Kourtney Kardashian: Μίλησε ανοιχτά για την αποτυχημένη εμπειρία της με την εξωσωματική γονιμοποίηση

13.12.2022
Kourtney Kardashian: Μίλησε ανοιχτά για την αποτυχημένη εμπειρία της με την εξωσωματική γονιμοποίηση
Η Kourtney Kardashian, μητέρα ήδη τριών παιδιών, έκανε θεραπείες γονιμότητας με την υποστήριξη του συζύγου της, Travis Barker, αλλά αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια και ενημέρωσε σχετικά τον κόσμο.

Πολλά ζευγάρια σε όλο τον κόσμο περνάνε καθημερινά από τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης προκείμενου να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους. Έτσι, πριν λίγες ημέρες η Kourtney Kardashian χρησιμοποίησε το Instagram για να ενημερώσει τον κόσμο ότι αναρρώνει από τη θεραπεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η 43χρονη influencer έκανε θεραπείες γονιμότητας με την υποστήριξη του συζύγου της, του 47χρονου Travis Barker, αλλά αποφάσισε να σταματήσει την προσπάθεια.

«Επιτέλους άρχισα να παίρνω την ενέργειά μου πίσω δέκα μήνες μετά την εξωσωματική γονιμοποίηση, για οποιαδήποτε άλλη περνάει το ίδιο, η κατάσταση θα καλυτερεύσει!» έγραψε η σταρ των Kardashian πάνω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της που ανέβασε στα stories της.

Το ζευγάρι άρχισε να αναζητά θεραπείες γονιμότητας το 2021 και συνέχισε για σχεδόν ένα χρόνο, αλλά δεν κατάφερε να δει αποτέλεσμα. Η θεραπεία μπορεί να είναι αρκετά επιβαρυντική για το σώμα, για αυτό το ζευγάρι αποφάσισε να σταματήσει και να προσπαθήσει για μια φυσική εγκυμοσύνη. Η ιδρυτής του Poosh ήταν αρκετά ανοιχτή σχετικά με την εμπειρία της και την συζήτησε σε βάθος στην εκπομπή της στο Hulu.

«Το ταξίδι γονιμότητας, ο Τravis κι εγώ, μένουμε στη στιγμή και κάνουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε», είπε η Κardashian σε ένα επεισόδιο. «Είναι ωραίο να ακούς καλά νέα και να έχεις λίγη θετικότητα. Μας αρέσει αυτό, αλλά περιμένουμε να ακούσουμε τις τελευταίες λέξεις».

Δυστυχώς, το επόμενο βήμα δεν πήγε το ίδιο καλά.

«Η ανάκτηση των ωαρίων μας δεν πήγε όπως θα περιμέναμε. Μπόρεσαν να πάρουν το ωάριο, αλλά δεν έφτασε στο στάδιο του εμβρύου. Ξεκινάμε ξανά», εξήγησε.

Τον Νοέμβριο, ο Barker δήλωσε στο GQ ότι αυτός και η Kardashian πήραν την απόφαση να μιλήσουν για την εξωσωματική γονιμοποίηση για να εξομαλύνουν τη διαδικασία, ειδικά για τους άνδρες που μπορεί να μη γνωρίζουν το ρόλο τους.

«Ίσως κάτι από αυτά μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους – βλέποντας το ταξίδι της Kourtney μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο για μια γυναίκα. Την είδες να παλεύει με αυτό και να μιλά για αυτό. Αυτό είναι πραγματικό», είπε στο δημοσίευμα του περιοδικού. «Δεν με νοιάζει αν εκσπερματώνω σε ένα κύπελλο ή οτιδήποτε άλλο. Είναι η πραγματική ζωή... Και υπάρχουν όμως πολλά εκατομμύρια μάγκες που πρέπει να δώσουν το σπέρμα τους για την ίδια διαδικασία. Ποτέ δεν με ενοχλούσε τίποτα από αυτά».

Επίσης, διέκοψαν τη θεραπεία εν μέρει για να έχουν περισσότερο χρόνο για τον γάμο τους, που έγινε στην Ιταλία αυτό το καλοκαίρι. Η Kardashian έχει τρία παιδιά με τον πρώην της, Scott Disick: Τον 12χρονο Mason, την 10χρονη Penelope και την 7χρονη Reign ενώ ο Barker έχει δύο παιδιά από την πρώην σύζυγό του Shanna Moakler, τον 18χρονο Landon και την 16χρονη Alabama.