Sean Penn: «Θα λιώσω τα Όσκαρ μου δημόσια αν δεν εμφανιστεί ο πρόεδρος Zelensky στην τελετή»

27.03.2022
Sean Penn: «Θα λιώσω τα Όσκαρ μου δημόσια αν δεν εμφανιστεί ο πρόεδρος Zelensky στην τελετή»
Ο ακτιβιστής, πολυβραβευμένος και γνωστός για τις εκρήξεις του ηθοποιός απειλεί ευθέως την Ακαδημία θέτοντας, όπως υποστηρίζει, όλους τους συναδέλφους του προ των ευθυνών τους σε μια τόσο σημαντική ιστορική στιγμή.

Ενόψει της σημερινής 94ης τελετής απονομής βραβείων Όσκαρ ο Sean Penn δίνει τελεσίγραφο στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου σχετικά με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky.

Ο διάσημος ηθοποιός έχει δύο αγαλματίδια στην κατοχή του, βραβεία που κέρδισε για τις ερμηνείες τους στις ταινίες Mystic River (2003) και Milk (2008) και μιλώντας στο Acosta υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί της φετινής τελετής πρέπει να φιλοξενήσουν τον Zelensky, αλλιώς κάλεσε όλους τους συναδέλφους του, καλεσμένους και τηλεθεατές να την μποϊκοτάρουν.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου από την παρουσιάστρια Amy Schumer η οποία καλεσμένη στην εκπομπή της Drew Barrymore εξέφρασε τη διάθεσή της να καλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο στη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου.

"Θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να συνδεθούμε με τον Zelensky μέσω δορυφόρου ή να έχουμε κάποιο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στα Όσκαρ ακριβώς γιατί αυτη τη βραδιά θα έχουμε πολλά μάτια πάνω μας και είναι μεγάλη ευκαιρία να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω και να υπογραμμίσουμε αυτή τη συγκεκριμένη περίτπωση", είπε συγκεκριμένα η κωμικός, όμως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Τα πιο ενδιαφέροντα facts για τα Όσκαρ

Η συζήτηση έχει γιγαντωθεί σχετικά και ο Penn πήρε ενεργή θέση.

"Αν αυτό δεν συμβεί, ενθαρρύνω όλους όσους εμπλέκονται, ακόμη και αν είναι η δική τους στιγμή να γιορτάσουν τις ταινίες τους, που το καταλαβαίνω, είναι ακόμη πιο σημαντικό από τη λάμψη των δικών τους στιγμών, να διαμαρτυρηθούν και να μποϊκοτάρουν αυτή την τελετή. Εγώ προσωπικά, αν φτάσουμε εκεί, όταν επιστρέψω, θα λιώσω τα δικά μου βραβεία δημόσια", είπε ο Penn τονίζοντας την ελπίδα του να μη χρειαστεί να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. "Προσεύχομαι οι άνθρωποι να μην είναι τόσο αλλαζόνες και ελπίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και ελπίζω να φύγουν από εκεί όπως πρέπει", πρόσθεσε.

Ο Penn βρίσκεται στη Βαρσοβία αυτό τον καιρό έχοντας περάσει από την εμπόλεμη περιοχή γυρίζοντας ένα ντοκιμαντέρ για τη ρωσοουκρανική συμπλοκή ενώ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Zelensky την περασμένη εβδομάδα.

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν και ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Μέχρι τότε αν θέλεις να θυμηθείς τις φετινές υποψηφιότητες σε όλες τις κατηγορίες δες εδώ.