6 ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τη ζωή του Leonardo DiCaprio

05.08.2022
6 ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να μην ήξερες για τη ζωή του Leonardo DiCaprio
Γοητευτικότατος, υπερταλαντούχος, μυστηριώδης... Ο Leonardo DiCpario είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες αυτού του πλανήτη, με μια εντυπωσιακή, παράλληλη, ανθρωπιστική, φιλανθρωπική, περιβαλλοντολογική δραστηριότητα. Κι όμως, η ζωή του κρύβει ακόμη μερικά μυστικά που έχει ενδιαφέρον να γνωρίζεις. Ιδού...

Ο Leonardo DiCaprio δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και η γοητεία του συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν τους πάντες από την εποχή του Τιτανικού μέχρι και σήμερα. Όμως, παρόλο που ο ρόλος του Jack τον οδήγησε στο να γίνει πρωταγωνιστής στις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ, κατά τη διάρκεια της 30χρονης καριέρας του, έπαιξε μόνο σε 29 ταινίες.

Ναι κι όμως, ο Leo έχει πρωταγωνιστήσει σε πολύ λιγότερες ταινίες σε σύγκριση με σταρ του Χόλιγουντ με αντίστοιχη πολύχρονη καριέρα. Αν θέλεις, μάλιστα, να μάθεις περισσότερες άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή του συνέχισε να διαβάζεις.

Πήρε το όνομά του από τη ιδιοφυΐα της Αναγέννησης, Leonardo da Vinci

Ενώ η μαμά του Leo ήταν έγκυος σε εκείνον, ένιωσε τις κλωτσιές του για πρώτη φορά ενώ κοιτούσε τον πίνακα του Leonardo da Vinci στο μουσείο Uffizi στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Οι γονείς του το θεώρησαν σημάδι και γι' αυτό αποφάσισαν να τον ονομάσουν Leonardo.

Αλλά ο ατζέντης του πίστευε ότι το ξενικό όνομα του θα τον εμπόδιζε να βρει δουλειά

Στην αρχή της καριέρας του, ο Leo δυσκολευόταν να βρει έναν ατζέντη και όταν τελικά το έκανε, ο ατζέντης του πρότεινε να αλλάξει το όνομά του σε Lenny Williams για να απευθυνθεί περισσότερο στο αμερικανικό κοινό. Ο Leo αρνήθηκε, κάτι που γύρισε κατά του, καθώς έμεινε άνεργος για ενάμιση χρόνο, ακόμη και μετά από εκατό οντισιόν. Αλλά ευτυχώς, δύο χρόνια αργότερα, ο Leo βρήκε τελικά έναν ατζέντη που τον δέχτηκε με το όνομά του και η τύχη τελικά του χαμογέλασε.

Ο Leonardo DiCaprio πάλευε με την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή σε όλη του τη ζωή

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (ΙΨΔ) είναι μια διαταραχή ψυχικής υγείας όπου ένα άτομο αισθάνεται την ανάγκη να επαναλαμβάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια για να «αντεπεξέλθει» στις εμμονές του. Ωστόσο, ο Leo δεν θέλει το πρόβλημά του να κυριαρχήσει στη ζωή του και προσπαθεί σκληρά να το αντιμετωπίσει. Καταπολεμά συνεχώς την επιθυμία του να περάσει από πόρτες πολλές φορές και αναγκάζει τον εαυτό του να μην πατήσει πάνω σε κάθε λεκέ από τσίχλα όταν περπατά στα πεζοδρόμια.

Kate Winslet: Η συμβουλή που της έδωσε ο Leonardo DiCaprio για το σώμα της και πώς της άλλαξε τη ζωή

Ο Leo υιοθέτησε, από απόσταση, ένα κορίτσι από τη Νότια Αφρική ενώ βρισκόταν στη χώρα για τα γυρίσματα της ταινίας Blood Diamond

Παρόλο που δεν την έφερε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, της στέλνει επιταγές και υποστηρίζει τόσο την ίδια όσο και το σπίτι και την οικογένεια όπου ζει αυτή τη στιγμή.

Ο Leo έσωσε τα σκυλιά του από μια παγωμένη λίμνη

Αυτό συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας, Don’t Look Up. Πρώτα, είδε ένα από τα σκυλιά του μέσα στη λίμνη και όταν πήδηξε για να το σώσει, τον ακολούθησε και ο άλλος σκύλος του στο ποτάμι. Ευτυχώς, και οι τρεις τους βγήκαν σώοι και αβλαβείς στο τέλος.

Αυτός και η Kate Winslet βοήθησαν να πληρωθούν τα έξοδα του γηροκομείου για την τελευταία εν ζωή επιζήσασα του Τιτανικού, ώστε να μην χρειαστεί να πουλήσει τα αναμνηστικά της

Η Millvina Dean, η νεότερη επιβάτης του Τιτανικού και η τελευταία εν ζωή επιζήσασα του μοιραίου πλοίου, άρχισε να μένει σε ένα γηροκομείο όταν έσπασε το ισχίο της. Αλλά δεν είχε αρκετούς πόρους για να πληρώσει τα έξοδα, έτσι αναγκάστηκε να πουλήσει αναμνηστικά από τον Τιτανικό για να συγκεντρώσει χρήματα. Ξεκίνησε ένα ταμείο για λογαριασμό της και η Κate και ο Leo δώρισαν 30.000 δολάρια για να πληρώσουν τα έξοδα του γηροκομείου.