4 σταρ του Χόλιγουντ που ξεκίνησαν ως τραγουδιστές και με πολύ επιτυχημένες καριέρες

Milo Ventimiglia Mandy Moore (This is Us)
Milo Ventimiglia Mandy Moore (This is Us) (Photo: @mandymoore)
Όταν δουλεύεις στον λαμπερό κόσμο της ψυχαγωγίας, όσο περισσότερα ταλέντα έχεις, τόσο πιο πιθανό είναι να κλέψεις την παράσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ κατάφεραν να καθιερωθούν προηγουμένως ως μουσικοί ενώ μετά κέρδισαν την καρδιά του κοινού μέσα από την τηλεόραση και τις ταινίες.

Mandy Moore

Δεν είναι μυστικό ότι η Mandy Moore έχει εκπληκτική φωνή. Χρόνια πριν γίνει ηθοποιός και πριν κερδίσει Emmy και Χρυσή Σφαίρα, η Moore ήταν επιτυχημένη ποπ τραγουδίστρια. Στα τέλη της δεκαετίας του '90, ήταν μία από τις μεγαλύτερες έφηβες τραγουδίστριες της ποπ στον κόσμο. Το πρώτο της άλμπουμ που έγινε πλατινένιο είχε τίτλο So Real, και κυκλοφόρησε δύο ολόκληρα χρόνια πριν κάνει το ντεμπούτο της στις ταινίες Dr. Doolittle 2 και The Princess Diaries.

Ενώ η Μoore είναι γνωστή πλέον ως ηθοποιός, εξακολουθεί να ασχολείται με τη μουσική. Από τότε που κυκλοφόρησε το So Real το 1999, η Moore έβγαλε ακόμα έξι άλμπουμ - το τελευταίο της ήταν το Silver Landings του 2020, μια συλλογή από folk και country τραγούδια.

{https://www.youtube.com/watch?v=NkVsJGl5d6E&ab_channel=MandyMooreVEVO}

Will Smith

Ο Will Smith είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του 21ου αιώνα και τα δύο Όσκαρ του το αποδεικνύουν. Πριν παίξει σε ταινίες όπως το The Pursuit of Happiness και το Aladdin, ο δυναμικός ηθοποιός του Χόλιγουντ έπαιξε στην τηλεόραση στο The Fresh Prince of Bel-Air. Αλλά, ακόμη και πριν το Fresh Prince κατακτήσει τις τηλεοπτικές οθόνες για έξι ξεκαρδιστικές σεζόν, ο Smith είχε ήδη κάνει τα φώτα της δημοσιότητας να στραφούν πάνω του ως ένας επιτυχημένος ράπερ.

Ως το έτερον ήμισυ του hip-hop ντουέτου DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince, ο Smith κέρδισε δύο Grammy και αποθεώθηκε στα charts του Billboard. Ως σόλο καλλιτέχνης έπειτα, ο Smith κυκλοφόρησε επίσης πολλά άλμπουμ. Το τελευταίο του LP, Lost and Found, που κυκλοφόρησε το 2005 και περιείχε το «Switch», έφτασε στο νούμερο 7 του Billboard Hot 100.

{https://www.youtube.com/watch?v=3JcmQONgXJM&ab_channel=WillSmithVEVO}

Queen Latifah

Όσον αφορά τoν κινηματογράφο η υποψήφια για Όσκαρ Queen Latifah έχει στο βιογραφικό της εκπληκτικές ερμηνείες. Χρόνια πριν από την καριέρα της στην υποκριτική, η εμβληματική κωμικός ήταν ευρέως γνωστή ως επιτυχημένη ράπερ που έβγαζε ρίμες για την ενδυνάμωση των γυναικών. Το ντεμπούτο single της το 1989, «Ladies First», χαιρετίστηκε ως φεμινιστικός ύμνος και μέχρι σήμερα η Queen Latifah έχει κυκλοφόρησει συνολικά επτά στούντιο άλμπουμ.

{https://www.youtube.com/watch?v=8Qimg_q7LbQ&ab_channel=TommyBoy}

Jennifer Love Hewitt

Η σταρ του 911 και πρωταγωνίστρια για πολλά χρόνια της αμερικανικής τηλεόρασης, άρχισε την καριέρα της στο Χόλιγουντ ως ηθοποιός στο Disney's Kids Incorporated, μια μουσική παιδική παράσταση που ξεκίνησε από τη δεκαετία του '80 έως τις αρχές της δεκαετίας του '90. Στην εκπομπή, η Jennifer Love Hewitt έπαιζε και τραγουδούσε οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Love Songs, λίγο μετά το 1992. Ο δίσκος ήταν διαθέσιμος μόνο στην Ιαπωνία, αλλά έκτοτε, η 42χρονη σήμερα entertainer έχει κυκλοφόρησει άλλα τρία άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του BareNaked (2002), το οποίο, έφτασε στο νούμερο 72 του Billboard 200 και είναι το άλμπουμ της που έχει κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέχρι σήμερα.

{https://www.youtube.com/watch?v=otlGJeWSaxQ&ab_channel=4eKNiGHT}

Τελευταία τροποποίηση στις 25.03.2023 - 09:50