Matthew McConaughey - Camila Alves: Οι 6 βασικοί και αυστηροί κανόνες ανατροφής που ακολουθούν με τα παιδιά τους

19.11.2022
Matthew McConaughey - Camila Alves: Οι 6 βασικοί και αυστηροί κανόνες ανατροφής που ακολουθούν με τα παιδιά τους
Ο σταρ του Χόλιγουντ Matthew McConaughey και η σύζυγος του Camila Alves, είναι μαζί εδώ και 16 χρόνια. Αλλά δεν είναι μόνο o πολύχρονος έρωτάς τους που είναι τόσο εμπνευσμένος. Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι, που είναι γονείς δύο γιων και μιας κόρης 14, 12 και 9 ετών, έχει ένα ιδιαίτερο στυλ ανατροφής των παιδιών τους με κανόνες που δεν τους συναντάμε συχνά. Μερικοί από αυτούς είναι απροσδόκητοι ενώ άλλοι, τουλάχιστον, αξιοσημείωτοι.

Δεν είναι «φιλαράκια» με τα παιδιά τους

Ο Matthew πιστεύει ότι το να προσπαθείς να είσαι φιλαράκι με τα παιδιά σου είναι «ζημιογόνο για το παιδί σου». Ο ηθοποιός εξήγησε ότι γνώριζε μπαμπάδες που έχτισαν στενή φιλία με τους απογόνους τους, αλλά στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κανένα από αυτά τα παιδιά δεν αποδείχθηκε ότι έγινε τελικά αυτό που μπορούσε».

Και παρόλο που αναγνωρίζει το γεγονός ότι ορισμένες φορές τα παιδιά του «χρειάζονται ένα φιλαράκι», επιμένει στην πεποίθησή του και λέει «Ταυτόχρονα, είμαι 48. Αν δεν ξέρω καλύτερα, προς τι η εξέλιξη μου;».

Ο Matthew McConaughey αποκαλύπτει με ποια διάσημη συμπρωταγωνίστριά του υπήρξε τρελά ερωτευμένος

Ο Matthew δεν υψώνει ποτέ τη φωνή του

Ο ηθοποιός μίλησε για τον τρόπο που επικοινωνεί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, παραδεχόμενος ότι είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έκαναν οι γονείς του. Αυτό σημαίνει ότι κάνει συνειδητή προσπάθεια να αποφύγει να φωνάξει μπροστά τους.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι αν ποτέ αρχίσει να υψώνει τη φωνή του, αρχίζει αυτόματα να αμφισβητεί τη συμπεριφορά του και αναρωτιέται: «Εντάξει, McConaughey, τι δεν κατάφερες να χειριστείς καλά για να φτάσεις σε αυτό το σημείο που έπρεπε να υψώσεις τη φωνή σου;».

«Αν πάω, πάμε όλοι»

Οι McConaughey είναι μια δεμένη οικογένεια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πάντα μαζί, ακόμα κι αν ο πολυάσχολος ηθοποιός πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για δουλειά. Στην πραγματικότητα, ο Matthew έχει έναν απλό αλλά αδιαπραγμάτευτο ταξιδιωτικό κανόνα: «Αν πάω, πάμε όλοι».

Ο Matthew McConaughey δεν έχει φορέσει αποσμητικό εδώ και 30 χρόνια και εξηγεί ακριβώς το γιατί

Τα 3 απαγορευμένα πράγματα

Ο Matthew εξήγησε ότι η ελπίδα του για τα παιδιά του είναι «να γίνουν αυτόνομα, ευσυνείδητα, ικανά άτομα στη ζωή τους. Και για να τα μεγαλώσουμε σωστά, υπάρχουν πράγματα που απαγορεύεται αυστηρά στα παιδιά να κάνουν».

Ο ηθοποιός μίλησε για αυτά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης και είπε: «Δεν επιτρέπουμε τα ψέματα στο σπίτι. Τους λέμε ότι δεν μπορείτε να πείτε τη φράση “δεν μπορώ” και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λέξη “μίσος”».

Δεν υπάρχουν οι ρόλοι «καλός αστυνομικός» και «κακός αστυνομικός»

Το ζευγάρι συμφώνησε να είναι πάντα στο ίδιο μήκος κύματος όταν πρόκειται για την ανατροφή των παιδιών τους. Ο ηθοποιός εξήγησε ότι όταν τα παιδιά προσπαθούν να παίξουν μαζί τους, αυτός και η γυναίκα του φροντίζουν να δίνουν πάντα την ίδια απάντηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ο αυστηρός γονιός και ο πιο επιτρεπτικός, γιατί οι κανόνες είναι ίδιοι είτε ρωτάνε τη μαμά είτε τον μπαμπά.

Δεν πρέπει να ντρέπονται για την οικονομική άνεση τους

Παρόλο που φροντίζει να μην κακομαθαίνει τα παιδιά του, ο ηθοποιός δεν θέλει να ντρέπονται ούτε για τον προνομιακό τρόπο ζωής τους, γιατί έχει δουλέψει σκληρά γι' αυτό. Ο Matthew αποκάλυψε ότι λέει στα παιδιά του: «Να έχετε ψηλά το κεφάλι» και «Μη νιώθετε ένοχοι γι' αυτά. Είναι δικά σας». Γιατί δεν θέλει να τα δει να υποδύονται ψεύτικη σεμνότητα ή να υποβαθμίζουν τον πλούτο της οικογένειάς τους.