Penélope Cruz - Javier Bardem: Αποκαλύπτουν τους κανόνες με τους οποίους μεγαλώνουν τα παιδιά τους και προσφέρουν έμπνευση

02.12.2022
Penélope Cruz - Javier Bardem: Αποκαλύπτουν τους κανόνες με τους οποίους μεγαλώνουν τα παιδιά τους και προσφέρουν έμπνευση
To μεγάλωμα ενός παιδιού μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες για τους ανθρώπους. Και ενώ γεμίζει τη ζωή τους με χαρά και αγάπη, είναι ένα έργο που συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Δεδομένου ότι τα παιδιά δεν συνοδεύονται από εγχειρίδιο οδηγιών κατά τη γέννηση, οι γονείς πρέπει να εργαστούν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι η ανατροφή τους είναι υγιής και κατάλληλη. Φυσικά, κάθε στρατηγική εξαρτάται από το τι πιστεύει η κάθε οικογένεια ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά της. Παρακάτω θα δεις τους κανόνες με τους οποίους το ζευγάρι Javier Bardem- Penélope Cruz μεγαλώνει και προστατεύει τα παιδιά του και σίγουρα οι τακτικές τους θα σε εμπνεύσουν.

Η ερωτική ζωή της Penélope Cruz και του Javier Bardem είναι σαν μια ρομαντική ιστορία του Χόλιγουντ, αλλά με Ισπανούς ηθοποιούς και στην πραγματική ζωή. Γνωρίστηκαν και άρχισαν να εργάζονται μαζί το 1992 στα γυρίσματα της ταινίας Jamón, Jamón, αλλά μόλις το 2008 βρέθηκαν και πάλι μαζί.

Και οι δύο αναπτύχθηκαν επαγγελματικά, βρήκαν τη δική τους θέση στην κινηματογραφική βιομηχανία και έγιναν οι πιο αναγνωρισμένοι Ισπανοί ηθοποιοί παγκοσμίως.

Χάρη στον σκηνοθέτη, Woody Allen, συναντήθηκαν ξανά στα γυρίσματα του Vicky Cristina Barcelona το 2008 για να πρωταγωνιστήσουν μαζί στην ταινία. Η μοίρα τους χαμογέλασε και δεν αγνόησαν τα συναισθήματά τους, τα οποία άφησαν να αναπτυχθούν, επιβεβαιώνοντας την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον.

Το 2010, γιόρτασαν τον γάμο τους ιδιωτικά στις Μπαχάμες. Αργότερα ήρθε η γέννηση του πρώτου τους γιου, Leo, και στη συνέχεια της κόρης τους, Luna. Και παρόλο που και οι δύο κρατάνε την ιδιωτική τους ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τα χρόνια, το ζευγάρι έχει εδραιώσει τον έρωτά του. Με 10 χρόνια γάμου, 13 χρόνια σχέσης και μια ζωή γνωριμίας, η Cruz και ο Bardem είναι ένα παράδειγμα του τι σημαίνει να ερωτεύεσαι αληθινά.

Εκτός από το ότι μοιράζονται το πάθος τους για τον κινηματογράφο, τα παιδιά τους, ο Leo που είναι σήμερα 10 χρονών και η Luna που έκλεισε τα 8 της χρόνια, είναι ο ισχυρότερος δεσμός μεταξύ του ζευγαριού.

Και όπως κάθε υπεύθυνος γονιός, στόχος του ζευγαριού των Ισπανών είναι να προστατεύουν τα μικρά τους με κάθε κόστος. Σε συνέντευξή της στο CBS Sunday Morning, η Penélope Cruz εξομολογήθηκε ότι είναι μια πολύ αυστηρή μητέρα για τα παιδιά της όσον αφορά τα τεχνολογικά μέσα.

«Έχω μια περίεργη σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα, τα χρησιμοποιώ πολύ λίγο και πολύ προσεκτικά. Υπάρχει κάτι που δεν έχει νόημα και επηρεάζει ιδιαίτερα τις νεότερες γενιές. Νιώθω πολύ άσχημα για αυτούς που είναι τώρα έφηβοι».

Σύμφωνα με την Cruz, είναι σαν ο κόσμος να κάνει κάποιο είδος πειράματος πάνω τους. «Α, ας δούμε τι θα συμβεί αν εκθέσετε ένα 12χρονο παιδί σε τόση τεχνολογία».

Η Cruz τόνισε επίσης την έλλειψη προστασίας για τη συμμετοχή ενός παιδιού σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής δικτύωσης και την ανησυχία της για τον ακόμη αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των παιδιών. «Πώς επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους ή οτιδήποτε σχετίζεται με τον εκφοβισμό;».

Αν και η Cruz έχει σχεδόν 6 εκατομμύρια followers στο Instagram, το περιεχόμενό της είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στον επαγγελματικό χώρο και η θέση της για τα παιδιά της έχει ήδη αποφασιστεί. Προσπαθεί να τους εκπαιδεύσει σχετικά με την ορθολογική χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών, απαγορεύοντάς τους να έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να κλείσουν τα 16 ή ένα κινητό τηλέφωνο μέχρι να «μεγαλώσουν». Αυτά τα μέτρα την οδηγούν στο να αποκαλεί τον εαυτό της «πολύ σκληρή για την τεχνολογία». Πρόσθεσε, «Πιστεύω ότι αυτό προστατεύει την ψυχική υγεία, αλλά φαίνεται ότι ανήκω σε μια μειονότητα».

Εξήγησε επίσης ότι επιτρέπει στα παιδιά της να παρακολουθούν από καιρό σε καιρό κινούμενα σχέδια ή ταινίες. «Πώς να μην τους αφήσω να δουν ταινίες; Μου έχουν χαρίσει απίστευτες στιγμές ευτυχίας από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι».

Ωστόσο, τόσο για την Cruz όσο και για τον Bardem, η απόλυτη προτεραιότητά τους είναι τα παιδιά τους και κανένας από τους δύο δεν έχει επηρεαστεί από τις απόψεις τρίτων, παραμένοντας πολύ σταθεροί στην ανατροφή των μικρών τους.

Από την πλευρά του, ο Bardem σχολίασε ότι μέχρι να γίνει πατέρας, δεν ήξερε τι είναι η άνευ όρων αγάπη. «Το να λείπω για περισσότερες από 2 εβδομάδες σχεδόν ραγίζει την καρδιά μου. Το σώμα μου αρχίζει να αισθάνεται σωματικά συμπτώματα».

Η επιθυμία του ήταν πάντα να είναι ένας παρών πατέρας, κάτι που δεν μπορούσε να απολαύσει ως παιδί, οπότε προσπαθεί να είναι ότι θα ήθελε να είναι ο μπαμπάς του.

Νικολέτα Μακρή