Kim Kardashian: Πήρε πρόστιμο 1,26 εκ. δολαρίων για "παράνομη" προώθηση προϊόντος στο Instagram

04.10.2022
Kim Kardashian: Πήρε πρόστιμο 1,26 εκ. δολαρίων για "παράνομη" προώθηση προϊόντος στο Instagram
Ένα λάθος που στοίχησε αρκετά - Όσα δηλώνει ο δικηγόρος της

Η Kim Kardashian συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διαφήμιση του EthereumMax στη σελίδα της στο Instagram. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είπε ότι η σταρ είχε λάβει 250.000 δολάρια για τη διαφήμιση του κρυπτονομίσματος, χωρίς να αποκαλύψει ότι είχε πληρωθεί για να το κάνει. Συμφώνησε επίσης να μην προωθήσει τίτλους περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης για τρία χρόνια.

Η Kim Kardashian δέχεται αρνητικά σχόλια για την «υπερτιμημένη» σειρά οικιακών ειδών της

Ο δικηγόρος της είπε στο BBC News: «Η κυρία Kardashian είναι στην ευχάριστη θέση να έχει επιλύσει αυτό το θέμα με την SEC. Συνεργάστηκε πλήρως με την SEC από την αρχή και παραμένει πρόθυμη να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει σε αυτό το θέμα. Ήθελε να αφήσει πίσω της αυτό το θέμα για να αποφύγει μια παρατεταμένη διαμάχη. Η συμφωνία που κατέληξε με την SEC της επιτρέπει να το κάνει έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στις πολλές διαφορετικές επιχειρηματικές της επιδιώξεις».

Κι όμως η Vera Wang είναι 73 ετών: Η διάσημη σχεδιάστρια μόδας αποκαλύπτει πως καταφέρνει να δείχνει τόσο νεότερη

Ενώ η ίδια είχε ανεβάσει στα stories κάποια βίντεο όπου προωθούσε την εν λόγω εταιρεία, προσθέτοντας το hashtag #ad για να δείξει πως είναι διαφήμιση, στη συνέχεια δεν δήλωσε ότι έλαβε έσοδα από τη συμφωνία με την EthereumMax, το ποσό των 250 χιλιάδων δολαρίων, πράγμα που ανακάλυψε η SEC ύστερα από έρευνα.

Εκτός του πρόστιμου, η ίδια είναι υποχρεωμένη να αρνείται δουλειές που έχουν να κάνουν με την προώθηση των κρυπτονομισμάτων για τρία χρόνια.