Anthony Hopkins: Έκλεισε τα 85 και μοιράστηκε αυτό που τον έσωσε και του έδωσε δύναμη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή

09.01.2023
Anthony Hopkins: Έκλεισε τα 85 και μοιράστηκε αυτό που τον έσωσε και του έδωσε δύναμη σε μια πολύ δύσκολη στιγμή
Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Sir Anthony Hopkins, συμπλήρωσε 85 χρόνια ζωής την τελευταία μέρα του χρόνου και αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία για να μοιραστεί ένα μήνυμα γεμάτο ελπίδα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι συμβουλές του διάσημου ηθοποιού είναι πολύ χρήσιμες και μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε δύσκολες στιγμές, κάνοντας μας να δούμε τη ζωή από μια νέα και αναζωογονητική οπτική γωνία.

Στις 31 Δεκεμβρίου, ο αστέρας του Silence of the Lambs μοιράστηκε ένα βίντεο στο Instagram του που ξεκίνησε με τον ίδιο να εύχεται σε όλους «Καλή χρονιά». Στη συνέχεια και αφού αποκάλυψε ότι φέτος συμπληρώνει 47 χρόνια νηφάλιος, πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα μήνυμα που δεν προοριζόταν να είναι βαρύ, αλλά ελπίζω να είναι χρήσιμο». Ο Hopkins, αυτοχαρακτηριζόμενος ως «αλκοολικός σε ανάρρωση», απευθύνθηκε στους ανθρώπους που παλεύουν στη ζωή τους, σημειώνοντας: «Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας». Συνέχισε, λέγοντας: «Ζήστε τη ζωή σας. Να είστε υπερήφανοι για τη ζωή σας».

Με βάση τη δική του προηγούμενη εμπειρία, ο Hopkins πιστεύει ότι δεν πρέπει να αγνοούμε τις δυσκολίες μας και, αντίθετα, πρέπει να ζητάμε βοήθεια όποτε τη χρειαζόμαστε. Σημείωσε, «Όπου κι αν βρίσκεστε, ζητήστε βοήθεια, μην ντρέπεστε, να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας».

Ο ηθοποιός εξήγησε: «Πριν από 47 χρόνια, ήμουν σε μια απελπιστική κατάσταση, σε απόγνωση ότι μάλλον δεν είχα πολύ χρόνο ζωής». Ωστόσο, αφού δούλεψε τα ζητήματά του με επαγγελματίες, τα πράγματα πήραν μια τροπή προς το καλύτερο. Παραδέχτηκε: «Έχω την καλύτερη ζωή που μπορώ καν να φανταστώ και δεν μπορώ καν να πάρω τα εύσημα για αυτό».

Ο Hopkins πιστεύει επίσης ακράδαντα ότι πρέπει πάντα να κρατάμε μακριά την αρνητικότητα. Εξήγησε, «Μείνετε μακριά από τον κύκλο της τοξικότητας με ανθρώπους εάν σας προσβάλλουν».

Απευθυνόμενος σε άτομα που βιώνουν κατάθλιψη ή δέχονται επιβλαβή συμπεριφορά από άλλους, ο ηθοποιός σημείωσε: «Μην τους ακούτε. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να απογοητευτεί». Πρόσθεσε, «Η κατάθλιψη είναι μέρος του να είσαι ζωντανός, μερικές φορές [όπως είναι] το άγχος. Η ζωή είναι σκληρή».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός μοιράζεται ένα μήνυμα ελπίδας για τα γενέθλιά του. Πριν από 2 χρόνια έκανε και ένα βίντεο όπου απευθυνόταν στους νέους με λόγια σοφίας και δύναμης. Σημείωνε τότε, «Νέοι, μην τα παρατάτε. Απλά μείνετε εκεί. Συνεχίστε να αγωνίζεστε. Να είστε τολμηροί. Ισχυρές δυνάμεις θα έρθουν σε βοήθειά σας. Αυτό με στήριξε στη ζωή μου».