Ο Liam Ireland αποκαλύπτει ότι δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή του επί τρία χρόνια

14.06.2022
Ο Liam Ireland αποκαλύπτει ότι δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή του επί τρία χρόνια
Σε μια πολύ προσωπική αποκάλυψη προχώρησε μπροστά στην κάμερα της εκπομπής "Πρωινό" ο Liam Ireland και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν από τα 10 ως τα 13 χρόνια του από τον προπονητή του μπάσκετ -τον οποίο λάτρευε κυριολεκτικά. Ο άνθρωπος αυτός σήμερα βρίσκεται στη φυλακή.

Τον Liam Ireland τον γνωρίσαμε ευρέως φέτος μέσα από τη συμμετοχή του στη δημοφιλή σειρά του Mega "Η Γη της Ελιάς". Από τα πρώτα πράγματα που μάθαμε για εκείνον ήταν ότι γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και ότι έχασε τον πατέρα του από καρκίνο όταν ήταν δύο ετών. Μεγάλωσε στην Κρήτη, όμως κάποια στιγμή έφυγαν με τη μητέρα του και έζησαν μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Δεν ξέραμε όμως γιατί εγκατέλειψαν το νησί. Τώρα μάθαμε.

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής "Πρωινό" του ΑΝΤ1 και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, Γιάννη Μαλλιαρού, σχετικά με άλλα ενδιαφέροντα που είχε εκτός από την υποκριτική, ο Liam μίλησε για το μπάσκετ με το οποίο ασχολήθηκε για πολλά χρόνια όταν ήταν παιδί, το οποίο όμως αναγκάστηκε να σταματήσει, μάλλον βίαια, λόγω καταστάσεων.

Από την ηλικία των 10 ετών μέχρι τα 13 του χρόνια ο Liam δεχόταν σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή του του μπάσκετ, όμως δεν είχε καταλάβει ότι γινόταν κάτι κακό -όπως εξάλλου και τόσα ακόμη παιδιά (120 περίπου στον αριθμό) που είχαν καταγγείλει τον εν λόγω προπονητή στο μεγάλο σκάνδαλο που ξέσπασε μετέπειτα στο Ρέθυμνο.

"Δεν είχα πατέρα και έψαχνα ένα ανδρικό πρότυπο", εξήγησε ο Liam για την δική του περίπτωση τονίζοντας ότι "θα έκανα ό,τι μου ζητούσε, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη". Συνέβη και σε άλλα παιδιά όμως "Δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι πήγαινε λάθος. Όταν τον πιάσανε, λέγαμε 'γιατί κάνουν τόσο κακό σε έναν τόσο καλό άνθρωπο', ήμασταν τόσο διεστραμμένοι", συνέχισε ο Liam.

"Ευχαριστώ τον εαυτό μου, γιατί τουλάχιστον πριν τον πιάσουν, εγώ είχα σταματήσει. Είχα συνειδητοποιήσει ότι μου αρέσουν μόνο τα κορίτσια, είπα γιατί το κάνουν αυτό. Ένιωθα ότι έπρεπε να το κάνω, και όχι ότι θέλω να το κάνω", τον ακούμε να λέει!

Ο άνθρωπος αυτός συνελήφθη, καταδικάστηκε σε 401 (!) χρόνια φυλάκιση, αφέθηκε ελεύθερος στα 8,5 αλλά ξαναμπήκε στη φυλακή ύστερα από μεσολάβηση του εισαγγελέα.

Ο Ireland περιέγραψε πώς είπε την αλήθεια στη μητέρα του η οποία χειρίστηκε το ζήτημα υποδειγματικά, πώς είδε ψυχολόγο, που τον βοήθησε πολύ και πώς, τελικά, εγκατέλειψαν την Κρήτη.

Ιδού η συνέντευξη που κάνει, τις τελευταίες ώρες, τον γύρο του διαδικτύου: