Η Άννα Κορακάκη μοιράζεται την εφιαλτική εμπειρία της με το stalking και συγκλονίζει

26.05.2022
Η Άννα Κορακάκη μοιράζεται την εφιαλτική εμπειρία της με το stalking και συγκλονίζει
«Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος» , εξομολογείται, μεταξύ άλλων η Άννα Κορακάκη περιγράφοντας πώς είναι η ζωή της αφού μπήκε σε αυτή ένας άντρας με αρρωστημένη εμμονή προς το πρόσωπό της.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέλαβε δυο έκτες θέσεις στους δύο τελικούς στους οποίους προκρίθηκε. «Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές», είχε πει τότε καθώς είχαν ακουστεί αρκετά για την απόδοσή της. «Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τί περνάει ο άλλος», προσθέτει σήμερα και εξηγεί τι ακριβώς έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από έναν Stalker, όπως είναι ο διεθνής όρος για κάποιον που καιροφυλακτεί, καταγράφοντας την κάθε σου κίνηση μέσα σε ένα λανθάνον πλαίσιο ενδιαφέροντος και εμμονής.

Ο άνθρωπος αυτός, που είχε γίνει σκιά της και της δημιούργησε τα πλείστα όσα προβλήματα βρέθηκε ενώπιων της δικαιοσύνης και καταδικάστηκε. Σήμερα, λοιπόν, η Άννα νιώθει έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία της και το κάνει μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook, μαζί με μερικές «ωμές», όπως τις αποκαλεί, φωτογραφίες της πραγματικότητάς της.

«Δεν είναι θαυμαστής. Προσβάλλονται όσοι πραγματικά θαυμάζουν και σέβονται την αθλητική μου πορεία και τις προσπάθειές μου. Δεν είναι ερωτευμένος· προσβάλλεται ο έρωτας, που είναι τόσο όμορφος. Είναι εμμονικός και δυνητικά επικίνδυνος», ξεκινά την ανάρτησή της η Ολυμπιονίκης του Ρίο συμπληρώνοντας ότι ο άνθρωπος αυτός, παρακολουθούσε κάθε της κίνηση, τους φίλους και τον σύντροφό της.

«Είχε γίνει η σκιά μου. Έβρισκα παντού ανθοδέσμες. Ήταν διαρκώς γύρω μου. Παρά τις συστάσεις όλων μας, ακόμη και του πατέρα μου, αλλά και της αστυνομίας, να σταματήσει κάθε του ενέργεια, εκείνος συνέχιζε», εξήγησε η Άννα και υπογράμμισε τη στιγμή που επιχείρησε με φίλο του να μπουν στο διαμέρισμά της, όταν ήταν μόνη.

«Παλεύω με μετατραυματικό στρες και ψυχοσωματικά νοσήματα. Υποφέρω από αϋπνίες, κόπωση, καταθλιπτικά επεισόδια, έντονο αίσθημα ανασφάλειας, αγωνίας και γενικευμένο άγχος. Αυτά προκαλεί το “stalking», εξήγησε με σπαραμό ψυχής συμπληρώνοντας το αυτονόητο, ότι, δηλαδή, η προσπάθεια να παραμείει παραγωγική και σε άριστο επίπεδο αθλητικά, την εξουθένωνε.

«Οι φοβίες μου εντάθηκαν, όταν πληροφορήθηκα, ότι ασκούσε στο παρελθόν σωματική βία στην πρώην σύζυγό του. Ξημερώματα 13 Ιουλίου 2021· η κορύφωση. Βάζει φωτιά και καίει ολοσχερώς το αυτοκίνητο του συντρόφου μου. Όλα αυτά, πέντε ημέρες πριν μπω στο αεροπλάνο για το Τόκιο».

Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, η Άνα Κορακάκη παραδέχτηκε ότι είχε «παραλύσει» ψυχικά. Βλέποντας το αυτοκίνητο στάχτη, έτρεμε στη σκέψη ότι μπορεί να βλάψει τους δικούς της. Έτσι, ενώ βρισκόταν στην Ιαπωνία, πνευματικά ήταν στην Ελλάδα. Αγωνίστηκε με κάκιστη ψυχολογία κι ελάχιστη συγκέντρωση και το ότι μπήκε σε δύο τελικούς Ολυμπιακών και τερμάτισε με δύο 6ες θέσεις, για εκείνη ήταν άθλος.

«Πολλοί ίσως καταλάβετε τώρα, γιατί μετά τους αγώνες δήλωσα στα μέσα: 'Καλό είναι ο κόσμος να μην είναι αυστηρός με τους αθλητές'. Γενικώς μην (κατά-)κρίνετε. Δεν ξέρεις ποτέ τί περνάει ο άλλος», συμπληρώνει η ελληνίδα αθλήτρια καταλήγοντας σε δύο υστερόγραφα.


«Υ.Γ 1): Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καβάλας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών. Τους ευχαριστώ θερμά, διότι δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και δεν χορήγησαν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έκαναν από μεριάς τους το καλύτερο δυνατό· δυστυχώς όμως, βάσει νομοθετικού πλαισίου, ο πραγματικός χρόνος που θα εκτίσει, είναι τρομακτικά μικρότερος των 5 χρόνων.
Υ.Γ 2): Οι φωτογραφίες είναι ό,τι πιο «ωμό» έχω αναρτήσει. Κάπως έτσι βίωσα το “stalking”.».

Ιδού η ανάρτηση και εμείς, απλά, να ευχηθούμε καλή δύναμη!