Όταν ο Emmanuel Macron έστειλε μήνυμα για να αποκλειστούν οι Måneskin για να κερδίσει η Γαλλία

11.05.2022
Όταν ο Emmanuel Macron έστειλε μήνυμα για να αποκλειστούν οι Måneskin για να κερδίσει η Γαλλία
Πέρυσι, ο Γάλλος δημοσιογράφος Stéphane Bern σχολίαζε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όταν έλαβε ένα επείγον μήνυμα από τον Emmanuel Macron.

Ενόψει του τελικού του διαγωνισμού της Eurovision το Σάββατο 14 Μαϊου, το BBC αποκάλυψε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές του Emmanuel Macron και τον Γάλλο παρουσιαστή της Eurovision το 2021.

Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη εντυπωσίασε και πέρασε την Ελλάδα στον τελικό

Κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και την Γαλλίδα Barbara Pravi να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Damiano David, τραγουδιστής των Ιταλών Måneskin, είχε κάνει κοκαΐνη κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού. «Ήταν ένα μεγάλο, μεγάλο χάος», θυμάται ο Stéphane Bern. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου -ακόμα και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο- που μου έλεγε ότι ο Måneskin έπρεπε να αποκλειστεί, λέγοντας: 'Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ'».

"Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: 'Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι'. Μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν φιλοξενούσα. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision! Η Delphine Ernotte είπε ότι αν κερδίσουμε, θέλουμε να είμαστε οι νικητές βάσει αξίας, όχι επειδή έχουμε αποκλειστεί από την πρώτη θέση", είπε ο Bern. "Οπότε δεν κάναμε καμία φασαρία ή διαμαρτυρία για αυτό".

Eurovision 2022: H υπόσχεση της Αμάντα Γεωργιάδη για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου

Ο frontman του Måneskin έκανε αργότερα ένα τεστ ναρκωτικών, το οποίο βγήκε αρνητικό, αλλά ο Bern δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision κατόπιν εντολής του προέδρου Macron. «Πάντα παρακολουθεί την Eurovision», είπε γελώντας ο παρουσιαστής.