5 διάσημοι οι οποίοι πάλεψαν με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά και βγήκαν νικητές

23.05.2022
5 διάσημοι οι οποίοι πάλεψαν με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά και βγήκαν νικητές
Όταν φαντάζεσαι ένα πάρτι του Χόλιγουντ ή τα παρασκήνια μιας τεράστιας συναυλίας, πιθανότατα σου έρχονται στο μυαλό σαμπάνιες να ρέουν, μαζί με εκλεκτά κρασιά και κάθε είδους φανταχτερά κοκτέιλ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός celebrities δεν πίνουν, είτε επειδή έχουν παλέψει με τον εθισμό και τον αλκοολισμό είτε επειδή απλά δεν πιστεύουν ότι το ποτό ευθυγραμμίζεται με τους στόχους τους. Παρακάτω θα δεις 5 παραδείγματα διασήμων οι οποίοι πάλεψαν με τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά και βγήκαν νικητές.

Robert Downey Jr.

Ο Robert Downey Jr. πέρασε 20 χρόνια κάνοντας κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών, πιάνοντας πάτο στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ίσως να μην γνωρίζεις ότι συνελήφθη όταν πυροβόλησε με όπλο από ένα παράθυρο αυτοκινήτου στη λεωφόρο Sunset Boulevard και ότι τον πήρε ο ύπνος στο κρεβάτι ενός 11χρονου άγνωστου κοριτσιού. Το ποτό και η κατάχρηση ναρκωτικών τον οδήγησαν στη φυλακή για ολοένα και πιο μακροχρόνιες ποινές μέχρι που τελικά κατάφερε να απεξαρτηθεί το 2001.

Αφήνοντας πίσω τις εξαρτήσεις, η καριέρα του Downey εκτινάχθηκε στα ύψη και έκτοτε έχει κερδίσει ρόλους σε υπερπαραγωγές όπως οι ταινίες The Iron Man και Avengers.

Eva Mendes

Η ηθοποιός και μοντέλο Eva Mendes πήγε σε κέντρο απεξάρτησης το 2008 για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα εθισμού της. Έκτοτε, απέχει από ναρκωτικά και αλκοόλ. Τώρα πια, η σύντροφος του Ryan Gosling και μητέρα δύο μικρών παιδιών, περνά το χρόνο της με πρακτική υπερβατικού διαλογισμού και αρκετή άσκηση.

Elton John

Ο Elton John δεν θυμάται πολλά από τη δεκαετία του 1980. Έπινε και έκανε ναρκωτικά, σε μεγάλο βαθμό για να καταπολεμήσει το άγχος και τη ντροπαλότητά του. Αλλά όταν η επιδημία του AIDS χτύπησε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο διεθνής σούπερ σταρ ήξερε ότι έπρεπε να σταματήσει τις συνήθειές του και να αρχίσει να αναλαμβάνει δράση. Τώρα είναι νηφάλιος εδώ και 22 χρόνια, αν και έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι εξακολουθεί να βλέπει εφιάλτες πολλές φορές την εβδομάδα με το ότι κάνει κοκαΐνη.

Bradley Cooper

Όταν ο Bradley Cooper γύρισε την ταινία του The Hangover, η ειρωνεία ήταν ότι ήταν νηφάλιος. Ο ηθοποιός δεν έχει πιει κανένα ποτό από το 2004, όταν αποφάσισε να κόψει την κακή συνήθεια αλκοόλ και χαπιών.

«Δεν θα καθόμουν ποτέ εδώ μαζί σου, σε καμία περίπτωση, καμία πιθανότητα», είπε σε συνέντευξη του για το τι θα είχε συμβεί αν δεν είχε σταματήσει να πίνει. «Δεν θα μπορούσα να έχω πρόσβαση στον εαυτό μου ή σε άλλους ανθρώπους, ή ακόμη και να δεχτώ άλλους ανθρώπους, αν δεν είχα αλλάξει τη ζωή μου. Ποτέ δεν θα μπορούσα να έχω τις σχέσεις που κάνω. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φροντίσω τον πατέρα μου όπως έκανα όταν ήταν άρρωστος. Τόσα πολλά πράγματα».

Colin Farrell

Μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα του Miami Vice, ένα από τα αστέρια του, ο Colin Farrell, μπήκε απευθείας σε αεροπλάνο και στάλθηκε σε κέντρο απεξάρτησης για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Δώδεκα χρόνια αργότερα, ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι καθαρός, νηφάλιος και χαρούμενος με την απόφασή του να σταματήσει να κάνει κατάχρηση ουσιών.

Ο Farrell είπε ότι η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 14 ετών και επιταχύνθηκε μέχρι που «δεν μπορούσε να βγάλει το πόδι του από το γκάζι».