Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη, που έγραψε ιστορία στις "Τρεις Χάριτες"

11.11.2022
Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη, που έγραψε ιστορία στις "Τρεις Χάριτες"
Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Σε ηλικία 78 ετών πέθανε η Μίνα Αδαμάκη, σύμφωνα με ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

"Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μαθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγαπητοι συνάδελφοι μας ... Η γλυκεια μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο ,την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτοκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κοσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια... Ανεξίτηλοι θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξιδι" αναφέρει η δήλωση του.

Μίνα Αδαμάκη: Ο Γιώργος Λιάγκας βάζει τέλος στη φημολογία που τη θέλει νεκρή

Βιογραφικό
Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου 1948 στον Βόλο. Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Σπούδασε επίσης κουκλοθέατρο και παντομίμα, στο Λονδίνο. Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε με το έργο "Η δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά", ενώ εμφανίστηκε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

Πέθανε η Νίτσα Μαρούδα

Εμβληματικός ήταν ο ρόλος της "Ειρήνης" στην τηλεοπτική σειρά "Τρεις Χάριτες" του Mega, ενώ μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε και στα "Ελίζα και οι άλλοι", ""Το δις εξαμαρτείν", "Πάτερ ημών", ""Safe sex TV Stories".

Τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 2021 στην παράσταση "Φαίδρα" ενώ στη μεγάλη οθόνη πρωταγωνίστησε στο "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο", "Οξυγόνο" κ.α.