Σοφία Χατζηπαντελή: «Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ότι αυτό το μεγάλο μονόφρυδο βρίσκεται σε εξώφυλλα περιοδικών»

22.09.2022
Σοφία Χατζηπαντελή: «Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ότι αυτό το μεγάλο μονόφρυδο βρίσκεται σε εξώφυλλα περιοδικών»
Τα πρότυπα και οι τάσεις ομορφιάς έγιναν επιτέλους πιο ανοιχτά και οι γυναίκες δίνουν στον εαυτό τους περισσότερη ελευθερία στον τομέα της προσωπικής περιποίησης. Η Σοφία Χατζηπαντελή που κλέβει ήδη τις εντυπώσεις από την παρουσία της στην κριτική επιτροπή του GNTM, μπορεί να μην μοιάζει με τον τύπο του μοντέλου εξωφύλλου που έχεις συνηθίσει να βλέπεις, αλλά και γιατί να μοιάζει; Έχει εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη ενώ έχει τα φρύδια της ενωμένα στο μεσόφρυδο και έχει γίνει μια αμετανόητη υπέρμαχος της φυσικής ομορφιάς.

Η αγάπη για τον εαυτό της έχει ενσωματωθεί στο μυαλό της από την παιδική ηλικία

Ενώ ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη για τις γυναίκες που της ενέπνευσαν μια τέτοια άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό της, η Σοφία δεν σκέφτηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο πριν αναφέρει τη μαμά της. Λέει ότι η μητέρα της έγινε κυριολεκτικά η επιτομή της έμπνευσης για εκείνη. Ήταν το άτομο που δέχτηκε τη Σοφία σε κάθε περίοδο της ζωής της και την παρακίνησε να σκέφτεται πάντα έξω από το κουτί.

Η μητέρα της Σοφίας ενστάλαξε στην κόρη της επίσης τη σωστή στάση απέναντι στο να είναι διαφορετική και μοναδική. Τώρα η Σοφία είναι ένα κορίτσι που έχει κίνητρο από τον εαυτό της και εμπνέεται από όλα τα πράγματα που οι άνθρωποι συνήθως δεν βλέπουν στην καθημερινή ζωή.

Σοφία Χατζηπαντελή: Το μοντέλο που δέχεται απειλές λόγω των φρυδιών της

Η Σοφία έπρεπε να ξεπεράσει την κρίση των άλλων ακόμα και αφού έγινε διάσημη

Ως έφηβη, η Σοφία δεν ήταν αποδεκτή στο γυμνάσιο. Αφού έγινε γνωστή δημοσίως με την εμφάνισή της, χρειάστηκε επίσης να περάσει από πολλή αρνητικότητα που συνάντησε στο διαδίκτυο. Αλλά δεν κλόνισε την αυτοεκτίμησή της - αντίθετα, την έκανε να πιστέψει ακόμα περισσότερο στη μοναδικότητά της και να αγαπήσει τον εαυτό της ακόμα πιο βαθιά. Σε συνέντευξή της, είπε: «Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό να γνωρίζεις ότι αυτό το μεγάλο μονόφρυδο βρίσκεται στο εξώφυλλο του Glamour UK και φαίνεται υπέροχο».

Η Σοφία φαίνεται να είναι τελείως ερωτευμένη με την εμφάνισή της και συνεχίζει να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους να εκτιμήσουν τη φυσική τους ομορφιά.

Λέει, «Αν θέλω να είμαι εκεί έξω και να είμαι πραγματικά εκφραστική και να είμαι ο εαυτός μου, μπορώ να φορέσω ό,τι θέλω και να αγκαλιάσω το μονόφρυδο — και αν δεν το κάνω, μπορώ πάντα να το μετριάζω. Αλλά είναι πάντα δική μου απόφαση – και νομίζω ότι γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι με ακολουθούν επειδή είμαι απλώς ο εαυτός μου και δεν επηρεάζομαι πραγματικά από αυτό που μου λένε οι άλλοι να κάνω».

Η Σοφία έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην προώθηση των ιδανικών φυσικής ομορφιάς. Δημιούργησε το Unibrow Movement, το οποίο συγκρότησε γρήγορα μια κοινότητα ανθρώπων που βρίσκονται σε παρόμοιο μήκος κύματος με τη Sophia. Οι άνθρωποι μπορούν πλέον να ανακαλύψουν ομοϊδεάτες αγνώστους μέσω του hashtag του ονόματος του κινήματος στο Instagram.

Η Σοφία έχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα για όλους τους θαυμαστές και τους αρνητές της

Η Σοφία στρέφεται σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να πιστέψουν στην ομορφιά του σώματός τους. Τους προετοιμάζει για τη σκέψη ότι το να αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν θα συμβεί αμέσως και ότι είναι πραγματικά σκληρή δουλειά, αλλά αξίζει τον κόπο.

Λέει, «Είναι μια διαδικασία. Δεν αισθάνονται όλοι στο 100% κάθε μέρα και αυτό είναι απολύτως εντάξει. Από μέσα όμως ξεκινάει! Θα μπορούσατε να είστε το πιο «τέλειο» άτομο στον κόσμο, αλλά αν δεν το δείτε με τα μάτια σας, δεν θα νιώσετε ποτέ αυτή την αγάπη για τον εαυτό σας. Χρειάζεται χρόνος για να χτίσεις αυτή τη σχέση με τον εαυτό σου, αλλά μόλις το κάνεις, όλα γίνονται πολύ καλύτερα. Νιώθεις ελεύθερη».

Νικολέτα Μακρή