Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς - Ήταν 82 ετών

10.03.2022
Πέθανε ο Δημήτρης Κοντομηνάς - Ήταν 82 ετών
Ο γνωστός επιχειρηματίας νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο δίνοντας μάχη για τη ζωή.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο επιχειρηματίας που είχε συνδέσει το όνομά του άρρηκτα με τον κλάδο των ασφαλειών αλλά και των ΜΜΕ, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί (Πέμπτη 10/3/202) υποκύπτοντας τελικά στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ήταν 82 ετών.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican. Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου» από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Εκτός από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων: την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank), την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα), την Ευρωκλινική Αθηνών, την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς), το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet, την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm, τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece, το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη (mediterrawines.gr)

Για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, ενώ για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς αφήνει πίσω του μία κόρη, τη Μαρία, και δυο εγγόνια.