Johnny Depp: Πανηγυρική νίκη στη δίκη με την Amber Heard: Οι πρώτες αναρτήσεις των δύο αντιδίκων και πρώην συζύγων

02.06.2022
Johnny Depp: Πανηγυρική νίκη στη δίκη με την Amber Heard: Οι πρώτες αναρτήσεις των δύο αντιδίκων και πρώην συζύγων
Η ετυμηγορία ήταν ξεκάθαρα υπέρ του Johnny Depp ο οποίος κέρδισε μια ιστορική νίκη ενάντια στην πρώην σύζυγό του η οποία τον είχε κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση -όπως και εκείνος, δηλαδή!

Ύστερα από μια δίκη που διήρκεσε περί τους δύο μήνες το δικαστήριο απεφάνθη τελικά υπέρ του Johnny Depp ενώ, στην ουσία έκρινε τόσο τον ίδιο όσο και την Amber Heard υπεύθυνους για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ τους.

Η ετυμηγορία, βέβαια, μεταφράζεται ως τεράστια νομική νίκη για τον Depp καθώς του επιδίκασε πολύ μεγαλύτερη αποζημίωση απ' ότι στην πρώην σύζυγό του.

Για να θυμίσουμε τα πράγματα από την αρχή να πούμε ότι ο Johnny Depp μήνυσε την Amber Heard για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με ένα άρθρο που εκείνη είχε γράψει για την Washington Post το 2018 στο οποίο περιέγραφε τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση». Αν και ο Ντεπ δεν είχε κατονομαστεί στο άρθρο, ισχυρίζεται ότι τον φωτογράφισε κανονικότατα και η υποψία και μόνο του κόστισε προσοδοφόρους ρόλους στην καριέρα του.

Στη συνέχεια, η Heard μήνυσε τον πρώην σύζυγό της για συκοφαντική δυσφήμιση επίσης σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος του σχετικά με τις αξιώσεις κακοποίησης της.

Amber Heard: Ο Johnny Depp με κακοποίησε με μπουκάλια

Η δίκη πραγματοποιήθηκε και η ετυμηγορία βγήκε, δικαιώνοντας περίτρανα τον ηθοποιό!

Οι ένορκοι έκριναν ότι ο Depp δυσφημίστηκε μέσα από τρεις ξεχωριστές δηλώσεις στο άρθρο της Washington Post ενώ για τη Heard αυτό συνέβη μόνο μία φορά μέσα από μια δήλωση που έκανε ο δικηγόρος του Depp.

Επί των ποινών τώρα, το δικαστήριο επιδίκασε στον Depp 10 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και 5 εκατομμύρια δολάρια για τιμωρητική αποζημίωση, ενώ στην Heard επιδίκασε 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση μόνο. Σημειώνουμε ότι ο Depp είχε αρχικά αιτηθεί 50 εκατομμύρια δολλάρια και η Heard 100!

Οι θαυμαστές του Johnny Depp πανηγυρίζουν ανά την υφήλιο, ενώ η Amber Heard είναι πιο μόνη από ποτέ!

Οι αντίδικοι και πρώην σύζυγοι έκαναν και τις πρώτες τους αναρτήσεις στα social media σχετικά. Πρώτος, καμάρωσε ανακουφιστικά για τη νίκη του ο Johnny Depp.

"Πριν από έξι χρόνια η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου και οι ζωές των κοντινών μου ανθρώπων καθώς και όλων εκείνων που με στήριζαν και πίστευαν σε μένα άλλαξαν για πάντα. Μέσα σε μια στιγμή. Αναληθείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικες κατηγορίες έγιναν εις βάρος μου των μέσω media, γεγονός που πυροδότησε ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους παρά το ότι ουδέποτε υπήρξαν αποδείξεις για τις κατηγορίες εναντίον μου. Έξι χρόνια μετά οι ένορκοι μου έδωσαν τη ζωή μου πίσω. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων", ξεκινά το δήλωσή του ο Depp ενώ μεταξύ άλλων εξηγεί τον λόγο για τον οποίο μπήκε σε αυτή τη δικαστική διαμάχη εξαρχής.

"Η απόφασή μου να κυνηγήσω αυτή την απόφαση, γνωρίζοντας πολύ καλά τι συνεπαγόταν αυτό πάρθηκε ύσερα από πολλή σκέψη. [...] Από την πρώτη στιγμή στόχος ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και όσους εκείνους που παρέμειναν στο πλευρό μου όλον αυτό τον καιρό. Νιώθω ήρεμος γνωρίζοντας ότι αυτό το κατάφερα", λέει ο Depp δίνοντας στους αμέτρητους fans του που λειτούργησαν ως συγκινητική ασπίδα του όλο αυτό τον καιρό το τεράστιο credit που τους αναλογεί και ευχαριστώντας τους ανθρώπους της δικαιοσύνης που έκαναν τόσο καλά τη δουλειά τους.

"Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε επιτέλους. Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ", ολοκλήρωσε.

Η Kate Moss κατέθεσε ότι ο Johnny Depp δεν την έσπρωξε από τις σκάλες

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Amber Heard η οποία ξεκινησε τονίζοντας ότι η απογοήτευση που νιώθει ξεπερνά τις όποιες λέξεις.

Ο πραγματικός λόγος που η Amber Heard δεν κοιτάει καθόλου τον Johnny Depp κατά τη διάρκεια της δίκης

"Είμαι καταρρακωμένη που ένα βουνό αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετό για να σταθεί απέναντι στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου. Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Γυρίζει το ρολόι πίσω σε μια εποχή όπου μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά για τι της είχε συμεί θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά που μας έφεραν τη νίκη στο Ηνωμένο Βασίλειο", γράφει η ηθοποιός ενώ ολοκληρώνει τη δήλωσή της με δυο πολύ ισχυρές φράσεις.

"Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανός πολίτης -- να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά".

Ζωή Κίττα