Jennifer Lopez για τις κρίσεις πανικού που βίωσε: «Νόμιζα ότι θα τρελαθώ, αισθανόμουν σωματικά παράλυτη»

13.07.2022
Jennifer Lopez για τις κρίσεις πανικού που βίωσε: «Νόμιζα ότι θα τρελαθώ, αισθανόμουν σωματικά παράλυτη»
Η Jennifer Lopez μίλησε με ειλικρίνεια για ένα σημαντικό θέμα υγείας που αντιμετώπισε. Η υποψήφια για το βραβείο Grammy μοιράστηκε πρόσφατα στο newsletter της «On the JLo» την εμπειρία της από τις κρίσεις πανικού που βίωσε -από εξάντληση- λίγο πριν γίνει 30 ετών.

«Υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου όπου κοιμόμουν τρεις έως πέντε ώρες τη νύχτα. Ήμουν στο πλατό όλη μέρα και στο στούντιο όλη τη νύχτα και έκανα ταξίδια και γυρίσματα βίντεο τα Σαββατοκύριακα», έγραψε. «Ήμουν στα τέλη της δεκαετίας των 20 μου και νόμιζα ότι ήμουν ανίκητη...Μέχρι που μια μέρα, καθόμουν σε ένα τρέιλερ και όλη η δουλειά και το άγχος που έφερε μαζί της, σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή ύπνο για να αναρρώσω ψυχικά, με έκαναν κομμάτια».

Jennifer Lopez: Εμφανίστηκε στη σκηνή με την κόρη της, Emme, και την παρουσίασε χρησιμοποιώντας ουδέτερες αντωνυμίες των non-binary ατόμων

Η εξαιρετική τραγουδίστρια/ηθοποιός/χορεύτρια συνέχισε, σημειώνοντας ότι από το να νιώθει «εντελώς φυσιολογική», ξαφνικά δεν μπορούσε να κινηθεί – σχεδόν σαν να ήταν «παγωμένη». «Τώρα ξέρω ότι ήταν μια κλασική κρίση πανικού που προκλήθηκε από την εξάντληση, αλλά δεν είχα καν ακούσει ποτέ τον όρο εκείνη την εποχή», παραδέχτηκε. Τότε, το μόνο που ήξερε ήταν ότι είχε πρόβλημα να δει καθαρά, μαζί με μια σειρά από άλλα σωματικά συμπτώματα. Μόνο αφού ζήτησε τη βοήθεια ενός επαγγελματία υγείας ανακάλυψε τι πραγματικά συνέβαινε.

«Ο φρουρός ασφαλείας μου στο πλατό μπήκε και με πήρε και με οδήγησε στο γιατρό. Όταν έφτασα εκεί, μπορούσα τουλάχιστον να μιλήσω ξανά και ήμουν τόσο τρομοκρατημένη που νόμιζα ότι έχανα το μυαλό μου», είπε η Lopez. «Ρώτησα τον γιατρό αν θα τρελαθώ και μου είπε, “Όχι, δεν είσαι τρελή. Χρειάζεσαι ύπνο... κοιμήσου επτά με εννέα ώρες τη νύχτα, μην πίνεις καφεΐνη και φρόντισε να κάνεις τις προπονήσεις σου αν πρόκειται να κάνεις τόση δουλειά”».

Η Jennifer Lopez αυτοτρολάρεται: Στην ανάρτηση για τη γιορτή της μητέρας πόσταρε τον... Affleck

Παραδεχόμενη ότι, εκείνη την εποχή, άφηνε τις «ανάγκες της για αυτοφροντίδα να περάσουν εντελώς» καθώς έδινε προτεραιότητα στα projects που αναλάμβανε στην αρχή της κινηματογραφικής της καριέρας, η J.Lo έφτασε σε ένα σημείο όπου έπρεπε να κάνει μια αλλαγή. «Συνειδητοποίησα πόσο σοβαρές μπορεί να είναι οι συνέπειες αν αγνοήσω αυτό που χρειαζόταν το σώμα και το μυαλό μου για να είναι υγιή – και από εκεί ξεκίνησε το ταξίδι μου προς την ευεξία».

Τώρα, η διάσημη σταρ κάνει ό,τι μπορεί για να ζήσει μια πιο «ισορροπημένη ζωή» και δίνει προτεραιότητα στην ξεκούραση όσο το δυνατόν περισσότερο. «Σκέφτομαι τον ύπνο σαν μια μικρή χρονομηχανή. Ξαπλώνεις και μπαίνεις σε ένα χώρο όπου συντηρείς τον εαυτό σου και μετά βγαίνεις ένας νέος, νεότερος άνθρωπος από ό,τι ήσουν πριν. Μερικές φορές ξυπνάω και λέω: “Ουάου! Μόλις έχασα 10 χρόνια από το πρόσωπό μου!”. Αυτό μπορεί να σoυ κάνει ένας καλός βραδινός ύπνος και συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου».