Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη - Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια

18.09.2022
Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη - Αυτά ήταν τα τελευταία της λόγια
Η επιτυχημένη ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών στο σπίτι της

Η Μάρθα Καραγιάννη άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 82 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:50.

Στο πλάι της, μέχρι το τελευταίο λεπτό, ήταν ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, με τον οποίο ήταν φίλοι για πολλά χρόνια, ενώ ο ίδιος μάλιστα την είχε βοηθήσει όταν η ηθοποιός χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χολής, το φθινόπωρο του 2020. Εκείνο το διάστημα η ίδια είχε πολλά προβλήματα υγείας, είχε χάσει πολλά κιλά και ο οργανισμός της είχε εξασθενήσει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Δημήτρης Σούρας κλήθηκε να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου της.

Ειρήνη Παπά: H Finos Film αποχαιρετά την σπουδαία ηθοποιό με ένα υπέροχο αφιέρωμα

«Έφυγε στο σπίτι της, όπως ήθελε. Εδώ είμαι ακόμα είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια ταλαιπωρούνταν αρκετά εξαιτίας του εγκεφαλικού που είχε πάθει και δεν ήθελε να βγαίνει έξω να κάνει τίποτα. Ήταν καταβεβλημένη μεν αλλά σε καλή κατάσταση. Δεν ήταν ξαφνικό όσοι ήμασταν κοντά της το περιμέναμε. Έφυγε η τελευταία σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου. Είναι τραγικό για μένα να πρέπει να υπογράψω ως γιατρός το χαρτί του θανάτου της καλύτερης σου φίλης. Με την Μάρθα ήμασταν κολλητοί φίλοι δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Την αγαπώ και θα την αγαπώ πάντα», είπε χαρακτηριστικά.

Κώστας Καζάκος: Το συγκινητικό "αντίο" της πρώην νύφης του, Ιωάννας Μαρτζούκου

Το χρονικό
Ο Δημήτρης Σούρας δήλωσε: "Γύρω στη 1 παρά τέταρτο, η φίλη της Ντόρα, η αδελφή της, το πιο δικό της πρόσωπο μού τηλεφώνησε για να μου πει ότι βλέπει πως η Μάρθα δεν είναι πολύ καλά. Της είπα να μου μιλήσει, μου είπε 'καλημέρα Δημήτρη'. Και της απάντησα πως δεν μου φτάνει αυτό. Είπε «κα» και μετά σταμάτησε".

"Παίρνω τη Ντόρα που ήταν δίπλα της στο τηλέφωνο και της ζητώ να καλέσει ασθενοφόρο, τα πάντα. Της έδωσα το νούμερο και σε τρία λεπτά με πήρε η Ντόρα ουρλιάζοντας λέγοντάς μου ότι η Μάρθα 'έφυγε'. Από τότε, είμαστε όλοι δίπλα και είμαστε συγκλονισμένοι. Έφυγε μία μεγάλη πρωταγωνίστρια και για μένα μία σπουδαία φίλη, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος. Η Ντόρα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Αυτή δυστυχώς είναι η αναγγελία του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη. Το πιο δυσάρεστο είναι ότι σε μένα έμελλε να υπογράψω το θάνατό της σα γιατρός".

Βιογραφικό

Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν μια από τις πιο γνωστές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Η πρώτη της κινηματογραγική εμφάνιση ήταν το 1956, σε ηλικία 17 ετών, στην ταινία «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, ενώ τον επόμενο χρόνο έκανε το πρώτο της θεατρικό, «Ελέφαντες και ψύλλοι». Ξεχώρισε επίσης στις παραστάσεις: «Όμορφη πόλη» (1962), «Καμπαρέ» (1972), «Παγωτό μες το χειμώνα» (1984), «Χαμάμ γυναικών» (1996) και «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» (2000).

Μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε ήταν τα «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γοργόνες και Μάγκες». Στην τηλεόραση εμφανίστηκε πρώτη φορά στη σειρά «Ο Δρόμος», το 1977.