους, συμφώνησε (έναντι αδράς αμοιβής, αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο, ούτε και μας αφορά, βέβαια) να δοθεί το συγκεκριμένο κομμάτι και "ό,τι θέλουν να του κάνουν".

Όσο και να στεναχωριέται η Νατάσα Θεοδωρίδου (και την καταλαβαίνουμε) η αλήθεια είναι πως οι ερμηνευτές δεν έχουν λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι και τελείως παράλογο, αν το σκεφτεί κανείς!

Πάντως με δεδομένο το πόσο λαλίστατος είναι ο Γιω΄ργος Θεοφάνους μας ξάφνιασε ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε στις ερωτήσεις. Ίσως δεν έχει έρθει η ώρα να πει κάτι; Θα φανεί...

Τελευταία τροποποίηση στις 27.03.2023 - 14:00