«Love Actually»: Οι πρωταγωνιστές συναντήθηκαν και πάλι και θυμήθηκαν τους ρόλους τους στην απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία

05.12.2022
«Love Actually»: Οι πρωταγωνιστές συναντήθηκαν και πάλι και θυμήθηκαν τους ρόλους τους στην απόλυτη χριστουγεννιάτικη ταινία
To «Love Actually» είναι αναμφίβολα η πιο δημοφιλής χριστουγεννιάτικη ταινία των τελευταίων 20 χρόνων. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες κάποιοι από τους πρωταγωνιστές ξανάζησαν αναμνήσεις της ταινίας σε ένα σπέσιαλ τηλεοπτικό επεισόδιο για τον εορτασμό των 20 χρόνων, το οποίο παρουσίασε η Diane Sawyer κάτω από τον τίτλο «The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later».

Σε αυτό το επεισόδιο καλεσμένοι ήταν ο σκηνοθέτης Richard Curtis και οι πρωταγωνιστές Hugh Grant, Emma Thompson, Laura Linney, Bill Nighy, Martine McCutcheon και Thomas Brodie-Sangster οι οποίοι κάθισαν όλοι για να συζητήσουν τις αναμνήσεις τους από την ταινία. Ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησής τους ήταν η «στριμμένη» φύση του Grant. «Είναι συχνά εκκεντρικός και στεναχωρημένος, αλλά είναι επίσης το μόνο άτομο στον κόσμο που δεν μου έστειλε ποτέ μήνυμα που να μην με έχει κάνει να γελάσω», είπε ο Curtis για την προσωπικότητα του ηθοποιού. «Ο Hugh βρίσκει τους πάντες ενοχλητικούς», αστειεύτηκε η Thompson, πριν ο Grant πει, «Δεν είμαι μόνο μίζερος ο ίδιος, μου αρέσει να κάνω όλους γύρω μου μίζερους αν μπορώ».

Όπως αποδεικνύεται, ο Grant ήταν λίγο γκρινιάρης κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Love Actually» — ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της διαβόητης χορευτικής σκηνής του. «Κανένας Άγγλος δεν μπορεί να χορέψει όταν είναι νηφάλιος στις 8 το πρωί», είπε. «Ήταν γκρινιάρης, αλλά ήξερε ότι ήταν μια συμβατική υποχρέωση», είπε γελώντας ο Curtis.

Love Actually: 5 πράγματα που δεν ήξερες για την αγαπημένη ταινία των Χριστουγέννων και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον

Ο Grant είχε επίσης τις αμφιβολίες του για τη σκηνή αφού είδε την ταινία και δεν ήταν ο μόνος. «Κάθισα εκεί και σκεφτόμουν: “Θεέ μου, είναι κάπως εκεί, έτσι δεν είναι;”» θυμάται η Thompson. «Και μετά ο Hugh ήρθε από πίσω μου καθώς βγαίναμε έξω και είπε: «Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά είναι αυτό το πιο ψυχωτικό πράγμα στο οποίο έχουμε βρεθεί ποτέ;».

«Λοιπόν, είναι λίγο ψυχωτικό!» ο Grant απάντησε. «Όπως είπα, είναι ο Richard με στεροειδή. Όταν γράφει για την αγάπη, το εννοεί και αυτό είναι αρκετά σπάνιο». Είπε ότι έχει καταλάβει την ταινία με τα χρόνια, με λίγη βοήθεια από τη σύζυγό του, Anna Elisabet Eberstein. «Έβλεπα λίγο μεθυσμένος το "Love Actually" πριν από μερικούς μήνες με τη γυναίκα μου και ήταν αυτή που είπε... "Είναι όλα για τον πόνο. Όλα είναι για να υποφέρεις», αποκάλυψε ο Grant στην Sawyer κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Hugh Grant: Εξηγεί γιατί δεν του άρεσε η σκηνή του "Love Actually" που χορεύει μόνος του

Η Thompson έχει επίσης καταλάβει τι ήταν αυτό που έκανε την ταινία τόσο αγαπητή. «To καταλαβαίνω», είπε η Τhompson. «Ξεχνάμε, ξανά και ξανά ξεχνάμε, ότι η αγάπη είναι παντού γύρω μας. Αυτό έχει σημασία. Η γιαγιά μου έλεγε ότι η καρδιά σου δεν είναι καλή ως καρδιά μέχρι να ραγίσει δέκα φορές. Υπάρχει κάτι στο δέρμα της ουλής που γιατρεύεται, το οποίο την κάνει να είναι πιο δυνατή».

Το special επεισόδιο είχε και τις γλυκόπικρες πτυχές του. Ο Alan Rickman, ο οποίος έπαιξε τον σύζυγο του χαρακτήρα της Thompson, τον Harry, ήταν απών καθώς πέθανε το 2016.

Love Actually: Αυτές είναι οι 2 ιστορίες αγάπης που κόπηκαν τελικά από την ταινία

Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που το καστ συναντιέται μέσα στα χρόνια. Η Kiera Knightley, ο Liam Neeson, ο Grant και πολλοί από τους άλλους σταρ - εκτός του Rickman και της Thompson, η οποία ένιωσε ότι όλο αυτό έγινε πολύ σύντομα μετά τον θάνατο του πρώτου - ενώθηκαν ξανά για ένα μίνι σίκουελ με τίτλο «Red Nose Day Actually" το 2017, το οποίο έδωσε κάποιες απαντήσεις στο τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιους χαρακτήρες αρκετά χρόνια μετά από την πρώτη ταινία.