Η Εριέττα Κούρκουλου αποχαιρετά τη γιαγιά της, Εριέττα Λάτση με τον πιο συγκινητικό τρόπο

07.01.2023
Η Εριέττα Κούρκουλου αποχαιρετά τη γιαγιά της, Εριέττα Λάτση με τον πιο συγκινητικό τρόπο
Η Εριέττα Λάτση έφυγε από τη ζωή λίγο πριν φύγει το 2022 και η εγγονή της, που έχει και το ονομά της, μοιράζεται σήμερα, δημόσια, το δικό της "αντίο" με μία ανάρτηση που συγκινεί.

Κάθε ανάρτηση της Εριέττας Κούρκλουλου Λάτση αφήνει ένα πολύ χαρακτηριστικό αποτύπωμα, είτε αφορά στα προσωπικά είτε στα επαγγελματικά και γενικότερα κοινωνικά της ενδιαφέροντα.

Το πιο πρόσφατο post της ήταν αφιερωμένο στη γιαγιά της, Εριέττα Λάτση που πέθανε στις 28/12/2022 σε ηλικία 97 ετών.

Η μακροσκελή; ανάρτηση ξεκινά με ένα ευχαριστώ στη χρονιά που φεύγει, "Όχι γιατί ήσουν εύκολη χρονιά - κάθε άλλο. Όμως είμαστε εδώ και έχουμε την υγεία μας", γράφει συγκεκριμένα συνεχίζοντας με μια σημαντική προσθήκη και μια απώλεια που βίωσε η οικογένειά της.

"Φέτος, η οικογένειά μας υποδέχθηκε μια νέα ζωή και αποχαιρέτησε μια παλαιότερη", γράφει η Εριέττα Κούρκουλου και στέκεται αρχικά στο δεύτερο, λυπηρό συμβάν, μιλώντας με λόγια μοναδικά για τη γιαγιά της.

"Η παλαιότερη ζωή που έφυγε δεν ήταν τυχαία - αποτελούσε την ζωντανή ιστορία της οικογένειάς μας.
Μια γυναίκα η οποία επέλεξε και στήριξε τον άντρα της ζωής της, όταν εκείνος ακόμα δυσκολευόταν να βάλει φαγητό στο τραπέζι. Μια γυναίκα που παρέμεινε ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος, παρά τον ασύλληπτο πλούτο που απέκτησε αργότερα στην ζωή της. Μια γυναίκα που δεν έζησε ποτέ σε μεγάλο σπίτι και μια γιαγιά που μας μαγείρευε χοντρά μακαρόνια βουτύρου με κεφαλοτύρι και μας έμαθε να φτιάχνουμε πασχαλινά κουλουράκια. Μια γυναίκα που δεν ξέχασε ποτέ από που προήλθε. Η γιαγιά μας η Εριέττα", γράφει η εγγονή Εριέττα και αμέσως μετά πέρασε στη "νέα ζωή που ήρθε εκατό χρόνια μετά την γέννηση της γιαγιάς".

"Η νέα αυτή ζωή άλλαξε τα πάντα για εμας. Μας χάρισε συναισθήματα που δεν είχαμε ξαναβιώσει, χαμόγελα που μας λιώνουν την καρδιά λες και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάποιον να χαμογελάει και μας απέδειξε ότι τελικά ένας (ή μάλλον δυο άνθρωποι) μπορούν να σταθούν όρθιοι παρά την αυπνία εννέα μηνών. Μας έδωσε επίσης την χαρά, μετά από τόσα χρόνια, όταν φωνάζουμε το όνομα Νίκος, κάποιος να γυρίζει να μας κοιτάξει και μας μοίρασε νέους ρόλους, όπως αυτόν της μαμάς, του μπαμπά, της γιαγιάς, του θείου, της θείας, του νονού και της νονάς. Ρόλους, που έχουμε σκοπό να τιμήσουμε και να υπηρετήσουμε όπως τους αξίζει", γράφει η Εριέττα και μιλώντας για τον γιο της βάζει στο κάδρο και τον αείμνηστο πατέρα της, Νίκο Κούρκουλο, φυσικά.

"Το 2022 ήταν σημαντική χρονιά, όχι επειδή ήταν εύκολη, αλλά επειδή μας έμαθε ότι μέσα στο σκοτάδι πάντα υπάρχει μια χαραμάδα φωτός και ότι για αυτή την χαραμάδα αξίζει να συνεχίζουμε. 2023, είμαστε έτοιμοι ❣︎" κλείνει το κείμενό της η Εριέτα Κούρκουλου και η φωτογραφία που μοιράζεται με τα δυο χέρια των αγαπημένων της ανθρώπων, της γιαγιάς της και του γιου της λέει πολλά περισσότερα.